Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
23 Νοεμβρίου 2016 16:13

Milesight Network Cameras

Η εποχή του H.265 είναι εδώ…

Γράφει: Παύλος Κερασίδης
67b2107aeb6bf06b107962023fe1fd83 XL 9d5e09ac

Οι δικτυακές κάμερες της Milesight ενσωματώνουν όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα του χώρου του CCTV παρέχοντας απόλυτα επαγγελματικές, πρωτοποριακές λύσεις. Η σειρά περιλαμβάνει κάμερες 2/3/4 Megapixel, συμβατές με πρωτόκολλο ONVIF και με υποστήριξη PoE. Με απίστευτη απόδοση έως και 0.002Lux και 140dB WDR, οι κάμερες παρέχουν υψηλή ποιότητα καθαρής έγχρωμης εικόνας σε συνθήκες…

Οι δικτυακές κάμερες της Milesight ενσωματώνουν όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα του χώρου του CCTV παρέχοντας απόλυτα επαγγελματικές, πρωτοποριακές λύσεις. Η σειρά περιλαμβάνει κάμερες 2/3/4 Megapixel, συμβατές με πρωτόκολλο ONVIF και με υποστήριξη PoE. Με απίστευτη απόδοση έως και 0.002Lux και 140dB WDR, οι κάμερες παρέχουν υψηλή ποιότητα καθαρής έγχρωμης εικόνας σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού. Εισάγοντας το πιο σύγχρονο πρότυπο συμπίεσης H.265, οι κάμερες αποδίδουν 50% μείωση στο bandwidth και στο bit-rate σε σχέση με το H.264, εξοικονομώντας σημαντικό χώρο στις κάρτες microSD που υποστηρίζουν για τοπική καταγραφή. Χωρίς να σταματάνε εδώ, οι Milesight με τεχνολογίες, όπως το HLC και το P-Iris παρέχουν εξέχουσα εικόνα σε πληθώρα εφαρμογών, όπως για παράδειγμα για αναγνώριση πινακίδων αυτοκινήτων το βράδυ.

Υποστήριξη συμπίεσης H.265, λειτουργία σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού έως 0.002Lux με 140dB WDR, τροφοδοσία PoE, πρωτόκολλο επικοινωνίας ONVIF, motorized zoom, κάρτα microSD για τοπικές εγγραφές, HLC για εικόνες με υψηλή αντίθεση φωτισμού, P-Iris για εστίαση ακόμα και στο βάθος της εικόνας… Οι δικτυακές κάμερες της Milesight με μια σειρά από εξαιρετικά χαρακτηριστικά αποδίδουν επαγγελματικές λύσεις παρακολούθησης, ενώ ταυτόχρονα η πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής τους ολοκληρώνει την πλούσια ταυτότητά τους. Κάθε κάμερα Milesight περιλαμβάνει στη συσκευασία της τα αντίστοιχα κατσαβίδια ασφαλείας torx για την πρόσβαση στο εσωτερικό τους (εικόνα 1).

Για τη γνωριμία μας με τη σειρά Milesight λάβαμε την Pro Bullet Camera MS-C4462-FPB/3-10.5 ανάλυσης 4MP (εικόνα 2), τη Mini Bullet κάμερα MS-C2963-FPB/2.8-12 ανάλυσης 2MP (εικόνα 3), την IR Dome κάμερα MS-C2972-FPB/3-10.5 (εικόνα 4) και την Vandal-proof Mini Dome MS-C4473-PB/F=2.8mm (εικόνα 5). Όλες οι κάμερες υποστηρίζουν συμπίεση H.265 και απόδοση υψηλής ποιότητας εικόνας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού με 0.002Lux και 140dB WDR.

Η.265 / Ultra Light / P-Iris / HLC

Οι Milesight Network Cameras ενσωματώνουν μια σειρά από σημαντικά χαρακτηριστικά, από τα οποία ξεχωρίζουμε την συμπίεση H.265, την απόδοση σε χαμηλό φωτισμό και τις λειτουργίες P-Iris και HLC. Το πρωτόκολλο συμπίεσης H.265 είναι ο διάδοχος του H.264 και υπόσχεται μείωση έως και 50% του bandwidth, του αποθηκευτικού χώρου και του bit-rate. Πέρα από την εξοικονόμηση χώρου, το πρωτόκολλο H.265 αποδίδει ανώτερη ποιότητα βίντεο σε χαμηλό bitrate και υποστηρίζει αναλύσεις 4Κ, αλλά και μελλοντικές 8Κ UHD. Σε συνδυασμό με την υποστήριξη λειτουργίας σε φωτεινότητα έως 0,002 Lux και το δυναμικό εύρος των 140dB, οι κάμερες ξεχωρίζουν για την απόδοσή τους σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η λειτουργία P-Iris των προαιρετικών φακών που μπορούν να υποστηρίζουν οι κάμερες Milesight «καθαρίζει» την εικόνα ακόμα και στο background (εικόνα 6). Χωρίς αυτή τη λειτουργία, το βάθος πεδίου της εικόνας γίνεται θολό με αποτέλεσμα να μην είναι ξεκάθαρες οι λεπτομέρειες. Με την P-Iris ουσιαστικά όλο το κάδρο είναι εστιασμένο.

Η λειτουργία HLC των καμερών δίνει τη δυνατότητα στην κάμερα να αποδώσει σημεία στην εικόνα όπου είναι πολύ λιγότερο φωτισμένα από άλλα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της λειτουργίας HLC είναι η καθαρή απόδοση πινακίδων αυτοκινήτων το βράδυ, όπου τα φώτα από τα αυτοκίνητα δε θα επέτρεπαν στην κάμερα να διακρίνει τους αριθμούς χωρίς το HLC (εικόνα 7).

Pro Bullet Network Camera

Η κάμερα MS-C4462-FPB/3-10.5 υποστηρίζει ανάλυση 4MP και ενσωματώνει φακό motorized 3-10.5mm/7-22mm@F1.4. Διαθέτει 3ης γενιάς Dot Matrix IR LEDs για άριστες εικόνες στο σκοτάδι σε απόσταση έως 35m. Ο μηχανικός φακός της κάμερας επιτρέπει τη διαχείρισή του μέσω Web Interface και δίνει δυνατότητα επιλογής αυτόματης εστίασης. Η λειτουργία αυτή είναι εξαιρετική σε περιπτώσεις μακρινής παρακολούθησης, όπως parking, λεωφόρους ή αεροδρόμια. Η σχεδίαση της κάμερας είναι πολύ ποιοτική με τη βάση της να ενσωματώνει τη θύρα Ethernet, όπως και τις συνδέσεις alarm, audio και προαιρετικής τάσης DC (εικόνα 8). Στο κάτω μέρος της κάμερας είναι διαθέσιμες μετά την αφαίρεση ενός ερμητικά κλειστού καλύμματος η θύρα microSD για τοπική καταγραφική, η έξοδος AV για τοπική προσαρμογή της κάμερας και το πλήκτρο reset (εικόνα 9).

Mini Bullet Network Camera

Πλήρως αδιάβροχη, PoE και με υψηλής ποιότητας προστατευτικό από τον ήλιο (εικόνα 10), η κάμερα MS-C2963-FPB/2.8-12 δεν είναι ο μικρός αδερφός της Pro, αλλά μια διαφορετική, εξέχουσα λύση bullet κάμερας. Η ανάλυση της κάμερας ανέρχεται στα 2MP και αποδίδει εικόνα σε συνθήκες πάρα πολύ χαμηλού φωτισμού 0,002Lux. Ο φακός της είναι μηχανικός 2.8-12mm/7-22mm@F1.4 για απομακρυσμένη διαχείριση μέσω του Web Interface. Τα IR της εξασφαλίζουν εικόνα στο σκοτάδι σε απόσταση 25 μέτρα. Αφαιρώντας εύκολα το πίσω προστατευτικό της κάμερας αποκτάμε πρόσβαση στις συνδέσεις της (εικόνα 11).

Pro Dome Network Camera

Στην κάμερα MS-C2972-FPB/3-10.5 πέρα από την υποστήριξη H.265 ξεχωρίζουμε την πολύ ιδιαίτερή της σχεδίαση για γρήγορη τοποθέτηση και καλωδίωση. Αφότου αφαιρέσουμε το προστατευτικό θόλο με μια μονάχα βίδα αποσπάται 90ο το σώμα της κάμερας από τη βάση, διευκολύνοντας τον τεχνικό στην καλωδίωση (εικόνα 12). Επίσης, ο μηχανικός σχεδιασμός 3-αξόνων επιτρέπει την ακριβείας στόχευση του κάδρου. Όπως όλες οι κάμερες της σειράς, έτσι και η συγκεκριμένη αποδίδει εξαιρετική εικόνα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού 0,002Lux με Super WDR, ενώ δε λείπει ο motorized φακός 3-10.5mm/7-22mm, τα ισχυρά IR LED με κάλυψη 30 μέτρων, όπως φυσικά και η υποστήριξη τοπικής αποθήκευσης σε κάρτα microSD.

Vandal-proof IR Mini Dome Network Camera

Η MS-C4473-PB/F=2.8mm ολοκληρώνει τη ματιά μας στη σειρά των δικτυακών καμερών της Milesight (εικόνα 13), προσθέτοντας την υποστήριξη αντιβανδαλικής προστασίας βαθμού IK09 και την IP67 προστασία από ακραίες καιρικές εναλλαγές. Η κάμερα είναι H.265 και υποστηρίζει 0,002Lux και Super WDR. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες δεν έχει μηχανικό φακό για απομακρυσμένη διαχείριση, αλλά σταθερό 3.6mm@F1.6.

Web Interface

Οι κάμερες είναι προσβάσιμες μέσω Web Interface, τόσο για παρακολούθηση εικόνας, όσο και για την παραμετροποίησή τους. Υποστηρίζουν τρία διαφορετικά streams για προβολή ανάλογα την ταχύτητα Internet και από το αρχικό παράθυρο live view μπορούμε να διαχειριστούμε το ζουμ των μηχανικών φακών (εικόνα 14). Μέσα από το Web Interface μπορούμε να ρυθμίσουμε ενεργοποίηση event από αναγνώριση κίνησης, διακοπή δικτύου κτλ., και η δράση του event μπορεί να ξεκινήσει ανέβασμα σε FTP, εγγραφή σε κάρτα SD κ.ά. Μέσω ψηφιακής επεξεργασίας της εικόνας οι κάμερες υποστηρίζουν Αναγνώριση Κίνησης, Privacy Masking, Backlight Compensation, HLC, 3D-DNR και ROI (εικόνα 15).

Κλείνοντας

Οι δικτυακές κάμερες της Milesight αποτελούν μια εξαιρετική επαγγελματική πρόταση. Τόσο χάρη στα σύγχρονα χαρακτηριστικά τους, όπως υποστήριξη H.265, μεγάλο δυναμικό εύρος 140WDR για λειτουργία σε χαμηλό φωτισμό, τροφοδοσία PoE, εγγραφή σε κάρτα microSD, λειτουργία HLC και υποστήριξη φακών P-Iris, αλλά και στην πολύ υψηλής ποιότητας μηχανική τους κατασκευής, οπωσδήποτε μπορούν να χαρακτηριστούν κορυφαίες λύσεις στο χώρο του CCTV.

{gallery}3608{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...