Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 148
tech 2024 03 28 at 08 26 58 TM 477
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
21 Απριλίου 2016 14:37

Τεχνικό σεμινάριο ΗΛΚΑ και CROW Electronics

Ασύρματο σύστημα συναγερμού SERENITY

Γράφει: Παύλος Κερασίδης
29e7ada72b2d6cbbca10c75790955922 XL c0aae188

Τον προηγούμενο μήνα παρουσιάσαμε αναλυτικότατα το πρωτοποριακό ασύρματο σύστημα συναγερμού SERENITY της CROW. Αυτό το μήνα ακολούθησε το τεχνικό σεμινάριο που διοργάνωσε η ΗΛΚΑ ΑΕ. Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά και να μιλήσουμε με εκπροσώπους της εταιρίας CROW, οι οποίοι ήταν και οι κεντρικοί παρουσιαστές.

Τον προηγούμενο μήνα παρουσιάσαμε αναλυτικότατα το πρωτοποριακό ασύρματο σύστημα συναγερμού SERENITY της CROW. Αυτό το μήνα ακολούθησε το τεχνικό σεμινάριο που διοργάνωσε η ΗΛΚΑ ΑΕ. Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά και να μιλήσουμε με εκπροσώπους της εταιρίας CROW, οι οποίοι ήταν και οι κεντρικοί παρουσιαστές. Το σεμινάριο αφορούσε αποκλειστικά επαγγελματίες τεχνικούς-εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας και το βασικό του θέμα ήταν το πλήρως ασύρματο σύστημα SERENITY και η παρουσίαση των δυνατοτήτων του. Παράλληλα, ένα σημαντικό μέρος του σεμιναρίου αφιερώθηκε στην παρουσίαση της εταιρίας CROW και την δράση της στην παγκόσμια αγορά. Οι πληροφορίες ήταν εξαιρετικά σημαντικές αφού προέρχονταν από τους εκπρόσωπους της. Φυσικά, η υποστήριξη και η συμμετοχή του προσωπικού της ΗΛΚΑ ήταν εξίσου σημαντική, επαληθεύοντας την ουσιαστική πολύχρονη αποκλειστική συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών.

Στις 05/04/2016, στο RADISSSON Blue Hotel στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε το Τεχνικό Σεμινάριο της ΗΛΚΑ A.E. και της CROW Electronics για το ασύρματο σύστημα συναγερμού SERENITY. Το Serenity είναι ένα σύγχρονο, πρωτοποριακό και ολοκληρωμένο ασύρματο σύστημα συναγερμού, κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από την CROW. Τον προηγούμενο μήνα παρουσιάσαμε σε βάθος τις δυνατότητές του. Αυτό το μήνα, μέσα από το τεχνικό σεμινάριο της ΗΛΚΑ AE, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να μιλήσουμε και με εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρίας. Το τεχνικό σεμινάριο που διοργάνωσε η ΗΛΚΑ ΑΕ. ήταν μεγάλης σημασίας, όχι μόνο για τις πληροφορίες που παρείχε στους εγκαταστάτες, αλλά γιατί φανερώνει στην πράξη την υποστήριξη που υπάρχει από την κατασκευάστρια εταιρία, δηλώνοντας, ότι η σχέση της με την ΗΛΚΑ ΑΕ. ως επίσημο αντιπρόσωπο στην Ελλάδα, δεν είναι μονάχα εμπορική, αλλά πολύ πιο ουσιαστική.

Στο τεχνικό σεμινάριο βασικοί εισηγητές ήταν οι εκπρόσωποι της CROW, David Zerbib (Regional Sales Marketing Manager) και Yacov Navaro (Technical Support & Training Manager Marketing & Sales Division). Μετά το καλωσόρισμα του Κωνσταντίνου Τουφεξή (Διευθυντής ΗΛΚΑ ΑΕ.), ανέλαβε ο David Zerbib και μέσα από μια πολύ περιεκτική παρουσίαση, μας μίλησε για την CROW καθώς και για το σύστημα ασφαλείας SERENITY. Στην συνέχεια ο Yacov Navaro προχώρησε σε αμιγώς τεχνικά θέματα, με παρουσίαση των δυνατοτήτων προγραμματισμού του συστήματος. Δίπλα στους παρουσιαστές της CROW ήταν διαρκώς ο Ηλίας Δημήτρης για την βοήθεια στην μετάφραση των όσων λέγονταν. Με το ενδιαφέρον να παραμένει αμείωτο καθόλη τη διάρκεια, η συμμετοχή απ’ όλη την Ελλάδα τεχνικών ήταν έντονη και η ομάδα της ΗΛΚΑ AE ήταν πάντα σε εγρήγορση για να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις. Πέρα από τους προαναφερθέντες, παρών ήταν ο Βλάχος Ιωάννης (Υπεύθυνος του Τμήματος Χονδρικής Πώλησης), ο Αδάσης Χρήστος (Τεχνική Υποστήριξη), ο Μαρουλίδης Νικόλαος (Πωλήσεις) και ο Γαρεφαλλάκης Γρηγόρης (Τεχνική Υποστήριξη). Ενώ για το καλωσόρισμα και την εγγραφή των συμμετεχόντων, την βοήθειά της προσέφερε η κύρια Τσίγα Παναγιώτα.

Γνωριμία με την CROW

Η CROW ELECTRONICS είναι εταιρία με βάση το Ισραήλ και πολυετή δραστηριότητα στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας. Όλα τα προϊόντα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται εξ’ ολοκλήρου στο Ισραήλ, όπου βρίσκονται όλες οι εγκαταστάσεις της εταιρίας. Πέρα από τα προϊόντα που φέρουν το λογότυπο CROW, η εταιρία κατασκευάζει πολλά προϊόντα OEM, τα οποία παρέχει σε πολύ σημαντικές εταιρίες στο χώρο. Μάλιστα, μια πληροφορία που μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση, είναι ότι η CROW πουλάει πολύ μεγάλες ποσότητες προϊόντων ακόμη και στην Κίνα, αφού η ποιότητα σε ένα σύστημα συναγερμού είναι υψίστης σημασίας. Με συνεργασίες που επεκτείνονται σε ολόκληρο τον κόσμο, η CROW έχει πιστοποιήσεις και ακολουθεί όλα τα standards σε όλα της τα προϊόντα. Για παράδειγμα, όλα της τα προϊόντα φέρουν το πολύ απαιτητικό πιστοποιητικό CCC, που είναι απαραίτητο για χρήση προϊόντων ασφαλείας στην Κίνα, όπως βέβαια και όλα τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά standards.

Έχοντας κάτω από την εποπτεία της όλη τη γραμμή παραγωγής ενός προϊόντος, από την σχεδίαση έως την κατασκευή του, η CROW μπορεί να ακούσει την απαίτηση κάθε τελικού χρήστη και να προσαρμόσει τα προϊόντα της κατάλληλα, για οποιαδήποτε εφαρμογή. Με αυτόν τον τρόπο, οι λύσεις που μπορεί να προσφέρει η εταιρία είναι απεριόριστες.

Serenity Special Features

Μιλώντας για το σύστημα ασφαλείας Serenity, ο David Zerbib έδωσε μεγάλη σημασία στην αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ της κεντρικής μονάδας και των ασύρματων αισθητήρων. Μέσω επικοινωνίας 2-way, ο αισθητήρας μπορεί να γνωρίζει, ότι ο πίνακας έλαβε το σήμα ανίχνευσης και σε περίπτωση όπου για τον οποιοδήποτε λόγο μη λήψης, να το ξαναστείλει. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η σωστή λειτουργία του συναγερμού. Επιπλέον, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας (μπαταρίας) στα ασύρματα περιφερειακά καθώς και ο απομακρυσμένος έλεγχος και παραμετροποίηση τους από τον πίνακα. Η ρύθμιση δηλαδή, της λειτουργίας των αισθητηρίων (ευαισθησία, λοιποί παράμετροι λειτουργίας τους), γίνεται από τον πίνακα ή και απομακρυσμένα μέσω δικτυακής πρόσβασης, χωρίς καν να απαιτηθεί ο τεχνικός να επισκεφθεί την εγκατάσταση. To σύστημα Serenity περιλαμβάνει τα πάντα που μπορούν να χρειασθούν σε μια εγκατάσταση (Ethernet, GPRS/GSM, PSTN, φωνητική ειδοποίηση στα Ελληνικά, φωνητική καθοδήγηση στη λειτουργία του πίνακα, αναγνώστης RFID, κ.λ.π.) χωρίς να υποχρεώνεται ο χρήστης να αγοράζει επιπλέον options. Η συνδεσιμότητα του συστήματος είναι μοναδική, εξασφαλίζοντας όλους τους πιθανούς τρόπους επικοινωνίας και απομακρυσμένου ελέγχου, τόσο για τον εγκαταστάτη όσο και για τον τελικό χρήστη. Εξέχον χαρακτηριστικό είναι η σύνδεση με το Cloud, η οποία γίνεται με πανεύκολο τρόπο, δηλώνοντας την πρώτη φορά το mac address του Serenity και ένα password, χωρίς να απαιτούνται ρυθμίσεις στο router και γνώσεις δικτύων. Με το Crow Cloud

ο χειρισμός και η παρακολούθηση από φορητές συσκευές γίνεται παιxνιδάκι, ενώ δε λείπουν τα push notifications και η οπτική επιβεβαίωση των συναγερμών, με εικόνα του χώρου.

Μεγάλη γκάμα περιφερειακών

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι εισηγητές στάθηκαν στη μεγάλη γκάμα περιφερειακών του Serenity. Υποστηρίζει ανιχνευτές κίνησης με λειτουργία αγνόησης κατοικίδιων ζώων, ανιχνευτή κίνησης με ενσωματωμένη κάμερα και υπέρυθρο φωτισμό για οπτική επαλήθευση συναγερμών, ανιχνευτή κίνησης οροφής με κάλυψη 360ο, ανιχνευτή καπνού & θερμοκρασίας, ανιχνευτή πλημμύρας, ανιχνευτή δονήσεων-κρούσης και μαγνητική επαφή με είσοδο για εξωτερικό αισθητήρα. Η γκάμα περιλαμβάνει εσωτερική και εξωτερική σειρήνα, όπως και δύο διαφορετικών ειδών πληκτρολόγια, ένα με οθόνη γραφικού περιβάλλοντος και ένα πληκτρολόγιο εντολών, με υποστήριξη RFID reader. Ακόμα για τη διευκόλυνση του χρήστη, υποστηρίζει χειριστήριο τύπου μπρελόκ, 4 λειτουργιών, όπως και το ασύρματο μπουτόν πανικού που φοριέται σαν ρολόι.

Οι δυνατότητες του Serenity είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Δεν υπήρχε ερώτηση από το κοινό που δεν απαντήθηκε θετικά, όπως για παράδειγμα η πολύ εύστοχη σημείωση για την απόσταση μεταξύ πίνακα και αισθητήρα. Χωρίς δεύτερη καθυστέρηση, ο David Zerbib έδειξε έναν αναμεταδότη σήματος για 500 μέτρα, ο οποίος μάλιστα περιλαμβάνει μπαταρία για να λειτουργήσει σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Επίλογος

Κρίνοντας από την συμμετοχή των τεχνικών, οπωσδήποτε μπορούμε να πούμε, ότι το σεμινάριο της ΗΛΚΑ ΑΕ. σε συνεργασία με την CROW ήταν άκρως πετυχημένο. Η παρουσία των εκπροσώπων της CROW ήταν σημαντική όχι μονάχα για τις εισηγήσεις κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, αλλά και για την έμπρακτη δήλωση της υποστήριξης της εταιρίας στο πλάι της ΗΛΚΑ ΑΕ., ως αποκλειστικό διανομέα στην Ελλάδα και κατά συνέπεια στους συνεργάτες της.

Σε όλους τους συνεργάτες που παραβρέθηκαν στο σεμινάριο δόθηκε Βεβαίωση Παρακολούθησης Τεχνικού Σεμιναρίου.

{gallery}2833{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report Μαρτίου

    Security Report Μαρτίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
  • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
  • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
  • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
  • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
  • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...