Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
19 Απριλίου 2017 19:08

Videofied by Honeywell

Ένα πλήρες αυτόνομο σύστημα συναγερμού

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
78d3f08868d2b2dab244209bac283fa2 XL d4b7e47a

Το Videofied είναι ένα πλήρως αυτόνομο σύστημα παρακολούθησης που λειτουργεί με μπαταρίες για χρονικό διάστημα 4 ετών και επιβεβαιώνει το σήμα συναγερμού μέσω GPRS με αποστολή εικόνας στο κέντρο λήψεως σημάτων και στο κινητό του τελικού χρήστη για τον άμεσο και αποτελεσματικό έλεγχο της προστατευόμενης περιοχής.

Το Videofied είναι ένα πλήρως αυτόνομο σύστημα παρακολούθησης που λειτουργεί με μπαταρίες για χρονικό διάστημα 4 ετών και επιβεβαιώνει το σήμα συναγερμού μέσω GPRS με αποστολή εικόνας στο κέντρο λήψεως σημάτων και στο κινητό του τελικού χρήστη για τον άμεσο και αποτελεσματικό έλεγχο της προστατευόμενης περιοχής.

Το Videofied είναι ιδανικό για την προστασία των απομακρυσμένων περιοχών, των υπαίθριων θέσεων και των δύσβατων σημείων. Συμβάλλει στην ταχύτερη ανταπόκριση της αστυνομίας σε ένα πραγματικό περιστατικό, χάρη στο φιλτράρισμα των ψευδών σημάτων συναγερμού. Παρέχει φύλαξη σε κατοικίες, εμπορικές και βιομηχανικές τοποθεσίες και εφαρμόζεται από μεγάλα σπίτια και γραφεία μέχρι και απομακρυσμένες μονάδες εξόρυξης και αστικούς υποσταθμούς. Γενικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε απαιτείται ασφάλεια ή ακόμη και για τη βελτίωση της υπάρχουσας ασφάλειας.

Το όλο σύστημα είναι πλήρως αυτόνομο όσο αφορά την τροφοδοσία του, αφού έρχεται με μπαταριές που του δίνουν διάρκεια ζωής τεσσάρων ετών. Η εγκατάσταση του είναι εύκολη, αφού είναι εντελώς ασύρματο και δεν απαιτεί καλώδια, τρύπημα ή τροποποίηση στην οικία. Εκτός από εσωτερικούς χώρους, το Videofied προστατεύει και εξωτερικούς, όπως γκαράζ, αυλές, πισίνες κ.ά. Το σύστημα υποστηρίζει αμφίδρομη επικοινωνία και λειτουργεί με 4 κανάλια στην συχνότητα 868 MHz.

Ειδικά για τα κέντρα λήψης σημάτων, που συνεργάζονται με συναγερμούς Videofied, διατίθεται το πακέτο λογισμικού Frontel Receiver, που είναι απαραίτητο για την παρακολούθηση των συστημάτων Videofied. Κατά τον συναγερμό, τα σήματα Videofied λαμβάνονται από το λογισμικό του πίνακα, το οποίο στη συνέχεια, αποστέλλει τα στοιχεία της ειδοποίησης στο λογισμικό του κέντρου λήψης σημάτων και εμφανίζει το βίντεο στις επιφάνειες εργασίας των χρηστών του ΚΛΣΣ.

Πλεονεκτήματα

Το βασικότερο πλεονέκτημα του Vidoefied είναι η δυνατότητα αποστολής βίντεο 10 δευτερολέπτων στο σταθμό παρακολούθησης και στο κινητό του χρήστη μέσω εφαρμογής, όταν υπάρξει παραβίαση του συστήματος.

Η όλη εγκατάσταση του συστήματος είναι πολύ εύκολη, αφού αφενός το σύστημα είναι ασύρματο και δεν χρειάζονται καλώδια για την μεταφορά των σημάτων, αφετέρου το σύστημα λειτουργεί με μπαταρίες και άρα ούτε καλώδια τροφοδοσίας χρειάζεται να τραβήξουμε.

Επιπλέον ο προγραμματισμός επιτυγχάνεται εύκολα μέσω μενού και χρήση LCD πληκτρολογίου, ενώ διατίθεται και εφαρμογή για κινητά, που δίνει δυνατότητα για απομακρυσμένο έλεγχο και διαμόρφωση του πίνακα.

Τα προϊόντα Videofied

Το σύστημα ασφαλείας Videofied αποτελείται από πίνακες ασφαλείας, που συνοδεύονται από πληθώρα περιφερειακών συσκευών, με σκοπό τη μέγιστη ασφάλεια του χώρου επιτήρησης. Οι πίνακες συναγερμού αποτελούν κομβικό σημείο του συστήματος αφού επικοινωνούν με όλες τις περιφερειακές συσκευές (εικόνα 1).

Το σύστημα διαθέτει ασύρματες σειρήνες, ανιχνευτές κίνησης (εσωτερικούς και εξωτερικούς), καθώς και τον ανιχνευτή-κάμερα OMV που ταυτόχρονα με το σήμα συναγερμού, στέλνει και σήμα βίντεο, όταν ανιχνευθεί παραβίαση.

Επιπλέον, το σύστημα παρέχει εφαρμογή για όπλιση και αφόπλιση και τέλος λογισμικό για τη σύνδεση με το κέντρο λήψης σημάτων.

Τα προϊόντα είναι ασύρματα, με την επικοινωνία να γίνεται εξ ολοκλήρου με σήμα GSM. Εναλλακτικά το Videofied μπορεί να λειτουργήσει και μέσω Ethernet.

Πίνακας XL

Ο μοντέρνος πίνακας XL (εικόνα 2) παρέχει ειδοποιήσεις στο κέντρο λήψης σημάτων μέσω ηχητικών μηνυμάτων και βίντεο. Το πληκτρολόγιο του πίνακα διαθέτει αναγνώστη καρτών, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να οπλίσουν/αφοπλίσουν το σύστημα με τη μετακίνηση των καρτών “VT”(εικόνα 3) κοντά στο πληκτρολόγιο. Το σύστημα παρέχει ηχητική και οπτική επιβεβαίωση όταν οπλίζει ή αφοπλίζει. Διαθέτει ενσωματωμένη κεραία GSM/GPRS, μέσω της οποίας αποστέλλει το βίντεο που λαμβάνει από τους ανιχνευτές στην περίπτωση εισβολής, αλλά και ενσωματωμένη σειρήνα 105dB. Συνολικά υποστηρίζει 19 συσκευές (ανιχνευτές κίνησης, σειρήνες, επαφές, πληκτρολόγια κ.ά.) και τροφοδοτείται από 8 αλκαλικές μπαταρίες (1.5-volt) που δίνουν στη συσκευή αυτονομία έως 4 χρόνια! Επιπλέον ο πίνακας διαθέτει διπλό tamper για την αποκόλληση από το τοίχο ή προσπάθεια κάλυψής του, υποστηρίζει 20 κωδικούς χρηστών με 4 έως 6 ψηφία και κρατάει αρχείο 4.000 γεγονότων το οποίο δεν μπορεί να διαγραφεί και διατίθεται μαζί με σειρά. Στους πίνακες συναγερμού θα συναντήσουμε και τα μοντέλα XV/XV-iP και XT/XT-iP για μικρές επιχειρήσεις, καθώς και τα μοντέλο XTO-iP 2.0 για εφαρμογή σε εξωτερικούς χώρους.

Πληκτρολόγιο XMA

Το ασύρματο πληκτρολόγιο XMA λειτουργεί αυτόνομα με μπαταρίες και είναι σχεδιασμένο για τη ρύθμιση και τον προγραμματισμό των συστημάτων Videofied (εικόνα 4). Διαθέτει οθόνη LCD, ενσωματωμένη συσκευή ανάγνωσης καρτών και ενσωματωμένο ηχείο για να εκπέμπει ήχους καθυστέρησης εισόδου/εξόδου και συναγερμού. Επίσης διαθέτει πλήκτρα πολλαπλών λειτουργιών και κρυπτογραφημένο ασύρματο κύκλωμα για την αμφίδρομη επικοινωνία με το πίνακα ελέγχου. Ο προγραμματισμός των περιφερειακών συσκευών πραγματοποιείται πολύ εύκολα με καταχωρήσεις τύπου YES/NO. Επιπλέον διαθέτει διπλό tamper για το πληκτρολόγιο και για τον τοίχο, και τροφοδοτείται με 3 ή 4 μπαταρίες λιθίου που του δίνουν αυτονομία έως και 4 χρόνια. Το πληκτρολόγιο εκπέμπει ένα σήμα check in κάθε 8 λεπτά που περιλαμβάνει τον ID κωδικό του, τη κατάσταση της μπαταρίας, αλλά και μηνύματα για το tamper σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να ανοίξει το κάλυμμα (εικόνα 5). Να σημειώσουμε πως ένα σύστημα Videofied μπορεί να υποστηρίξει έως και 3 πληκτρολόγια XMA.

Ασύρματη εξωτερική σειρήνα OSX

Η ασύρματη Videofied εξωτερική σειρήνα (εικόνα 6), μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα οπουδήποτε και είναι συμβατή με όλους τους πίνακες Videofied. Η σειρήνα διαθέτει ακουστική ισχύ 105dB στο ένα μέτρο, διπλή προστασία tamper για προσπάθεια αποκόλλησης της από τον τοίχο ή κάλυψή της, και τροφοδοτείται με 3 αλκαλικές μπαταρίες LR20 που της δίνουν έως 4 χρόνια αυτονομία. Επιπλέον διαθέτει Flash LED το οποίο ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια του συναγερμού και λειτουργεί σε θερμοκρασίες από -25ο C έως +60ο C.

Εξωτερικός ανιχνευτής κίνησης με κάμερα OMV

To OMV είναι μία συσκευή που λειτουργεί με μπαταρίες, χρησιμοποιώντας αισθητήρα κίνησης με ενσωματωμένη ψηφιακή κάμερα, βίντεο και φωτισμό υπερύθρων και είναι σχεδιασμένη για να ανιχνεύει μια εισβολή (εικόνα 7). Όταν ανιχνευθεί κίνηση, καταγράφει στιγμιαία ένα (ρυθμιζόμενο) βίντεο 10 δευτερολέπτων, το οποίο στέλνει στον πίνακα μαζί με το σήμα συναγερμού, όπου γίνεται άμεσος έλεγχος/επαλήθευση, με απάντηση προτεραιότητας και άμεση επέμβαση. Η κάμερα διαθέτει αισθητήρα CMOS, γωνία ανίχνευσης 90ο και 4 IR LED για να βλέπει στο σκοτάδι καλύπτοντας αποστάσεις έως 12 μέτρα. Υποστηρίζει βαθμό στεγανότητας IP65 και είναι κατάλληλη για εφαρμογή σε εξωτερικούς χώρους αφού αντέχει τη σκόνη και το νερό, διαθέτει tamper σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να αφαιρέσει το κάλυμμα και τροφοδοτείται με 4 μπαταρίες. Η δέσμη του ανιχνευτή έχει εμβέλεια έως 18 μέτρα και ο φακός μπορεί να περιστραφεί για οριζόντια και κάθετη ανίχνευση.

Επαφή πόρτας IDC

Η επαφή IDC (εικόνα 8) είναι ιδανική για τοποθέτηση σε πόρτες, παράθυρα ακόμα και σε συρτάρια. Διαθέτει κρυπτογραφημένα ασύρματα κυκλώματα για την αμφίδρομη επικοινωνία με το πίνακα ελέγχου και διπλό tamper τόσο για το τοίχο, όσο και για το κάλυμμα. Όταν το σύστημα συναγερμού είναι οπλισμένο και η πόρτα ή το παράθυρο ανοίξει, τότε ο ανιχνευτής μεταδίδει ένα σήμα στο πίνακα ελέγχου. Ο ανιχνευτής εκπέμπει ένα σήμα κάθε οκτώ λεπτά και τροφοδοτείται από μία μπαταρία λιθίου που μπορεί να διαρκέσει έως και τέσσερα χρόνια, ανάλογα με τη δραστηριότητα του ανιχνευτή.

Τηλεχειριστήριο απομακρυσμένης όπλισης και αφόπλισης KF

Το τηλεχειριστήριο KF (εικόνα 9), μπορεί να οπλίσει και να αφοπλίσει το σύστημα Videofied απομακρυσμένα. Έχει ένα κρυπτογραφημένο “κυλιόμενου κώδικα” σύστημα, που αλλάζει το πραγματικό σήμα και αποστέλλεται στον πίνακα κάθε φορά που χρησιμοποιείται. Διαθέτει ηχητική ένδειξη κατά την όπλιση / αφόπλιση για να ελέγξει την επικοινωνία με τον πίνακα και να αναφέρει την καθυστέρηση εισόδου / εξόδου. Το τηλεχειριστήριο περιλαμβάνει και πλήκτρο πανικού, που μπορεί να ενεργοποιήσει την σειρήνα εφόσον πατηθεί μία φορά ή να ενεργοποιήσει σιωπηλό συναγερμό εφόσον πατηθεί δύο φορές.

Εφαρμογή για κινητά VideoApp4ALL

Για την απομακρυσμένη πρόσβαση υπάρχει επίσης και η εφαρμογή VideoApp4ALL η οποία επιτρέπει στο χρήστη την ανάγνωση του αρχείου καταγραφής συμβάντων του συστήματος, την αφόπλιση/όπλιση συγκεκριμένων ζωνών και τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο από τους ανιχνευτές (εικόνα 10).

{gallery}4133{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...