Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 | 11:51

Hikvision Thermal Network Bullet Camera

Οι υπεροχές της θερμικής κάμερας είναι πλέον προσιτές...

Με την Hikvision να παρουσιάζει τη νέα σειρά θερμικών καμερών, το παιχνίδι στα συστήματα ασφαλείας αλλάζει, αφού πλέον μπορούν να «αντέξουν» την πολυτέλεια των θερμικών καμερών εφαρμογές που μέχρι πρόσφατα δεν είχαν τη δυνατότητα. Στο παρακάτω άρθρο έχουμε την ευκαιρία να εξετάσουμε την DS-2TD2136-10, τη νέα θερμική bullet κάμερα της Hikvision και να απολαύσουμε...
Γράφτηκε από: Παύλος Κερασίδης

Με την Hikvision να παρουσιάζει τη νέα σειρά θερμικών καμερών, το παιχνίδι στα συστήματα ασφαλείας αλλάζει, αφού πλέον μπορούν να «αντέξουν» την πολυτέλεια των θερμικών καμερών εφαρμογές που μέχρι πρόσφατα δεν είχαν τη δυνατότητα. Στο παρακάτω άρθρο έχουμε την ευκαιρία να εξετάσουμε την DS-2TD2136-10, τη νέα θερμική bullet κάμερα της Hikvision και να απολαύσουμε τις εξαιρετικές της δυνατότητες. Ενσωματώνοντας video analytics η κάμερα αξιοποιεί στο μέγιστο τις προηγμένες δυνατότητες αναγνώρισης αντικειμένου. Μπορεί να βρει εφαρμογή σε ιδιαίτερα απαιτητικές εγκαταστάσεις, όπως αεροδρόμια, τούνελ, στρατιωτικές βάσεις κ.ά. παρέχοντας εικόνα σε ακραίες συνθήκες με καπνό, ομίχλη ή σκοτάδι. Ένα ακόμα εξαιρετικό χαρακτηριστικό της σειράς θερμικών καμερών της Hikvision είναι ότι μπορούν να συνδυαστούν με οποιεσδήποτε άλλες IP κάμερες της εταιρίας σε ένα ευρύτερο δίκτυο CCTV.

Οι θερμικές κάμερες δίνουν λύσεις σε περιπτώσεις που οπτικές κάμερες αδυνατούν να αποδώσουν. Όσα και εάν είναι τα Megapixel, όσο καλά και εάν είναι τα υπέρυθρα μιας οπτικής κάμερας, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν θα μπορέσει να δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι που οι θερμικές κάμερες βρίσκουν εφαρμογή και υπερέχουν κάθε άλλης λύσης (εικόνα 1). Το βασικό μειονέκτημα των θερμικών καμερών σε σχέση με τις οπτικές (πέρα από το προφανές γεγονός ότι δεν απεικονίζουν τις λεπτομέρειες του προσώπου του παραβάτη) είναι το κόστος. Η νέα σειρά της Hikvision (εικόνα 2) αλλάζει το τοπίο κάνοντας τις θερμικές κάμερες πιο προσεγγίσιμες, ενώ ταυτόχρονα παρέχει και την εγγύηση ενός πολύ ισχυρού κατασκευαστή.

Ειδικές εφαρμογές

Οι θερμικές κάμερες της Hikvision μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολύ απαιτητικές εφαρμογές, όπως αεροδρόμια, τούνελ, στρατιωτικές βάσεις, εργοστάσια, αποθήκες κτλ. Μια θερμική κάμερα μπορεί να δώσει εικόνα του τι συμβαίνει όταν υπάρχει καπνός, απόλυτο σκοτάδι ή ομίχλη. Μια ακόμα πολύ ξεχωριστή εφαρμογή των θερμικών καμερών είναι για η απόδοση alarm βάση θερμοκρασίας. Η λειτουργία τους βασίζεται στην “ανάγνωση” της θερμοκρασίας σε ένα χώρο, οπότε κάλλιστα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση υψηλής θερμότητας και την απόδοση συναγερμού, στις περιπτώσεις όπου δεν μπορεί να τοποθετηθεί τοπικά ανιχνευτής θερμότητας.

Hikvision DS-2TD2136-10

Η θερμική κάμερα DS-2TD2136-10 είναι δικτυακή, τύπου bullet, με ανάλυση 384x288. Υποστηρίζει φακούς 10mm, 15mm και 25mm για προσαρμογή στο χώρο. Ανάλογα το φακό, στον πίνακα των χαρακτηριστικών της αναγράφει την απόσταση στην οποία αναγνωρίζει ένα όχημα ή έναν άνθρωπο, όπως και την απόσταση που ταυτοποιεί ένα όχημα και έναν άνθρωπο (εικόνα 3). Για παράδειγμα, εάν είναι εξοπλισμένη με φακό 25mm μπορεί να αναγνωρίσει ένα όχημα σε απόσταση 2.255 μέτρων και έναν άνθρωπο στα 735 μέτρα!

Μέσα από το Web Interface, όπως θα δούμε παρακάτω, δίνει δυνατότητα Video Analytics για αναγνώριση εισβολής, line crossing, είσοδο σε περιοχή, έξοδο από περιοχή, απουσία ήχου. Τοπικά υποστηρίζει αποθήκευση βίντεο σε microSD (εικόνα 4), ενώ φυσικά μπορεί να συνεργαστεί με NVR και CMS. Έχει 2 εισόδους Alarm, 2 εξόδους Alarm και είσοδο/έξοδο ήχου, ενώ παρέχει και αναλογική έξοδο βίντεο (εικόνα 5).

Web Interface

Η διαχείριση της κάμερας μέσω από το Web Interface είναι πολύ εύκολη. Εξαιρετικά χρήσιμη είναι η δυνατότητα αλλαγή των χρωματισμών κατά την αναγνώριση για προσαρμογή ανάλογα την εφαρμογή (εικόνα 6). Στις επιλογές δημιουργίας event μπορούμε να ορίσουμε περιοχές που λειτουργεί η κάμερα. Όπως βλέπουμε στην εικόνα 7, μπορούμε να ορίσουμε κανόνα για μια περιοχή, ένα σημείο ή μια γραμμή.

Κλείνοντας

Η εντυπωσιακή λειτουργία των θερμικών καμερών έρχεται πιο κοντά στις χαμηλού προϋπολογισμού εφαρμογές μέσα από τη νέα σειρά της Hikvision. Πολύ εύκολα μπορούν να συνυπάρξουν με οπτικές δικτυακές κάμερες, αυξάνοντας σημαντικά την συνολική ασφάλεια μιας εφαρμογής. Μάλιστα, η Hikvision παρέχει μοντέλα που συνδυάζουν οπτικό και θερμικό φακό, για την καλύτερη αξιοποίηση και των δύο κόσμων μέσα από μια κάμερα.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Μοντέλο: Hikvision DS-2TD2136-10/15/25
Τύπος: Θερμική
Λειτουργία: Δικτυακή
Ανάλυση: 384x288
Μέγιστη απόσταση αναγνώρισης οχήματος: 2255m
Υποστήριξη φακών: 10mm, 15mm και 25mm
Alarm: 1 είσοδο/έξοδο
Ήχος: 1 είσοδο/έξοδο
Αναλογική έξοδο εικόνας: NAI
Τοπική αποθήκευση: MicroSD
INFO
  • ΗΛΚΑ Α.Ε.
  • Τεμπών 14, Αγ. Παρασκευή 153 42
  • τηλ: 210-6071510 | fax: 210-6071599
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.ilka.gr
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.