Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
19 Απριλίου 2017 19:12

Η παρουσία της Rakson στο συνέδριο Salonica Electronix

Νέες τεχνολογίες και πρωτοποριακές λύσεις

Γράφει: Παύλος Κερασίδης
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F833cb7b8d4faef1124c12c2fcc377ccd XL

Η παρουσία της εταιρίας Rakson στo συνέδριο Salonica Electronix ήταν καταλυτική. Μέσα από δύο πλούσιες σε περιεχόμενο και γνώσεις ομιλίες, η Rakson μοιράστηκε με τους τεχνικούς που συμμετείχαν στο συνέδριο τις νέες πρωτοποριακές τεχνολογίες της εταιρίας, ενώ έξω στο χώρο των stands, συζήτησε με τους επαγγελματίες τεχνικούς της Βορείου Ελλάδος σε βάθος για τις εξελίξεις του χώρου.

Η παρουσία της εταιρίας Rakson στo συνέδριο Salonica Electronix ήταν καταλυτική. Μέσα από δύο πλούσιες σε περιεχόμενο και γνώσεις ομιλίες, η Rakson μοιράστηκε με τους τεχνικούς που συμμετείχαν στο συνέδριο τις νέες πρωτοποριακές τεχνολογίες της εταιρίας, ενώ έξω στο χώρο των stands, συζήτησε με τους επαγγελματίες τεχνικούς της Βορείου Ελλάδος σε βάθος για τις εξελίξεις του χώρου. Τα βασικά θέματα που παρουσίασε η εταιρία Rakson στο συνέδριο ήταν ο καθοδηγούμενος οδηγός προγραμματισμού της AVS Electronics και η τεχνολογία DUHD (DTV) της iCatch. Πέρα από τα δύο κεντρικά θέματα, ακούσαμε για τους νέους αισθητήρες της AVS, όπως και για το σύστημα θυροτηλεόρασης 2 καλωδίων GB2 της Golmar.

Μέσα από τις ομιλίες και την παρουσία της Rakson στο συνέδριο Salonica Electronix, οι επαγγελματίες τεχνικοί της Βορείου Ελλάδος ενημερώθηκαν για νέες, πρωτοποριακές τεχνολογίες στο χώρο των συστημάτων συναγερμού και της θυροτηλεόρασης. Η εταιρία Rakson και ο κ. Θεόδωρος Λίτσας παρουσίασαν στο πάνελ «Προηγμένες λύσεις με εικόνα και ευφυΐα» το πρωτοποριακό και καινοτόμο σύστημα Καθοδηγούμενου οδηγού προγραμματισμού για το σύστημα συναγερμού της AVS Electronics. Επίσης, στο πάνελ «Νέες τεχνολογίες CCTV – DTV και Video Analytics” ο κ. Θεόδωρος Λίτσας μίλησε για τα πρωτοποριακά 5υβριδικά καταγραφικά και την νέα τεχνολογία DUHD (DTV) της iCatch.

Στην 1η ομιλία της Rakson, το κεντρικό θέμα ήταν ο καθοδηγούμενος οδηγός των συστημάτων AVS, όπου μάλιστα έγινε σε πραγματικό χρόνο, σε αληθινό σύστημα. Πριν όμως φτάσει σε αυτό το σημείο της παρουσίασης, ο κ. Λίτσας έκανε μια μικρή εισαγωγή στο ιστορικό της AVS Electronics με μερικές «στάσεις» σε ορισμένα προϊόντα ιδιαίτερης αξίας για την Ελληνική αγορά. Η AVS Electronics είναι μια εταιρία με 43 χρόνια δράση και με πολλές πρωτοπορίες στο ενδιάμεσο. Ήταν η 1η εταιρία που παρουσίασε κέντρο με μικροεπεξεργαστή. Μετά από μια σειρά καινοτομιών, φτάνουμε στο 2016 όπου παρουσίασε το 1ο κέντρο με καθοδηγούμενο προγραμματισμό.

Οι εξωτερικοί ανιχνευτές της AVS λειτουργούν πάντα με τη σωστή ευαισθησία, χωρίς τον κίνδυνο να δημιουργούν ψευδείς συναγερμούς, χάρη στο επιταχυνσιόμετρο. Απλοποιώντας την εγκατάσταση και διευκολύνοντας τον τεχνικό, οι ανιχνευτές της AVS διαθέτουν ενσωματωμένες τερματικές αντιστάσεις που ενεργοποιούνται με jumper πάνω στην πλακέτα. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα απενεργοποίησης των μικροκυμάτων σε μη λειτουργία συναγερμού. Μέσα από μνήμη συμβάντων μπορεί να διαχωρίζει τους αληθείς από τους εσφαλμένους συναγερμούς. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λίτσας στάθηκε στον ανιχνευτή Spectrum DT AM διπλής τεχνολογίας με ενσωματωμένο antimask, μικροκύμα και διπλό υπέρυθρο, όπως και τον Spectrum Wall με λειτουργία για τοίχο και 2 κουρτίνες στην κάθε πλευρά του.

Αφότου έκανε τη σύντομη αναφορά στις μονάδες Spectrum και Capture της AVS Electronics, o κ. Λίτσας έκανα ζωντανή αναπαράσταση της διαδικασίας προγραμματισμού του κέντρου μέσω του καθοδηγούμενου οδηγού. Έτσι, μέσα σε περίπου 5 λεπτά, μπροστά στο κοινό του συνεδρίου, ο πίνακας ήταν έτοιμος για λειτουργία, μέσω ενός απλούστατου και καθοδηγούμενου παραθυρικού περιβάλλοντος.

Στην ομιλία για τα πρωτοποριακά 5υβριδικά καταγραφικά της iCatch, ο κ. Θεόδωρος Λίτσας μίλησε για τη δυνατότητα mini CMS, χάρη στην οποία το καταγραφικό μπορεί να συνδεθεί μέσω Ethernet με άλλα καταγραφικά ή IP κάμερες (τοπικά ή απομακρυσμένα) και να προβάλει απομακρυσμένες κάμερες μαζί με τις τοπικά συνδεδεμένες. Η καταγραφή μπορεί να γίνει ταυτόχρονα σε πολλά καταγραφικά, ώστε να μην είναι εφικτή η κλοπή των εγγραφών. Μίλησε επίσης, για την λειτουργία smart search που επιτρέπει εύκολη αναζήτηση καταγραφών με video analytics και την εφαρμογή SoCare που επιτρέπει ενημέρωση τεχνικών προβλημάτων του καταγραφικού στο κινητό.

Στα highlights των ομιλιών της Rakson συμπεριλαμβάνεται η νέα τεχνολογία DUHD (DTV) την οποία πρώτη παρουσιάζει στην αγορά η iCatch, αλλά και την τεχνολογία Digital Ultra HD με H.265, που εκτοξεύει την ανάλυση καταγραφής και παρακολούθησης στα 4Κ και υποστηρίζει μετάδοση σήματος σε αποστάσεις έως 800 μέτρα μέσω ομοαξονικού, κάτι που μέχρι στιγμής μπορούσε να γίνει μόνο με IP κάμερες και με μεγάλο κόστος. Η τεχνολογία DTV διαθέτει αντοχή σε παρεμβολές θορύβου και υγρασίας, κρυπτογράφηση δεδομένων και ασύρματο σήμα σε μεγάλες αποστάσεις.

Τέλος, παρουσιάστηκε το σύστημα θυροτηλεόρασης 2 καλωδίων GB2 της Golmar. Το σύστημα υποστηρίζει ψηφιακή μετάδοση εικόνας, ήχου και δεδομένων μέσω 2 καλωδίων. Μπορούν να συνδεθούν έως 256 οθόνες σε ένα σύστημα, έως 4 πίνακες κεντρικής εισόδου και 3 εσωτερικά πάνελ. Από το πάνελ έως στη τελευταία οθόνη η απόσταση μπορεί να φτάσει τα 280 μέτρα. Υποστηρίζει μονάδα μνήμης, τοποθέτηση έξτρα καμερών, προώθηση κλήσεων GSM και PSTN και bus relay. Οι μονάδες υποστηρίζουν ενδοεπικοινωνία, προβολή εικόνας και βίντεο μέσω μνήμης, πολλαπλά ring tones και ηχητικά μηνύματα σε διάφορες γλώσσες. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η RAKSON διαθέτει 29 χρόνια εμπειρίας σε συστήματα θυροτηλεόρασης.

Τα παραπάνω θέματα και άλλα πολλά συζητήθηκαν και αναλύθηκαν διεξοδικά στο stand της εταιρία Rakson όπου παρόν ήταν και ο κ. Κωνσταντίνος Ραβάνης, ιδιοκτήτης της εταιρίας, μεταφέροντας τις πιο σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα των συστημάτων ασφαλείας στο κοινό της Βορείου Ελλάδος.

{gallery}4137{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...