Αρθρογραφία . Reviews
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 | 15:56

JR Security 4G-COM

Compact συναγερμός με υποστήριξη app και Web

Το 4G-COM είναι ένα σύγχρονο σύστημα συναγερμού που μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικές εφαρμογές. Ξεχωρίζει για τις δυνατότητες επικοινωνίας που διαθέτει, προσφέροντας στον τελικό χρήστη την επιλογή χρήσης IP Interface ή GSM. Υποστηρίζει συνολικά 64 ζώνες ανίχνευσης μέσω bus 485, που μπορούν να είναι είτε ενσύρματες, είτε ασύρματες. Είναι συμβατός με ανιχνευτές...
Γράφτηκε από: Παύλος Κερασίδης

Το 4G-COM είναι ένα σύγχρονο σύστημα συναγερμού που μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικές εφαρμογές. Ξεχωρίζει για τις δυνατότητες επικοινωνίας που διαθέτει, προσφέροντας στον τελικό χρήστη την επιλογή χρήσης IP Interface ή GSM. Υποστηρίζει συνολικά 64 ζώνες ανίχνευσης μέσω bus 485, που μπορούν να είναι είτε ενσύρματες, είτε ασύρματες. Είναι συμβατός με ανιχνευτές PIR-CAM για επιβεβαίωση συναγερμών μέσω βίντεο. Τις εικόνες και τα βίντεο μπορεί να τα προωθεί σε Κέντρα Λήψης σημάτων, είτε στον τελικό χρήστη. Ο συναγερμός είναι ιδιαίτερα φιλικός τόσο προς τον τεχνικό, υποστηρίζοντας διαχείριση μέσω Web (jCloud), όσο και στον χρήστη, με την υποστήριξη της εφαρμογής jTouch για φορητές συσκευές Android και iOS.

Ο compact συναγερμός 4G-COM διαθέτει πληκτρολόγιο, οθόνη και πλακέτα σε ένα ενιαίο κουτί, μικρών διαστάσεων (εικόνα 1ab). Εφόσον στο κουτί τοποθετηθεί μπαταρία, το σύστημα είναι έτοιμο να λειτουργήσει. Ο 4G-COM περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα και για την επέκταση των δυνατοτήτων του υποστηρίζει plugin modules. Μέσω bus 485 μπορεί να υποστηρίξει έως 64 ζώνες ανίχνευσης, όπως και προηγμένες μεθόδους επικοινωνίας που εκτοξεύουν τις δυνατότητές του. Ο 4G-COM υποστηρίζει Web Access για τον τεχνικό και app για τον τελικό χρήστη μέσω πρόσθετου IP Module (εικόνα 2), αυξάνοντας σημαντικά την ευχρηστία του. Βέβαια, δεν λείπει και η υποστήριξη GSM module για επικοινωνία μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας (εικόνα 3).

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό του συστήματος είναι η υποστήριξη των PIR-CΑΜ (εικόνα 4). Οι ανιχνευτές αυτοί είναι ραντάρ κίνησης με ενσωματωμένη κάμερα και επικοινωνούν με τον πίνακα μέσω BUS. Τα PIR-CAM έχουν τη δυνατότητα αποστολής βίντεο και εικόνας στον χρήστη και στο ΚΛΣ για επαλήθευση του συναγερμού.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ο πίνακας 4G-COM υποστηρίζει συνολικά 16 χρήστες και 4 partitions. Ενσωματώνει πληκτρολόγιο και οθόνη, αλλά μπορεί προαιρετικά να υποστηρίξει ως 6 επιπλέον πληκτρολόγια. Μέσω των MIO expanders επεκτείνει τις ζώνες του και συνολικά μπορεί να υποστηρίξει 64 ζώνες μέσω 7 MIO expanders ή BUS/W ανιχνευτών. Οι αισθητήρες μπορούν να είναι ασύρματοι ή ενσύρματοι. Η επικοινωνία με τον πίνακα μπορεί να γίνει μέσω Ethernet, GPRS ή GSM. Η αποστολή αναφοράς μπορεί να γίνει σε Κέντρο Λήψης Σημάτων και σε έως 4 τηλέφωνα. Παράλληλα, υποστηρίζει φωνητικά μηνύματα σε 2 ιδιωτικά τηλέφωνα. Η διαχείριση του πίνακα μπορεί να γίνει είτε μέσω IP με Web Access ή app, είτε μέσω SMS.

Περιφερειακές συσκευές

Για τη δοκιμή του πίνακα παραλάβαμε τις πιο σημαντικές περιφερειακές μονάδες για την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του (εικόνα 5). Ο JR-PIR-CAM-BUS, ο ανιχνευτής κίνησης με την κάμερα PIR επικοινωνεί με τον πίνακα μέσω BUS και μπορεί να επαληθεύσει τον συναγερμό με αποστολή βίντεο και εικόνας. Χωρίς την υποστήριξη της κάμερας αλλά με ασύρματη σύνδεση, είναι ο ανιχνευτής JR-PIR-W (εικόνα 6), ο οποίος καλύπτει 12 μέτρα απόστασης και διαθέτει μπαταρίες για την ασύρματη επικοινωνία με τον πίνακα. Αντίστοιχα, ασύρματη επικοινωνία με τον πίνακα υποστηρίζει η μαγνητική επαφή JR-TR-CN με χρόνο ζωής έως 5 χρόνια. Πέρα από τους ανιχνευτές, τον πίνακα συνόδευε η πολύ σημαντική μονάδα επέκτασης LITE-2GP IP, η οποία προσθέτει στο σύστημα δυνατότητα Web Access και διαχείρισης μέσω app. Επίσης πολύ σημαντική είναι και η μονάδα επέκτασης GSM που διαθέτει θύρα για εισαγωγή κάρτας SIM για επικοινωνία μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Όπως προαναφέραμε, για την προέκταση ζωνών μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι μονάδες MIO, όπως η JR-CS-MIO-84EX που προσθέτει 8 ζώνες και 4 εξόδους στον πίνακα (2 relay / 2 open collector), υποστηρίζοντας Grade 3 πιστοποίηση. Υποστηρίζοντας ασύρματη επικοινωνία, ο πίνακας είναι διαχειρίσιμος μέσω keyfob (εικόνα 7).

JCloud και JTouch

Οι εφαρμογές JCloud και JTouch εκτοξεύουν την χρηστικότητα του συστήματος. Η εφαρμογή JCould προσφέρει πρόσβαση μέσω Web από οπουδήποτε στον κόσμο, χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης λογισμικού και το JTouch app δίνει στον τελικό χρήστη την δυνατότητα διαχείρισης του πίνακα μέσω φορητής συσκευής Android ή iOS.

Το JCloud είναι προσβάσιμο μέσω οποιουδήποτε Web Browser από το link cloud.jrsecurity.com (εικόνα 8). Από οπουδήποτε στον κόσμο, ο τεχνικός μπορεί να κάνει login στη σελίδα αυτή και να αποκτήσει πρόσβαση στους πίνακες JR Security. Πιο αναλυτικά, η πλατφόρμα δίνει πρόσβαση σε logview για την προβολή γεγονότων σε πραγματικό χρόνο ή στο ιστορικό του πίνακα, παρακολούθηση της κατάστασης του πίνακα, τον προγραμματισμό των ζωνών, των εξόδων και την διαχείριση των χρηστών.

Η εφαρμογή JTouch είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά για τον τελικό χρήστη (εικόνα 9). Με την εφαρμογή αυτή μπορεί ο χρήστης να ελέγξει το σύστημα συναγερμού, να παρακολουθήσει την κατάσταση της εγκατάστασης, να δει τις εγγραφές των γεγονότων, να αναζητήσει εικόνες ή βίντεο, να ενεργοποιήσει εξόδους, να κάνει bypass ζώνες κ.ά. Από τις πλούσιες δυνατότητες της εφαρμογής να τονίσουμε ότι προσφέρει δυνατότητα αναζήτησης έως 16 φωτογραφικών ή βίντεο των 4 δευτερολέπτων από κάθε κάμερα-ανιχνευτή (PIRCAM), δίνοντας απόλυτη εικόνα στον τελικό χρήστη του τι συμβαίνει στο σπίτι του, μέσω του smartphone!

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Ζώνες: Έως 64 ζώνες με 7 επεκτάσεις MIO

Τύπος περιφερειακών: Ενσύρματα (BUS-485) ή Ασύρματα

Επικοινωνία: Ethernet, GPRS, GSM-CSD, RTC communication

Χρήστες: Έως 16

Πληκτρολόγια: Έως 6

Ρελέ: Έως 24

Cloud: Web Access, Smartphones/Tablet

SMS: Απομακρυσμένος έλεγχος

Επαλήθευση συναγερμών: PIR-CAM
INFO
  • Force Electronics
  • Ηλέκτρας 5, 55 134 Καλαμαριά Θεσσαλονίκης
  • τηλ: 2310-805180 | fax: 2310-805387
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.force.gr
Κατηγορία Τεύχος 56, Reviews
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.