Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016 | 15:13

ABUS Smartvest

Alarm, CCTV, Automation στα χέρια σας!

Ασύρματος, plug n’ play και διαχειρίσιμος μέσω εφαρμογής για φορητές συσκευές, ο Smartvest απλοποιεί το σύστημα συναγερμού όπως δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ ξανά! Χωρίς μενού σε πληκτρολόγιο, χωρίς καλώδια, ο χρήστης τοποθετεί τις περιφερειακές μονάδες του Smartvest, ενεργοποιεί το σύστημα, ανοίγει την εφαρμογή και σε ελάχιστα λεπτά έχει έτοιμο το σύστημα... Η εφαρμογή του Smartvest δεν είναι μονάχα για ...

Ασύρματος, plug n’ play και διαχειρίσιμος μέσω εφαρμογής για φορητές συσκευές, ο Smartvest απλοποιεί το σύστημα συναγερμού όπως δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ ξανά! Χωρίς μενού σε πληκτρολόγιο, χωρίς καλώδια, ο χρήστης τοποθετεί τις περιφερειακές μονάδες του Smartvest, ενεργοποιεί το σύστημα, ανοίγει την εφαρμογή και σε ελάχιστα λεπτά έχει έτοιμο το σύστημα... Η εφαρμογή του Smartvest δεν είναι μονάχα για την παρακολούθηση του συστήματος, αλλά και για την ρύθμισή του, εισάγοντας μια νέα λογική, χωρίς πολύπλοκους προγραμματισμούς μέσα από OSD μενού ή λογισμικά στον υπολογιστή. Όλο το σύστημα είναι cloud και από τη στιγμή που το smartphone/tablet επικοινωνήσει με το συναγερμό, αυτόματα είναι διαθέσιμος από οπουδήποτε μέσω Internet. Υποστηρίζει ασύρματη επαφή, ασύρματη σειρήνα, τηλεχειριστήριο, ασύρματο ραντάρ, ασύρματη κάμερα και ασύρματη ...πρίζα! Μέσω της κάμερας ο χρήστης μπορεί να έχει άμεσα εικόνα στο χώρο του στο smartphone ενώ μέσω της ασύρματης πρίζας μπορεί να διαχειριστεί συσκευές απομακρυσμένα. Έτσι, ο Smartvest δεν είναι μονάχα σύστημα συναγερμού, αλλά και CCTV και automation!

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε ολοένα και περισσότερες εταιρίες να παρουσιάζουν εφαρμογές για τη διαχείριση των συστημάτων τους. Επίσης, πολλές είναι και οι περιπτώσεις όπου ενοποιούνται συστήματα συναγερμού με κάμερες και αυτοματισμό. Και βέβαια, εάν ένα σύστημα θέλει να θεωρείται σύγχρονο, πρέπει να υποστηρίζει Cloud για απομακρυσμένη παρακολούθηση. Όλα αυτά είναι το Smartvest! Προσθέτοντας όμως στην “εξίσωση” την ασύρματη επικοινωνία των μονάδων που αποτελούν το σύστημα, η ευχρηστία του εκτοξεύεται.

Το Smartvest έχει σχεδιαστεί για ασύρματη επικοινωνία, διαχείριση μέσω app και υποστήριξη cloud (εικόνα 1). Όσο το χρησιμοποιούσαμε κατά τη δοκιμή μας, γινόταν όλο και πιο ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα τελείως νέας λογικής σύστημα που έχει σχεδιαστεί από την αρχή με βάση τις ανάγκες του τελικού χρήστη, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις σύγχρονες τεχνολογίες.

Χωρίς μενού... μονάχα app!

Το Smartvest είναι ένα σύστημα συναγερμού που συνδυάζει παρακολούθηση του χώρου και διαχείριση συσκευών μέσω αυτοματισμού. Εξ’ ολοκλήρου ασύρματο, βασίζεται στην κεντρική μονάδα η οποία επικοινωνεί με τις περιφερειακές συσκευές χωρίς κανένα καλώδιο. Ανατρέποντας τους κανόνες, η κεντρική μονάδα δεν διαθέτει οθόνη και συνεπώς μενού διαχείρισης! Όλος ο προγραμματισμός και κατ’ επέκταση η διαχείριση γίνει μέσω του app για τη φορητή συσκευή. Βάζοντας στην άκρη την ανάγκη για χρήση οθόνης και μενού, ουσιαστικά γίνεται τελείως προαιρετική και η χρήση πληκτρολογίου, αφού στις περιφερειακές συσκευές του συστήματος περιλαμβάνεται ένα κομψότατο keyfob. Φυσικά, μέσω υποστήριξης Cloud, όλη η διαχείριση μέσω smartphone/tablet μπορεί να γίνει από οπουδήποτε χωρίς πολύπλοκες ρυθμίσεις για την επικοινωνία.

Alarm – CCTV – Automation

Ο πυρήνας του Smartvest είναι η κομψή και πολύ διακριτική κεντρική μονάδα και μπορεί να υποστηρίξει σειρήνα (εικόνα 2) , επαφή (εικόνα 3), ραντάρ, πληκτρολόγιο (εικόνα 4), τηλεχειριστήριο (εικόνα 5), κάμερα, πρίζα και ανιχνευτή καπνού. Οι ασύρματες κάμερες που παρέχει η ABUS για το Smartvest, μπορεί να είναι εσωτερικού χώρου (pan/tilt) ή εξωτερικού, ανάλυσης 720p (εικόνα 6). Μέσω του app ο χρήστης μπορεί να δει απευθείας εικόνα στο χώρο του από το Smartvest και να ενεργοποιήσει τοπική εγγραφή στην κάμερα. Οι ασύρματες πρίζες προσφέρουν τη δυνατότητα στον τελικό χρήστη να διαχειριστεί συσκευές μέσω ON/OFF επιλογής από το app (εικόνα 7). Ο Smartvest μπορεί να στείλει εντολή ενεργοποίησης/απενεργοποίησης της πρίζας, ελέγχοντας τη συσκευή που είναι συνδεδεμένη. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι συνδεμένη στην ασύρματη πρίζα μια μονάδα θέρμανσης και ο χρήστης να την ενεργοποιεί καθώς πηγαίνει στο χώρο.

Smartvest Basic Set – Δοκιμή στην πράξη

Για τη δοκιμή του συστήματος λάβαμε από την Edision το Smartvest Basic Set (εικόνα 8). Το κιτ περιλαμβάνει την κεντρική μονάδα, ένα ραντάρ, μια επαφή και το τηλεχειριστήριο. Με αυτό το πακέτο, ο χρήστης σε ελάχιστο χρόνο μπορεί να έχει ένα ασύρματο σύστημα συναγερμού στημένο. Ας δούμε πως...

Η κεντρική μονάδα συνδέεται στο ρεύμα και διαθέτει μπαταρίες για backup λειτουργία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος (εικόνα 9). Αφότου ενεργοποιούμε τη μονάδα ανοίγουμε το Smartvest app από το smartphone ή το tablet. Η επικοινωνία του app με την κεντρική μονάδα μπορεί να γίνει είτε με αυτόματη ανίχνευση στο τοπικό δίκτυο, είτε με χειροκίνητη εισαγωγή του ID που αναγράφεται πίσω από τη μονάδα (εικόνα 10). Η επικοινωνία γίνεται απροβλημάτιστα και μετά την πρώτη αναγνώριση έχουμε πρόσβαση στο σύστημα από οπουδήποτε μέσω Cloud.

Οι μονάδες που περιλαμβάνονται στο κιτ είναι καταχωρημένες στο σύστημα και μπορούν να λειτουργήσουν απευθείας. Εάν όμως δεν είναι καταχωρημένες ή προσθέσουμε νέες περιφερειακές ασύρματες συσκευές, προχωράμε στην επιλογή “Manage Components” στο app (εικόνα 11). Από το μενού επιλέγουμε το είδος της περιφερειακής συσκευής, πατάμε σάρωση και ταυτόχρονα ενεργοποιούμε την ασύρματη συσκευή. Η αναγνώριση πραγματοποιείται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Push notification και διαχείριση

Αφότου τοποθετήσουμε τις ασύρματες περιφερειακές μονάδες και τις καταχωρήσουμε στο σύστημα μέσα στο app, στην αρχική καρτέλα (overview) προβάλλεται η κατάσταση του συναγερμού. Εάν ανοίξει μια επαφή ή γενικότερα ενεργοποιηθεί ένα alarm, τότε αυτόματα έρχεται push notification στο smartphone/tablet και προβάλλεται το συμβάν (εικόνα 12). Από την αρχική οθόνη ο χρήστης μπορεί άμεσα να οπλίσει/αφοπλίσει το σύστημα ή να ξεκινήσει εγγραφή σε κάμερα (εφόσον υπάρχει κάμερα και μπορεί τοπικά να καταγράψει σε κάρτα microSD).

Το app μετά την αρχική καρτέλα overview, έχει την καρτέλα Hotkeys, όπου μπορούν να ρυθμιστούν έως 9 άμεσα προσβάσιμες εντολές. Στη συνέχεια έχουμε την οθόνη “rooms” όπου προβάλλονται όλες οι καταχωρημένες συσκευές και η κατάστασή τους. Έπειτα είναι η καρτέλα “Camera” για προβολή εικόνας σε περίπτωση όπου έχουμε εγκατεστημένες κάμερες. Προχωράμε στην καρτέλα “Contacts” όπου προβάλλονται οι αριθμοί όπου μπορεί να καλέσει ο συναγερμός και τέλος είναι τα “Events” όπου έχουμε τη λίστα των όσων συμβεί.

Προγραμματισμός μέσω app

Πολλά από τα βήματα του προγραμματισμού τα έχουμε ήδη αναφέρει, όπως την καταχώρηση ασύρματων περιφερειακών συσκευών και τη δημιουργία hotkeys. Μια ακόμα δυνατότητα προγραμματισμού που αξίζει να αναφέρουμε, πέρα από τα τυπικά (όπως ορισμού ζωνών όπλισης, αφόπλισης, delay κτλ) είναι η δημιουργία «Σεναρίων» (εικόνα 13). Μέσα από αυτήν την καρτέλα μπορούμε να ορίσουμε σενάρια που συνδέονται με τις ασύρματες πρίζες, όπως για παράδειγμα, εάν ενεργοποιηθεί η επαφή να ανοίξει μια συγκεκριμένη πρίζα, που ελέγχει ένα φωτιστικό στο χώρο. Επίσης, πολύ χρήσιμη είναι η δυνατότητα αυτόματης αναβάθμισης του συστήματος απευθείας από το app, με μια μόνο κίνηση.

Κλείνοντας

Τα πάντα στον Smartvest είναι στημένα για λειτουργία με φορητές συσκευές, ακόμα και το dedicated site www.abus-smartvest.com! Η ρύθμισή του, η επίβλεψή του και η διαχείρισή του γίνεται αποκλειστικά μέσω app, ενώ η χρήση του μπορεί να γίνει πολύ εύκολα μέσω τηλεχειριστηρίου ή μέσω proximity tags (εικόνα 14). Επομένως, η χρήση του Smartvest δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε χρήση του app, αλλά εάν είσαστε χρήστης που σας αρέσει να έχετε απόλυτο έλεγχο του συστήματός σας, εξαντλώντας τις σύγχρονες τεχνολογικές δυνατότητες, τότε πρέπει οπωσδήποτε να κοιτάξετε αναλυτικά το Smartvest της ABUS!

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Τεχνολογία: Ασύρματη
Περιφερειακές μονάδες: Σειρήνα, Επαφή, Ραντάρ, Πληκτρολόγιο, Τηλεχειριστήριο, Κάμερα, Πρίζα, Ανιχνευτής καπνού.
Ethernet: RJ-45
Cloud: ΝΑΙ
Smartphone/Tablet App: ΝΑΙ
Proximity Reader: ΝΑΙ
Επιπρόσθετες λειτουργίες: Εικόνα από κάμερα, Αυτοματισμοί
INFO
  • Edision Hellas
  • τηλ: 23920-66070
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.edision.gr
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.