Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
21 Δεκεμβρίου 2016 19:55

Τεχνικό Σεμινάριο Rakson

Θωρακίζοντας τους τεχνικούς εγκαταστάτες με ουσιαστικές γνώσεις

Γράφει: Παύλος Κερασίδης
404d77dbfc18bc347042b145ab0a9321 XL 79830949

Στις αρχές Δεκεμβρίου η εταιρία Rakson πραγματοποίησε εξειδικευμένα τεχνικά σεμινάριά στο Ηράκλειο της Κρήτης και στα γραφεία της στην Αθήνα, επικεντρωμένο στα συστήματα παρακολούθησης iCatch και Soest, στα περιφερειακά συστήματα ανίχνευσης AVS Electronics, στα συστήματα θυροτηλεοράσεων Golmar και στα καλώδια και μπαταρίες ELAN. 

Στις αρχές Δεκεμβρίου η εταιρία Rakson πραγματοποίησε εξειδικευμένα τεχνικά σεμινάριά στο Ηράκλειο της Κρήτης και στα γραφεία της στην Αθήνα, επικεντρωμένο στα συστήματα παρακολούθησης iCatch και Soest, στα περιφερειακά συστήματα ανίχνευσης AVS Electronics, στα συστήματα θυροτηλεοράσεων Golmar και στα καλώδια και μπαταρίες ELAN. Το σεμινάριο ανέδειξε τις τεχνολογικές εξελίξεις των παγκοσμίως σημαντικών αυτών εταιριών που η Rakson αποκλειστικά εισάγει στη χώρα μας. Το πρώτο κεφάλαιο αφορούσε τα συστήματα παρακολούθησης iCatch και Soest και το αποτέλεσμα του συνδυασμού αυτών των δύο εταιριών ως μια ενιαία, συνολική πρόταση. Στη συνέχεια, παρακολουθήσαμε από τον Υπεύθυνο Πωλήσεων της AVS Electronics, Marco Zittino, τις τεχνολογικές καινοτομίες και τα σημεία υπεροχής των ανιχνευτών και αισθητήρων της Ιταλικής εταιρίας. Στο τελευταίο τμήμα της ημερίδας ενημερωθήκαμε για τα προηγμένα συστήματα θυροτηλεοράσεων Golmar όπως και τις λεπτομέρειες που κάνουν τα καλώδια ELAN να ξεχωρίζουν.

Τα σεμινάρια που πραγματοποίησε η Rakson στις αρχές Δεκέμβρη 2016 είχαν κλειστό χαρακτήρα, αποτελούνταν από λίγα άτομα και ο σκοπός τους ήταν η σε βάθος τεχνική ενημέρωση των συνεργατών της εταιρίας. Καλύπτοντας όλο το φάσμα του Security μέσα από τις εταιρίες iCatch, Soest, Golmar, Bitronvideo, AVSelectronis και Elan που η Rakson αντιπροσωπεύει, το σεμινάριο εστίασε στις τεχνολογικές υπεροχές των προϊόντων θωρακίζοντας τους εγκαταστάτες με τα απαραίτητα εφόδια που χρειάζονται για να περάσουν τις σύγχρονες λύσεις στους τελικούς καταναλωτές, κάνοντας τη διαφορά στην αγορά.

Οι ημερίδες πραγματοποιήθηκαν σε τρεις ημέρες με το ίδιο περιεχόμενο και το Security Report ήταν εκεί! Παρακολουθήσαμε το σεμινάριο με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γιατί οι εισηγητές της Rakson δεν αναλώθηκαν σε γενικές πληροφορίες για τα προϊόντα αλλά στόχευσαν σε πολύ συγκεκριμένες τεχνολογικές υπεροχές σύγχρονων λύσεων, δίνοντας στο εξειδικευμένο κοινό ουσιαστικές γνώσεις. O κ. Κωνσταντίνος Ραβάνης, ιδρυτής της Rakson, ήταν ο ρυθμιστής της ημερίδας και την εισήγηση πραγματοποίησε ο κ. Λίτσας Θεόδωρος, δίνοντας τη σκυτάλη στον Marco Zittino απεσταλμένο της AVS Electronics όταν ήρθε η στιγμή να ακούσουμε για τους ανιχνευτές και το κέντρο συναγερμού της Ιταλικής εταιρίας.

iCatch & Soest – Συνολική πρόταση παρακολούθησης

Μέσα από τα προϊόντα της iCatch και της Soest η Rakson παρουσίασε μια ολοκληρωμένη πρόταση παρακολούθησης. Βασιζόμενη στις πρωτοποριακές λύσεις καταγραφικών της iCatch και τις μοναδικής σχεδίασης κάμερες της Soest, οι συνεργάτες της Rakson μπορούν να προτείνουν εξέχουσες, συνολικές λύσεις.

Η iCatch είναι μια εταιρία που έχει παρουσιάσει σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες στα συστήματα καταγραφής και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Πρώτη η iCatch το 2016 παρουσίασε 4/8/16 ch καταγραφικά με MPEG-4 συμπίεση, το 2009 παρουσίασε λογισμικό Mobile Viewer για DVR, το 2014 έφερε υβριδικά καταγραφικά AHD+TVI+Analog+IP και φτάνοντας στο σήμερα, το 2016 πρώτη παρουσιάζει καταγραφικό Ultra HD με συμπίεση H.265 βασισμένο σε τεχνολογία DTV.

Ένα από τα χαρακτηριστικά των καταγραφικών iCatch που δε συναντάμε σε άλλα καταγραφικά είναι το All In One (mini CMS) που επιτρέπει τη προσθήκη καμερών από καταγραφικά της iCatch που επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω τοπικού δικτύου ή Internet! Με αυτόν τον τρόπο μπορεί ο χρήστης να συγκεντρώσει κάμερες από διαφορετικά καταγραφικά και να τα παρακολουθεί από ενιαία οθόνη ή interface, όπως και να καταγράφει κάμερες από διαφορετικούς χώρους. Άλλη μια σημαντική δυνατότητα των iCatch είναι το smart search για να γίνεται εντοπισμός καταγραφής μέσω αναγνώρισης κίνησης σε συγκεκριμένη περιοχή.

Εξαιρετικά προηγμένες είναι οι εφαρμογές για την απομακρυσμένη διαχείριση των iCatch, όπου εκτός από την δυνατότητα πρόσβασης μέσω web interface και app για τον τελική χρήστη, είναι διαθέσιμη και η εφαρμογή SoCare για τον τεχνικό. Η εφαρμογή SoCare δίνει δυνατότητα ελέγχου πολλών DVRs/IVRs και ο τεχνικός μπορεί να δει τα προβλήματα του καταγραφικού πριν τον πελάτη. Η εφαρμογή δείχνει μόνο την κατάσταση του DVR και όχι ιδιωτικά στοιχεία, όπως εικόνες, καταγραφές κ.ά.

Μια πολύ επαναστατική τεχνολογία που 1η η iCatch φέρνει στην αγορά, είναι η υποστήριξη Ultra HD ανάλυσης. Βασισμένη στην τεχνολογία DVB-T τα σύγχρονα καταγραφικά της iCatch μπορούν να υποστηρίξουν IP και DTV κάμερες στο ίδιο καταγραφικό μέχρι 8MP – 4K. Η τεχνολογία DVB-T (που χρησιμοποιεί η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση) επιτρέπει την χρήση ομοαξονικού καλωδίου μέχρι 800 μέτρα, βασιζόμενη στο πρότυπο συμπίεσης H.265. Παρουσιάστηκε 1η φορά παγκοσμίως κάμερα DUHD 8MP.

Οι καινοτομίες των καταγραφικών iCatch δε σταματούν εδώ. Μέσω της ασύρματης τεχνολογίας Ζ-Wave που επιτρέπει σε έξυπνες συσκευές να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, ο συναγερμός παντρεύεται με το “έξυπνο σπίτι”. Υποστηρίζοντας P2P (cloud), αλλά και DDNS, η απομακρυσμένη πρόσβαση στο καταγραφικό γίνεται πολύ εύκολα για την διαχείριση όλων των λειτουργιών του DVR.

Νέα 5υβριδικά καταγραφικά – Νέες κάμερες SOEST

Όλες τις τεχνολογικές καινοτομίες των iCatch συγκεντρώνονται στα νέα 5υβριδικά καταγραφικά. Τα DVR υποστηρίζουν AHD, TVI, CVI, IP, Universal κάμερες, δίνοντας στον τεχνικό τη δυνατότητα να επιλέξει οποιοδήποτε πρότυπο, αλλά και να τα χρησιμοποιήσει πολύ εύκολα σε εφαρμογές αναβάθμισης, χωρίς να προβληματίζεται για τις υπάρχουσες κάμερες. Η Rakson μέσα από την πολύ πλούσια σειρά της Soest παρέχει στον τεχνικό πληθώρα μοντέλων καμερών.

Οι κάμερες Soest διαθέτουν μοναδικό σχεδιασμό, πατενταρισμένο, κάνοντας τη διαφορά στην αγορά. Είναι διαθέσιμες κάμερες AHD + analog, όπως και AHD + TVI + CVI + analog. Στο σεμινάριο, η Rakson προσπέρασε την παρουσίαση των τυπικών χαρακτηριστικών και στάθηκε στον πυρήνα των καμερών, τους αισθητήρες CMOS. Μέσα από μια σειρά κατατοπιστικότατων βίντεο είδαμε τη διαφορά μεταξύ των αισθητήρων Aptina 1/2.7, Sony 1/3” και 1/2.8” IMX291-Star Light. Πολύ ενδιαφέρον, πέρα από την ποιότητα εικόνας, είχε η παρατήρηση του οπτικού πεδίου του Aptina 1/2.7, που με φακό 3,6mm και οπτική γωνία 92ο (μεγαλύτερη από τους άλλους αισθητήρες).

AVS Electronics από τον Sales Manager Marco Zittino

Στο 2ο μέρος του σεμιναρίου η σκυτάλη πέρασε στον Ιταλό Marco Zittino, διεθνή υπεύθυνο πωλήσεων της AVS Electronics. Η παρουσίαση του Marco Zittino είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε από την ίδια την AVS Electronics πολύ σημαντικές τεχνικές πληροφορίες για τους αισθητήρες και τους ανιχνευτές της εταιρίας.

Ένα χαρακτηριστικό που κάνει τους εξωτερικούς ανιχνευτές της AVS Electronics να ξεχωρίζουν είναι η αυτόματη προσαρμογή λειτουργίας ανάλογα τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Όταν ο ανιχνευτής είναι εκτεθειμένος σε εξωτερικές συνθήκες η αλλαγή στη θερμοκρασία μπορεί να είναι η αιτία για ψεύτικους συναγερμούς. Με ενσωματωμένο accelerometer, ακόμα και το καλοκαίρι που η θερμοκρασία περιβάλλοντος πλησιάζει την θερμοκρασία του σώματος κάνοντας τη δουλειά του ανιχνευτή εξαιρετικά δύσκολη, οι ανιχνευτές της AVS προσαρμόζονται κατάλληλα και αναγνωρίζουν σωστά τον παραβάτη.

Ανάμεσα στα νέα προϊόντα της AVS που μας παρουσίασε ο Marco Zittino, στάθηκε συγκεκριμένα στον Spectrum και Spectrum Wall. Ο ανιχνευτής Spectrum είναι η εξέλιξη του πολύ πετυχημένου Spider και ενσωματώνει, antimasking, accelerometer, τερματικές αντιστάσεις και έχει ανοσία σε ψευδείς συναγερμούς χάρη στην ανάλυση επεξεργαστή και τα φίλτρα φωτός στο υπέρυθρο. Από την άλλη, το επαναστατικό μοντέλο Spectrum Wall δημιουργεί 2 τοίχους 10ο δεξιά και αριστερά καλύπτοντας απόσταση 24 μέτρων, παρέχοντας μια μοναδική λύση.

Ο Marco Zittino στάθηκε στους εξωτερικούς μικροκυματικούς ανιχνευτές της εταιρίας για κάλυψη πολύ μεγάλων αποστάσεων με εξαιρετική λεπτομέρεια. Οι εξωτερικοί ανιχνευτές microwave της AVS είναι η high end λύση για περιμετρική προστασία σε απαιτητικές εφαρμογές. Η κάλυψη ενός ζεύγους μπορεί να φτάσει έως 200 μέτρα, δημιουργώντας έναν απαράβατο εικονικό φράκτη. Σε συνδυασμό με κάμερα για οπτική επιβεβαίωση ενός alarm υλοποιούν μια από τις πιο συμπαγής λύσεις προστασίας. Σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν 5 μονάχα κατασκευαστές εξωτερικών ανιχνευτών microwave και η AVS είναι ένας από αυτούς.

Στη συνέχεια ο Marco Zittino μας μίλησε για το Foggy. Η συσκευή αποτρέπει και σταματάει τη ληστεία γεμίζοντας έναν χώρο με ομίχλη σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Τη λειτουργία του Foggy την έχουμε αναλύσει εμπεριστατωμένα από τις σελίδες του περιοδικού μας, αλλά αξίζει να σημειώσουμε ότι η AVS έχει πιστοποίηση για τον καπνό που δημιουργείται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε χώρους με φαγητά. Η AVS είναι πιστοποιημένη σε αντίθεση με άλλες εταιρίες που είναι απλά compliant.

Ο Marco Zittino ολοκλήρωσε την παρουσίαση των προϊόντων της AVS με τον συναγερμό Capture. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ο Ιταλός εκπρόσωπος προσκάλεσε έναν ακροατή να δοκιμάσει το νέο Wizard για τον προγραμματισμό του συναγερμού. Ο οδηγός ρυθμίσεων του Capture επιτρέπει τη βασική ρύθμιση του συναγερμού σε ελάχιστα λεπτά ακόμα και εάν ο τεχνικός δεν έχει γνώση του συγκεκριμένου μοντέλου.

Golmar και Elan

Το τρίτο και τελευταίο μέρος του σεμιναρίου αφορούσε τα συστήματα θυροτηλεόρασης Golmar και τα καλώδια και τις μπαταρίες Elan. Αντιπροσωπεύοντας την Golmar η Rakson έχει πολύ μεγάλη και πληρέστατη ποικιλία θυροτηλεοράσεων και θυροτηλεφώνων. Διαθέτει 8 μπουτονιέρες, 10 οθόνες και οι εφαρμογές μπορούν να υλοποιηθούν μέσω 6 τεχνολογιών, 4+n, 1+n, 2 καλώδια, 3+coax, 6 καλώδια και IP. Έγινε ανάλυση και παρουσίαση των νέων προϊόντων στο ψηφιακό σύστημα θυροτηλεόρασης GB2 (2 καλωδίων) με τεράστιες δυνατότητες και την εγγύηση 60 ετών εμπειρίας της Golmar στα ψηφιακά συστήματα. Έχοντας 28 χρόνια εμπειρίας στην θυροτηλεόραση, η Rakson οπωσδήποτε μπορεί να χαρακτηριστεί «ειδική» στην θυροτηλεόραση.

Το σεμινάριο της Rakson ολοκληρώθηκε με την πολύ σημαντική αναφορά στις τεχνικές προδιαγραφές των καλωδίων και τις μπαταρίες της ELAN. Η ELAN σε 25 χρόνια έχει παραγάγει 600.000.000 μέτρα καλωδίων που αντιστοιχούν περίπου στην απόσταση Γης – Σελήνης με επιστροφή! Στα 25 χρόνια ζωής της έχει πουλήσει 7.000.000 μπαταρίες. Η τεχνογνωσία του προσωπικού της ELAN και τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα παραγωγής έχουν σαν αποτέλεσμα να είναι ο κύριος κατασκευαστής καλωδίων χαμηλής τάσης για την ασφάλεια και την φωτιά στην Ιταλία. Με εμπειρία από το 1990, προμηθεύει προϊόντα σε πάνω από 50 χώρες στον κόσμο, παρέχοντας εξειδικευμένες λύσεις και προϊόντα υψηλής ποιότητας με καλώδια για συναγερμό, κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, δικτύου και πυρανίχνευσης βάση των διεθνών κανονισμών (CEI, UNI-EN).

Ο Κος Ραβάνης Κωνσταντίνος κλείνοντας το σεμινάριο εξήγησε στους παρευρισκόμενους πως μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις και τα κέρδη τους παρά την κρίση, εάν αξιοποιήσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα που τους δίνει η μόνη ολοκληρωμένη και ποιοτική πρόταση της αγοράς από την RAKSON A.E. όσο αναφορά τα προϊόντα, αλλά και τις μοναδικές υπηρεσίες που τους παρέχει, όπως 365 ημέρες τον χρόνο, 18 ώρες την ημέρα τεχνική κάλυψη και προστασία τιμών στο internet. Σε ένα μίνι σεμινάριο πωλήσεων εξήγησε τα τέσσερα βασικά βήματα αντιμετώπισης κρίσεων:

Συνειδητοποίηση, Σκέψη, Απόφαση, Υλοποίηση.

Κλείνοντας

Το σεμινάριο της Rakson ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για τρεις σημαντικούς λόγους. Ήταν στοχευμένο, εξειδικευμένο και το με πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο που έπιανε κάθε τομέα στο Security. Το γεγονός ότι το ακροατήριο είχε υψηλό επίπεδο γνώσεων ανέβασε συνολικά όλη την ποιότητα της ημερίδας και οι εισηγητές είχαν τη δυνατότητα να διεισδύσουν σε ουσιαστικές τεχνικές λεπτομέρειες.

{gallery}3708{/gallery}

  • Rakson

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...