sec diag 150
Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 | 18:57

VESCO VSN-IPC98 Tester

Το πρώτο 5υβριδικό CCTV TESTER

Το IPC Tester έρχεται να καλύψει μια τεράστια ανάγκη των τεχνικών συστημάτων ασφαλείας προβάλλοντας εικόνα και καταγράφοντας βίντεο/φωτογραφία από κάμερες AHD, CVI, TVI και IP! Πληρέστατο σε δυνατότητες, σύγχρονο και φορητό, το IPC Tester είναι ένα όργανο για τον έλεγχο εγκαταστάσεων CCTV, υποστηρίζοντας προβολή εικόνας, καταγραφή βίντεο, ...
Γράφτηκε από: Παύλος Κερασίδης

Το IPC Tester έρχεται να καλύψει μια τεράστια ανάγκη των τεχνικών συστημάτων ασφαλείας προβάλλοντας εικόνα και καταγράφοντας βίντεο/φωτογραφία από κάμερες AHD, CVI, TVI και IP! Πληρέστατο σε δυνατότητες, σύγχρονο και φορητό, το IPC Tester είναι ένα όργανο για τον έλεγχο εγκαταστάσεων CCTV, υποστηρίζοντας προβολή εικόνας, καταγραφή βίντεο, λήψη φωτογραφίας, όπως και διαχείριση κάμερας. Μέσα από οθόνη αφής 7” και μενού με εικονίδια, η χρήση του είναι πιο απλή και από ένα tablet. Ταυτόχρονα διαθέτει και πλήκτρα, εάν η χρήση μέσω της αφής δεν είναι δυνατή. Η προβολή εικόνας από τις κάμερες AHD, CVI, TVI δεν γίνεται από τη βοηθητική έξοδο των καμερών, αλλά απευθείας από την HD ομοαξονική έξοδο. Για τις κάμερες IP διαθέτει αυτόματη αναγνώριση μέσω πρωτοκόλλου IP και υποστηρίζει καλωδιακή σύνδεση Ethernet, είτε ασύρματη μέσω Wi-Fi. Πέρα από τις βασικές λειτουργίες, υποστηρίζει επιπρόσθετες δυνατότητες, όπως έλεγχο καλωδίου UTP, εξοπλίζοντας τον τεχνικό με όλα τα απαραίτητα «όπλα» για μια εγκατάσταση.

Σε αντίθεση με τον χώρο της τηλεόρασης, όπου υπάρχουν αναρίθμητες εξαιρετικές λύσεις σε όργανα μετρήσεων, στο CCTV υπάρχει ένα μεγάλο κενό αφήνοντας τους εγκαταστάτες «τυφλούς»! Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει με τον ιδανικότερο τρόπο το IPC Tester, καλύπτοντας όλες τις σύγχρονες ανάγκες για το CCTV. Το όργανο μπορεί να δείξει εικόνα από κάμερες AHD, CVI, TVI ή αναλογικές μέσω εισόδων BNC, όπως και από IP! Πέρα όμως από την προβολή εικόνας, μπορεί να καταγράψει τοπικά σε κάρτα microSD βίντεο από τις κάμερες ή να αποθηκεύσει screenshot. Εξοπλισμένο με τρεις διαφορετικές θύρες Ethernet μπορεί να ανιχνεύσει κάμερες IP, να κάνει έλεγχο καλωδίου UTP, όπως και να παρέχει τροφοδοσία μέσω PoE. Επίσης, πέρα από την τροφοδοσία PoE, υποστηρίζει δύο παροχές 12VDC για τοπική τροφοδοσία καμερών.

Πιο εύκολο και από tablet!

Με οθόνη αφής 7” ανάλυσης 1280x800 και μενού με εικονίδια, η χρήση του οργάνου είναι πανεύκολη! Ταυτόχρονα είναι ελαφρύ, μικρό σε διαστάσεις και έχει προστατευτικά πλαϊνά για χρήση στο πεδίο δράσης... Έχοντας προνοήσει για πολύ σημαντικές λεπτομέρειες, το IPC Tester διαθέτει πλήκτρα για το χειρισμό του πέρα από την οθόνη αφής, προσφέροντας αυτήν την εναλλακτική εάν ο τεχνικός φοράει γάντια ή του είναι ευκολότερο να χρησιμοποιήσει τα πλήκτρα.

IP, AHD, TVI, CVI, Analog!

Το IPC είναι πλήρως εξοπλισμένο με συνδέσεις και δυνατότητες για να καλύπτει όλες τις ανάγκες του CCTV. Διαθέτει θύρες BNC in και BNC out για σύνδεση με αναλογικές συμβατικές κάμερες και μόνιτορ αντίστοιχα. Για HD αναλογικές κάμερες AHD/CVI/TVI διαθέτει ανεξάρτητη θύρα BNC. Στο κάτω του μέρος διαθέτει τρεις θύρες Ethernet, μια για αυτόματη ανίχνευση κάμερας IP, μια για δοκιμή PoE και μια για έλεγχο καλωδίου UTP. Για αναλογικό ήχο υποστηρίζει audio in/out μέσω mini-jack. Μέσα από δύο διαφορετικές εξόδους 12VDC παρέχει τάση σε κάμερες, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει και έξοδο τάσης USB 5VDC. Για τοπική καταγραφή αρχείων υποστηρίζει κάρτα microSD (συμπεριλαμβάνεται κάρτα 8GB) και είναι εξοπλισμένο με έξοδο HDMI για παροχή εικόνας σε εξωτερικό monitor. Τέλος, διαθέτει σύνδεση RS-485 για έλεγχο κάμερας PTZ.

Δοκιμή στην πράξη

Για τη δοκιμή του οργάνου χρησιμοποιήσαμε μια HD αναλογική κάμερα AHD και μια IP στα 2MP. Η προβολή εικόνας από την κάμερα AHD ήταν αμεσότατη. Αμέσως μετά τη σύνδεση BNC στην ειδική HD θύρα, είχαμε εικόνα. Δεξιά της εικόνας είναι διαθέσιμες επιλογές για καταγραφή βίντεο και λήψη screenshot.

Η αναγνώριση και η προβολή εικόνας από IP κάμερα είναι αντιστοίχως ιδιαίτερα απλή. Αφότου συνδέσαμε την IP κάμερα στην είσοδο Ethernet του οργάνου επιλέξαμε «IP Discovery”. Προαιρετικά μπορούμε να τροφοδοτήσουμε την κάμερα από την έξοδο 12VDC του οργάνου. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, το IPC εντόπισε στο «ραντάρ» του την κάμερα, πρόβαλε την IP διεύθυνσή της και μέσω PING μας έδωσε τη δυνατότητα να επιβεβαιώσουμε την προσβασιμότητα στην κάμερα. Εφόσον γνωρίζουμε την IP διεύθυνση της κάμερας θα μπορούσαμε να είμαστε καλυμμένοι. Το IPC Tester όμως δε σταματά εδώ. Με την επιλογή IPC TEST προχωράμε σε καρτέλα για εισαγωγή login στοιχείων στην κάμερα (από default έχει admin/admin) και πατώντας enter βλέπουμε εικόνα από την κάμερα! Στη συνέχεια, έχουμε διαθέσιμες τις δυνατότητες λήψης εικόνας, καταγραφής βίντεο, κίνησης PTZ ή αναπαραγωγής αρχείου.

Πέρα από την προβολή εικόνας από κάμερες HD, IP ή analog, το IPC Tester μπορεί να κάνει δοκιμή καλωδίου UTP. Συνοδεύεται από ένα τερματικό Cable Tester το οποίο βάζουμε στη μια μεριά του καλωδίου και την άλλη μεριά τη συνδέουμε στη θύρα UTP/Scan του οργάνου. Έπειτα, μέσα από την επιλογή Cable Tester εμφανίζεται καρτέλα που προβάλει τα 8 pin του UTP και τις ενώσεις της γέφυρας, όπως και τον τύπο σύνδεσης (crossover ή straight-through).

Αυτά και πολλά ακόμα!

Το IPC Tester είναι ένα εξαιρετικό όργανο για την προβολή εικόνας από κάμερες και καταγραφή βίντεο/εικόνας. Ταυτόχρονα διαθέτει πληθώρα εφαρμογών μέσα από το πολύ ευέλικτο λογισμικό του. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η επιλογή IPC Viewer όπου συναντάμε πληθώρα γνωστών app για καταγραφικά και κάμερες, όπως το gDMSS HD, iVMS-4500 HD, MEye κ.ά.

Με όλες αυτές τις δυνατότητες, το IPC Tester μπορεί να γίνει «τα μάτια» του τεχνικού. Σε ένα μεγάλο δίκτυο μπορεί να συνδεθεί μέσω Wi-Fi και να αναγνωρίσει όλες τις κάμερες IP και να κρατήσει αρχείο. Όπως όλα δείχνουν από αυτό το σύγχρονο, ευέλικτο και φορητό όργανο δεν λείπει τίποτα!

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Οθόνη: 7” αφής
Ανάλυση: 1280x800
HD αναλογικά πρότυπα: AHD/TVI/CVI
Αναλογικές κάμερες: BNC in/out
IP κάμερες: ONVIF έως 4MP
Καταγραφή αρχείων: microSD (περιλαμβάνεται 8GB)
Παροχή τάσης: 2x12VDC / USB 5VDC
PoE: NAI
Audio: In/Out
Έξοδος εικόνας: HDMI
RS485: ΝΑΙ
INFO
  • Alpha Ltd
  • Δοϊράνης 138, Καλλιθέα
  • τηλ: 210-9579750 | fax: 210-9579751
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.alphaltd.gr
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV