Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
21 Απριλίου 2016 14:36

ATHENS ELECTRONIX 2016

Μαζική και στοχευμένη προσέλευση επισκεπτών

Γράφει: Δημήτρης Σταμούλης
4b50d7fbcad536bb1e623e4eb6d7776e XL 7ac9af73

Με μεγάλη επιτυχία, μαζική προσέλευση στοχευμένων επισκεπτών και σε κλίμα αισιοδοξίας για νέες συνεργασίες και ανοδική πορεία του κλάδου ασφάλειας ολοκληρώθηκε η 1η κλαδική έκθεση συστημάτων ασφαλείας και τηλεοπτικών συστημάτων ATHENS ELECTONIX 2016. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στις 15, 16 και17 Απριλίου…

Με μεγάλη επιτυχία, μαζική προσέλευση στοχευμένων επισκεπτών και σε κλίμα αισιοδοξίας για νέες συνεργασίες και ανοδική πορεία του κλάδου ασφάλειας ολοκληρώθηκε η 1η κλαδική έκθεση συστημάτων ασφαλείας και τηλεοπτικών συστημάτων ATHENS ELECTONIX 2016. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στις 15, 16 και17 Απριλίου στον εκθεσιακό χώρο Helexpo Maroussi, με διοργανώτρια εταιρεία τη Libra Press, που εκδίδει επί σειρά ετών τα καταξιωμένα περιοδικά Security Report και Ψηφιακή Τηλεόραση, ενώ διαθέτει και τις γνωστές ιστοσελίδες , www.digitaltvinfo.gr, και www.satleo.gr.

Η άρτια διοργάνωση, τα καινοτόμα συστήματα και προϊόντα ασφαλείας που παρουσίασαν οι εκθέτες, και το αυξημένο ενδιαφέρον των επισκεπτών να γνωρίσουν τις νέες τάσεις και τεχνολογικές εξελίξεις του κλάδου ασφαλώς αποτελούν μια σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες διοργανώσεις, που όπως όλα δείχνουν θα είναι ακόμα πιο δυναμικές και πλαισιωμένες από νέες εταιρείες και νέες καινοτομίες.

Στην 1η ATHENS ELECTONIX 2016 έδωσαν το «παρών» οι μεγαλύτεροι εισαγωγείς στα συστήματα ασφαλείας και τηλεόρασης, εκθέτοντας τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες που διατίθενται στην ελληνική αγορά. Όσον αφορά τους επισκέπτες, σημαντική ήταν η προσέλευση επαγγελματιών του κλάδου ασφάλειας, αλλά και φίλων του κλάδου της τεχνολογίας, είτε αυτή αφορά συστήματα ασφαλείας ή τηλεοπτικά, είτε αφορά τον ευρύτερο τομέα της τεχνολογίας, όπως δίκτυα, επικοινωνίες, οπτικοακουστικό εξοπλισμό, κ.ά. Να σημειωθεί επίσης ότι αρκετά σχολεία και τεχνικές σχολές επισκέφθηκαν με οργανωμένο τρόπο την έκθεση φέρνοντας πολλούς νέους σε επαφή με την πρωτοπόρα τεχνολογία του κλάδου ασφάλειας.

Ακολουθεί ένα σύντομο «οδοιπορικό» στις εταιρείες που παρουσίασαν συστήματα και υπηρεσίας ασφαλείας στην 1η ATHENS ELECTONIX 2016, με τη σειρά επίσκεψης στον εκθεσιακό χώρο.

Η παρουσίαση των εκθετών γίνεται σύμφωνα με την πορεία που εμφανίζονται στην έκθεση.

Security Report

Στο περίπτερο του περιοδικού Security Report οι φίλοι αναγνώστες του αλλά και οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν το τελευταίο τεύχος Απριλίου, να ανανεώσουν τη συνδρομή τους, αλλά και να έρθουν σε επαφή με τη συντακτική ομάδα τόσο του περιοδικού και της ιστοσελίδας www.securityreport.gr, όσο και των άλλων εκδοτικών και ειδησεογραφικών εγχειρημάτων της Libra Press, όπως το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και τις γνωστές ιστοσελίδες, www.digitaltvinfo.gr, και www.satleo.gr.

{gallery}2832_1{/gallery}

Batterypack.gr

H εταιρεία Χρήστος Δήσιος ΑΕ παρουσίασε μια πλούσια γκάμα από μπαταρίες, φορτιστές, τροφοδοτικά και φακούς των οίκων Fujitsu, Renata, Powersonic και άλλων γνωστών οίκων, που καλύπτουν όλες τις ανάγκες ενός σύγχρονου Battery Center. Σημαντική προβολή στην έκθεση είχαν οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες μολύβδου της Power Sonic κατάλληλες για συστήματα συναγερμού, UPS τηλεφωνικών κέντρων και υπολογιστών, πυρανίχνευσης, ασανσέρ και κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης.

{gallery}2832_2{/gallery}

Keeper Group

H Keeper Group συμμετείχε δυναμικά στην έκθεση κατασκευάζοντας ένα από τα μεγαλύτερα εκθεσιακά περίπτερα στην ιστορία του κλάδου της ασφάλειας, στο οποίο φιλοξένησε το σύνολο της σύγχρονης τεχνολογίας. Δομημένο σε τομείς, έδινε στον επισκέπτης τη δυνατότητα να δει με λεπτομέρεια διάφορα τεχνολογικά προηγμένα συστήματα ασφαλείας και έξυπνες εφαρμογές, συστήματα πυρανίχνευσης, συστήματα CCTV (HDCVI S3, 4K IP CCTV, Video Analytics), σύστημα αναγνώρισης πινακίδων, συστήματα access control, Wi-Fi CCTV και προϊόντα δικτύου, θυροτηλεοράσεις, συστήματα καταγραφής και διαχείρισης στόλου αυτοκινήτων. Ιδιαίτερη προβολή σε ξεχωριστό σταντ είχαν οι θερμικές κάμερες που διαθέτει η εταιρεία στην αγορά. Μερικοί από τους οίκους που παρουσιάστηκαν στα περίπτερα της Keeper Group ήταν οι Dahua, Nova Security, Tecnoalarm, Avon Tamron, SeeEyes, exacq, Arecent Vision και Theia.

{gallery}2832_3{/gallery}

Technohellas

Το διάσημο κέντρο λήψης της Technohellas, το μόνο που είναι πιστοποιημένο από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ διαθέτει και πιστοποίηση ΙSO 9001:2008 έδωσε ηχηρό παρόν στην έκθεση Athens Electronix 2016. Η Technohellas παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας και φύλαξης απέναντι στη ζωή και την περιουσία, με τη λειτουργία ενός 24ωρου Σταθμού Λήψεως και Διαχείρισης Σημάτων επείγουσας ανάγκης και λειτουργικών προβλημάτων από το συναγερμό σας, επί 24ωρου βάσεως.

{gallery}2832_4{/gallery}

Sambo Hellas

Τη μεγάλη γκάμα συστημάτων θυροτηλεόρασης που διαθέτει χονδρικώς και λιανικώς στην ελληνική αγορά παρουσίασε η εταιρεία Sambo Hellas. Στην έκθεση παρουσίασε θυροτηλέφωνα νέας τεχνολογίας για τα οποία παρέχει πλήρη τεχνική κάλυψη. Ιδιαίτερη προβολή είχε το σύστημα 2Easy το οποίο είναι ιδανικό για τις αντικαταστάσεις παλαιών συστημάτων στον ελάχιστο δυνατό χρόνο και με μεγάλη αξιοπιστία, προσφέροντας υπηρεσίες όπως ενδοεπικοινωνία μεταξύ χρηστών, ή το κέντρο θυρωρού ή φύλακα ασφαλείας.

{gallery}2832_5{/gallery}

Force Security Systems

Σε ένα από τα πιο μεγάλα περίπτερα της έκθεσης, η εταιρεία Force Security Systems παρουσίασε τη μεγάλη γκάμα συστημάτων και υπηρεσιών ασφαλείας που είναι σε θέση να προσφέρει. Παρουσίασε συστήματα CCTV, συναγερμούς, συστήματα ελεγχόμενης πρόσβασης (access control), προϊόντα πυρανίχνευσης, συστήματα εντοπισμού και εξελιγμένες κλειδαριές ξενοδοχείων. Ξεχώρισαν τα brands καμερών και συστημάτων παρακολούθησης Honeywell, τα προϊόντα πυρανίχνευσης Esser, οι κάμερες ασφαλείας Sanyo, ΑVTech, GeoVision και Haoowell, οι ανιχνευτές Takex, τα ενσύρματα και ασύρματα συστήματα συναγερμού Napco κ.ά.

{gallery}2832_6{/gallery}

Akatos.net

Ντυμένο στα χρώματα της Hikvision ήταν το περίπτερο της εταιρίας Akatos.net. Όλα τα τελευταία προϊόντα της Hikvision παρουσιάστηκαν στην έκθεση, με εντυπωσιακότερο όλων την σειρά Turbo HD, που επιτρέπει την διέλευση αναλογικών σημάτων υψηλής ευκρίνειας.

{gallery}2832_7{/gallery}

Artion Security Systems

Η Artion Security Systems παρουσίασε μια μεγάλη γκάμα συστημάτων ασφαλείας, όπως συναγερμούς, κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, θυροτηλεόραση και θυροτηλέφωνο, συστήματα πυρανίχνευσης και ελεγχόμενης πρόσβασης. Ανάμεσα στα προϊόντα που παρουσίασε η εταιρεία ξεχώρισαν τα brands των Paradox, Optex, Pulnix, Napco, Safetel, Kentec Electronics, Hochiki, Everfocus, Mitsubishi, Computar, Yoko, Position Technology, Videx, Domus κ.ά.

{gallery}2832_8{/gallery}

Pals Βλαχογιάννης Π. &Σία ΟΕ

Η εταιρεία Pals Βλαχογιάννης Π. &Σία ΟΕ παρουσίασε ολοκληρωμένες ενεργειακές λύσεις σε φωτοβολταϊκά συστήματα και αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας UPS, μια μεγάλη γκάμα από μπαταρίες Camelion, καθώς και εργαλεία χειρός χρήσιμα σε κάθε επαγγελματία ηλεκτρονικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

{gallery}2832_9{/gallery}

AMF Electronics

Στο μεγάλο περίπτερο της AMF Electronics που ήταν δομημένο σε τέσσερις διακριτούς τομείς, στον τομέα security παρουσιάστηκαν τα προϊόντα ασφαλείας της LG Security, όπως αναλογικές κάμερες, IP κάμερες, video servers, ΡΤΖ κάμερες και καταγραφικά- DVR.

{gallery}2832_10{/gallery}

Microlink Technology & Security

Η εταιρεία Microlink Technology & Security παρουσίασε μια μεγάλη γκάμα συστημάτων ασφαλείας. Ιδιαίτερη προβολή είχαν η σειρά I-Boxer της Pess Technologies που έρχεται να εφαρμοστεί σε μεγάλες εγκαταστάσεις επιτυγχάνοντας και οικιακό αυτοματισμό, οι κάμερες ασφαλείας της Sony και της ΤVT, οι ασύρματοι συναγερμοί GSM, συστήματα ελέγχου πρόσβασης της Defendo και περιφερειακά συναγερμών.

{gallery}2832_11{/gallery}

Alpha Ltd

Η εισαγωγική εταιρεία ηλεκτρονικών συστημάτων Alpha Ltd παρουσίασε ανιχνευτές, πίνακες ελέγχου και παρελκόμενα, καθώς και εξωτερικές Σειρήνες της Texecom, όπως και κάμερες ασφαλείας της Vesco.

{gallery}2832_12{/gallery}

Euroguard

Η εταιρεία Euroguard παρουσίασε τις υπηρεσίες ασφάλειας που παρέχει με το 24ωρο κέντρο λήψης σημάτων συναγερμού, τις δυνατότητες άμεσης επέμβασης κ.α.

{gallery}2832_13{/gallery}

MS Electronics Limited

Στο περίπτερο της MS Electronics Limited παρουσιάστηκαν οι κάμερες ασφαλείας, αναλογικές και IP, της Safer καθώς και τα έξυπνα συστήματα συναγερμού της Dinsafe.

{gallery}2832_14{/gallery}

Edision Hellas

Η εταιρεία Edision Hellas παρουσίασε μια μεγάλη γκάμα συστημάτων ασφαλείας της ABUS, όπως αναλογικές κάμερες ασφαλείας, ασύρματους ανιχνευτές κίνησης, ασύρματα συστήματα ελέγχου και επικοινωνίας, ασύρματους συναγερμούς εξωτερικού και εσωτερικού χώρου κ.ά.

{gallery}2832_15{/gallery}

Γκάγκας Παρμενίων ΑΕΒΕ

Η εταιρεία Γκάγκας Παρμενίων ΑΕΒΕ ανάμεσα στα προϊόντα που παρουσίασε στο περίπτερό της ξεχώρισαν και οι κάμερες ασφαλείας και τα καταγραφικά της Fracarro τις οποίες διαθέτει στην αγορά.

{gallery}2832_16{/gallery}

RFCOM

Η εταιρεία RFCOM παρουσίασε ανιχνευτές κίνησης τύπου «κουρτίνας» εσωτερικής και εξωτερικής ανίχνευσης της Sirsen, το υβριδικό σύστημα ασφαλείας της Risco, το τροφοδοτικό back-up της MPL και άλλα προϊόντα και συστήματα που διαθέτει η εταιρεία στην ελληνική αγορά.

{gallery}2832_17{/gallery}

Novo Technologies

H Novo Technologies που κάνει χονδρική πώληση συστημάτων ασφαλείας παρουσίασε διάφορα συστήματα και προϊόντα, όπως η επαγγελματική σειρά Full HD καμερών «όλα σε ένα» της AceSee και η σειρά Full HD καταγραφικών «όλα σε ένα» της TVT. Επίσης, παρουσίασε τα IP συστήματα της Tiandy καθώς και ενοποιημένες λύσεις υψηλής τεχνολογίας της Axxon, με αυτόματο εντοπισμό πινακίδας οχήματος, 3D Video Analytics και αναγνώριση προσώπου.

{gallery}2832_18{/gallery}

Rakson

Μια μεγάλη γκάμα προϊόντων και συστημάτων ασφαλείας παρουσίασε στο περίπτερό της η εταιρεία Rakson. Σε πρώτο πλάνο η εταιρεία επέλεξε να έχει συστήματα θυροτηλεοράσεων-θυροτηλεφώνων, συστήματα συναγερμού, κλειστά κυκλώματα TV, access control, συστήματα πυρανίχνευσης και ανιχνευτές φωτισμού. Ξεχώρισαν οι θυροτηλεοράσεις Golmar και bittronvideo δύο καλωδίων χωρίς πολικότητα BUS, που εξασφαλίζουν οικονομία χρόνου εγκατάστασης χωρίς λάθη και αξιοπιστία σε βάθος χρόνου. Όπως επίσης και οι συναγερμοί Οne σε ενσύρματη και ασύρματη έκδοση της AVS electronics, καθώς και το σύστημα εξωτερικής ανίχνευσης out spider της ιταλικής εταιρείας. Τέλος, ανάμεσα στις ατραξιόν του περιπτέρου της Rakson ήταν οι κάμερες bullet και dome της εταιρείας icatch.

{gallery}2832_19{/gallery}

Electronic Group System

H Electronic Group System παρουσίασε μια σειρά από προϊόντα ασφαλείας και υπηρεσίες που διαθέτει στην αγορά, όπως τα συστήματα συναγερμού της IDS Hellas, ασύρματοι συναγερμοί GSM, κάμερες ασφαλείας SONY κ.ά.

{gallery}2832_20{/gallery}

On Lien Technology Systems

H On Lien Technology Systems που έχει μια πολύχρονη παρουσία στο χώρο των ηλεκτρονικών εφαρμογών και εγκαταστάσεων, παρουσίασε κάμερες CCTV και Wi-Fi έξυπνες κάμερες ασφαλείας, καταγραφικά-DVR, περιφερειακά και αξεσουάρ, spy gadgets και άλλα προϊόντα που διαθέτει στην αγορά.

{gallery}2832_21{/gallery}

KLC Technology

Ηλεκτρονικές κλειδαριές ασφαλείας, συστήματα πρόσβασης, πόρτες ασφαλείας, χρηματοκιβώτια και κλειδιά παρουσίασε στο περίπτερό της η εταιρεία KLC Technology. Επίσης ξεχώρισαν ο αντικλεπτικός μηχανισμός κουφωμάτων, βιομετρικές κλειδαριές και ηλεκτρικές κλειδαριές πύρρου, κωδικού ή κάρτας ελεγκτές πρόσβασης και άλλα ανάλογα προϊόντα.

{gallery}2832_22{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...