Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017 | 19:07

Dahua Wi-Fi color Indoor Monitor & Smart Doorbell

Μια πλήρης πρόταση αναβάθμισης του συστήματος θυροτηλεόρασης

Η τεχνολογία των ασύρματων θυροτηλεοράσεων κυριαρχεί στην αγορά και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και τα επόμενα χρόνια. Οι νέες θυροτηλεοράσεις διαθέτουν προηγμένες τεχνολογίες εξασφαλίζοντας τόσο την οπτικοακουστική επιβεβαίωση, όσο και την ενδοεπικοινωνία των χρηστών εντός οικίας χωρίς επιπλέον καλωδιώσεις.
Γράφτηκε από: Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Η τεχνολογία των ασύρματων θυροτηλεοράσεων κυριαρχεί στην αγορά και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και τα επόμενα χρόνια. Οι νέες θυροτηλεοράσεις διαθέτουν προηγμένες τεχνολογίες εξασφαλίζοντας τόσο την οπτικοακουστική επιβεβαίωση, όσο και την ενδοεπικοινωνία των χρηστών εντός οικίας χωρίς επιπλέον καλωδιώσεις.

Η οθόνη αφής της Dahua VTH5221DW σε συνδυασμό με το Smart Doorbell VTO2111D-WD αποτελούν την ιδανική λύση για τον χρήστη που θέλει να αναβαθμίσει το υπάρχον σύστημα ή να προχωρήσει σε μία καινούρια εγκατάσταση. Το σύστημα θυροτηλεόρασης της Dahua διαθέτει πολλαπλές λειτουργίες ενδοεπικοινωνίας, παρέχει και δυνατότητα εγγραφής και ταυτόχρονα μπορεί να ενοποιηθεί με τις κάμερες ενός συστήματος επιτήρησης, χαρίζοντας τον απόλυτο συνδυασμό υπηρεσιών ασφαλείας και ελέγχου εξουσιοδότησης (εικόνα 1).

Οθόνη αφής VTH5221DW

Η έγχρωμη ασύρματη οθόνη αφής 7’’ VTH5221D (εικόνα 2) δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να ελέγξει τους επισκέπτες από οποιοδήποτε χώρο και αν βρίσκεται μέσα στο σπίτι. Υποστηρίζει ανάλυση 1024x600, διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο/ηχείο για λειτουργίες ενδοεπικοινωνίας, καθώς και υποδοχή κάρτας micro SD έως 32GB για εγγραφή βίντεο και snapshot. Υποστηρίζει επικοινωνία μέσω θύρας 10Μ/100Mbps Self-adaptive Ethernet, RS-485 και πρωτόκολλο TCP/IP. Επιπλέον υποστηρίζει ηχητικά και βίντεο μηνύματα και μπορεί να συνδεθεί με τις IP κάμερες του CCTV. Εξωτερικά, η κομψή οθόνη λευκού χρώματος που λάβαμε διαθέτει πέντε πλήκτρα αφής για ξεκλείδωμα της πόρτας, την διαχείριση των βίντεο και των κλήσεων, ένα κουμπί έκτακτης ανάγκης και τέλος ένα για επιστροφή στην αρχική σελίδα. Στη πίσω όψη του indoor station, παρατηρούμε 6 εισόδους και μία έξοδο alarm, μία υποδοχή για SD κάρτα, μία υποδοχή για καλώδιο Ethernet και RS-485 αντίστοιχα, και ένα πλήκτρο για reset της οθόνης (εικόνα 3).

Διαχείριση μενού

Κατά την ενεργοποίηση της συσκευής, ανοίγει αυτόματα ένας οδηγός για την επαλήθευση των στοιχείων του χρήστη και την σύνδεση στο δίκτυο. Για την ενσύρματη σύνδεση το μόνο που θα χρειαστεί είναι να συνδέσουμε το καλώδιο δικτύου πάνω στη συσκευή, ενώ αντίστοιχα για την ασύρματη θα πρέπει να εισάγουμε τον κωδικό πρόσβασης του router. Το κυρίως μενού της οθόνης περιλαμβάνει διάφορες ενότητες από τις οποίες ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει τα αρχεία των κλήσεων, να επικοινωνήσει με άλλους χρήστες μέσω βίντεο κλήσης, να δημιουργήσει επαφές, να λάβει και να αποστείλει μηνύματα (εικόνα 4), να κάνει όπλιση και αφόπλιση του συστήματος και να ελέγξει τη κατάσταση του δικτύου (εικόνα 5). Επίσης ο χρήστης μπορεί να έχει ζωντανή εικόνα από το εξωτερικό της οικίας του μέσω του του Smart Doorbell VTO2111D-WD ή μέσω IP καμερών. Η συσκευή υποστηρίζει 6 εισόδους alarm και ένας συναγερμός μπορεί να ενεργοποιηθεί από ανίχνευση αερίου, καπνού, ανίχνευση κίνησης, με το άνοιγμα της πόρτας κ.ά. (εικόνα 6). Επιπλέον ο χρήστης μπορεί να ορίσει διάφορους τύπους ενδείξεων σε κάθε περιοχή του σπιτιού όπως stay/away και sleep.

Smart Doorbell VTO2111D-WD

Το ασύρματο smart doorbell της Dahua είναι η συσκευή που τοποθετείται στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού, δίνοντας την οπτική επιβεβαίωση στον ιδιοκτήτη (εικόνα 7). Η σύνδεση της συσκευής με ένα πλήρες σύστημα θυροτηλεόρασης δίνει τη δυνατότητα στο ιδιοκτήτη να συνδεθεί από απόσταση μέσω εφαρμογής και να ελέγξει την πρόσβαση, αφού είναι συμβατό με smartphone και tablet. Επιπλέον χάρη στον ενσωματωμένο αναγνώστη Mifare, η πρόσβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί και με τη χρήση RFID καρτών. Πιο συγκεκριμένα η συσκευή διαθέτει κάμερα με ανάλυση 1MP, βασίζεται σε αισθητήρα 1/4 CMOS και ενσωματώνει φακό 2.2mm. Υποστηρίζει λειτουργία ICR για χρήση στο σκοτάδι, συμπίεση βίντεο Η.264 για μείωση του bandwidth, βαθμό στεγανότητας IP65 για εξωτερική χρήση και tamper switch για την προστασία από άνοιγμα ή αποκόλληση από τον τοίχο. Επιπλέον διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο, καθώς και υποδοχή για micro SD card έως 64GB. Τo VTO2111D-WD διαθέτει μοντέρνο σχεδιασμό και διαστάσεις 135 x 70.4 x 34.4mm. Στη πρόσοψη του διακρίνουμε το μικρόφωνο, τη κάμερα, τον αναγνώστη καρτών, το πλήκτρο για την κλήση και τα ηχεία. Στο πίσω μέρος της συσκευής θα συναντήσουμε το tamper switch, το οποίο αποστέλλει ειδοποιήσεις συναγερμού σε περίπτωση αποκόλλησης, μία είσοδο alarm, ένα κουμπί reset για την επαναφορά του δικτύου, μία θύρα για την τροφοδοσία του και μία θύρα RJ45 (εικόνα 8).

Web interface

Όπως και με το monitor, για την ενσύρματη σύνδεση του smart doorbell θα χρειαστεί να συνδέσουμε το καλώδιο Ethernet πάνω στη συσκευή. Για την ασύρματη επικοινωνία, ο χρήστης θα πρέπει να συνδεθεί στο WEB interface μέσω browser. Στη συνέχεια στη καρτέλα Wi-Fi info θα πρέπει να επιλέξει το Wi-Fi δίκτυο και ύστερα να εισάγει το κωδικό πρόσβασης (εικόνα 9). Τέλος, θα πρέπει να εισάγουμε την διεύθυνση IP του smart doorbell μέσα από το μενού του monitor για να επιτευχθεί η μεταξύ τους επικοινωνία. Μέσα από το μενού διαχείρισης ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να παραμετροποιήσει τις ρυθμίσεις του VTO2111D-WD. Μπορεί να αλλάξει το μέσο αποθήκευσης επιλέγοντας ανάμεσα στην SD κάρτα ή σε FTP server (εικόνα 10), να ορίσει χρονικές περιόδους κλειδώματος/ξεκλειδώματος, να ελέγξει τον αισθητήρα της πόρτας, να ενεργοποιήσει auto snapshots (εικόνα 11) για κάθε κλήση που δέχεται και ύστερα να τις αποθηκεύσει, να ρυθμίσει το bit rate και την ανάλυση βίντεο, καθώς και πολλά άλλα. Τέλος για τη σύνδεση μας με το VTO2111D-WD μέσω smartphone, αρκεί να κατεβάσουμε την εφαρμογή gDMSS lite για android ή την iDMSS lite για iOS. Στην επιλογή wifi configuration, αρκεί η σάρωση του QR code που υπάρχει στην πίσω όψη του smart doorbell (εικόνα 12) και μετά η εισαγωγή του password του ασύρματου router μας. Με αυτή την απλή διαδικασία οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν κλήσεις στο smartphone ή στο tablet, να ελέγχουν τη κλειδαριά της πόρτας, καθώς και τον έλεγχο των επισκεπτών.

INFO
  • KEEPER Hellas
  • Ανθ. Ρεγκούκου 3, Αθήνα
  • τηλ: 210-2025705 | fax: 210-2018364
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.keeper.gr
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.