Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
24 Μαΐου 2017 12:42

Θυροτηλεοράσεις τεχνολογίας IP

Οι προτάσεις της ελληνικής αγοράς

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
50f8e9503c40607fa3af5ddb20c717b4 XL e538b621

Είναι γεγονός, ότι ο κλάδος των θυροτηλεοράσεων έχει σημειώσει σπουδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και αυτό οφείλεται στις τεχνολογικές καινοτομίες που παρουσιάζει η συγκεκριμένη αγορά. Η αγορά δείχνει όλο και περισσότερο να εγκαταλείπει το παραδοσιακό ηλεκτρολογικό καλώδιο και να στρέφεται προς την λύση IP, με ότι αυτό της προσφέρει. Εμείς σας αναλύουμε τα πλεονεκτήματα των IP θυροτηλεοράσεων…

Είναι γεγονός, ότι ο κλάδος των θυροτηλεοράσεων έχει σημειώσει σπουδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και αυτό οφείλεται στις τεχνολογικές καινοτομίες που παρουσιάζει η συγκεκριμένη αγορά. Η αγορά δείχνει όλο και περισσότερο να εγκαταλείπει το παραδοσιακό ηλεκτρολογικό καλώδιο και να στρέφεται προς την λύση IP, με ότι αυτό της προσφέρει. Εμείς σας αναλύουμε τα πλεονεκτήματα των IP θυροτηλεοράσεων και σας παρουσιάζουμε τις λύσεις που προσφέρονται αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά.

Οι προηγμένες λειτουργίες αλλά και ο κομψός σχεδιασμός που συναντάμε στις σύγχρονες θυροτηλεοράσεις τις κάνει ιδανικές για εφαρμογή σε μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, βίλες και γραφεία. Η υιοθέτηση του πρωτοκόλλου TCP/IP από τους κατασκευαστές θυροτηλεοράσεων, άνοιξε νέους ορίζοντες στην αγορά. Η θυροτηλεόραση δεν είναι πλέον μια απλή επικοινωνία που αφορά μόνο τον έλεγχο πρόσβασης μιας οικείας, αλλά κάτι περισσότερο! Τα νέα συστήματα IP θυροτηλεοράσεων αποτελούνται από εσωτερικά μόνιτορ, εξωτερικές μπουτονιέρες και εφαρμογές (για Η/Υ και smartphone), οι οποίες επιτρέπουν στον ιδιοκτήτη την απομακρυσμένη πρόσβαση. Πιο συγκεκριμένα, τα μόνιτορ διαθέτουν έγχρωμες TFT οθόνες αφής, πληθώρα ενδείξεων στην πρόσοψή τους, ενσωματωμένες κάμερες υψηλής ευκρίνειας και μενού ρυθμίσεων για τη διαχείριση τους, καθώς και τη διαχείριση της εικόνας που λαμβάνουν από τις μπουτονιέρες ή από τις κάμερες. Επίσης οι εξωτερικές μπουτονιέρες, διαθέτουν έγχρωμη κάμερα, ενσωματώνουν τεχνολογίες access control (π.χ. αναγνώστη καρτών ή δακτυλικών αποτυπωμάτων) και η κατασκευή τους, τους επιτρέπει να λειτουργούν κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Πλέον η διαχείριση του έλεγχου πρόσβασης γίνεται μέσα από μενού, το όλο σύστημα μπορεί να συνδεθεί με το σύστημα συναγερμού σας ή CCTV σας, βελτιώνοντας την ασφάλεια της οικείας σας, ενώ εφαρμογές για διαχείριση μέσω κινητών τηλεφώνων, tablet ή PC, κάνουν την όλη διαχείριση ακόμη πιο φιλική. Επιπλέον με τη χρήση δύο ή περισσότερων θυροτηλεοράσεων στο εσωτερικό μίας οικίας, επιτυγχάνεται η ενδοεπικοινωνία των χρηστών από διαφορετικά δωμάτια χωρίς την τοποθέτηση καλωδίων, αλλά και χωρίς τροφοδοσία, αφού πολλές θυροτηλεοράσεις λειτουργούν και αυτόνομα με μπαταρίες.

Η απομακρυσμένη διαχείριση ενός συστήματος που περιέχει θυροτηλεοράσεις και γενικότερα εξωτερικούς/εσωτερικούς σταθμούς παρακολούθησης μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μέσω εφαρμογής, είτε μέσω web interface. Για τη σύνδεση μέσω web interface, ο χρήστης θα πρέπει να εισάγει την IP διεύθυνση της συσκευής σε ένα browser και έπειτα να συνδεθεί εισάγοντας username και password. Μέσα από το μενού διαχείρισης που προβάλλεται, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να παραμετροποιήσει τις ρυθμίσεις, να ορίσει χρονικές περιόδους κλειδώματος/ξεκλειδώματος, να ελέγξει τους αισθητήρες που έχει τοποθετήσει στο εσωτερικό της οικίας, να πάρει auto snapshots για κάθε κλήση που δέχεται και να τα αποθηκεύσει, να ρυθμίσει την ανάλυση βίντεο, καθώς και πολλά άλλα. Αντίστοιχα για την απομακρυσμένη διαχείριση και την οπτική επιβεβαίωση μέσω κινητού, ο ιδιοκτήτης θα χρειαστεί να κατεβάσει την εφαρμογή που παρέχει ο εκάστοτε κατασκευαστής για τις συσκευές. Η απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω εφαρμογής, επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να ελέγξει την είσοδο του σπιτιού, να ανοίξει τη πόρτα στους επισκέπτες, ακόμα και να επιτρέψει την είσοδο σε εξουσιοδοτημένα άτομα μέσω καρτών πρόσβασης.

Οι καινοτομίες αλλά και οι αναβαθμισμένες υπηρεσίες που προσφέρει ο κλάδος των θυροτηλεοράσεων έχει δώσει πολλά προτερήματα όσο αφορά την ασφάλεια ενός χώρου και είναι βέβαιο πως έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο της οπτικοακουστικής επιβεβαίωσης σε σχέση με τα παλιά θυροτηλέφωνα και τις θυροτηλεοράσεις. Η τάση της σύγχρονης κοινωνίας για εφαρμογή λύσεων αυτοματισμού στα σπίτια έχει συμβάλει θετικά στον κλάδο των θυροτηλεοράσεων, ο οποίος ήδη αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια.

Ας δούμε τώρα με αλφαβητική σειρά ανά εισαγωγέα, το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των IP θυροτηλεοράσεων.

Μοντέλα IP θυροτηλεοράσεων

Θυροτηλεόραση Hikvision DS-KV8X02-IM από την Akatos

Η εταιρία Akatos LTD διαθέτει τις μεταλλικές μπουτονιέρες της Hikvision DS-KV8102-IM, DS-KV8202-IM και DS-KV8402-IM. Η σειρά είναι ιδανική για εφαρμογή σε πολυκατοικίες (έως 4 διαμερίσματα) και μονοκατοικίες. Οι μπουτονιέρες προβάλλουν βίντεο με ανάλυση1280×720@25fps, διαθέτουν ευρυγώνιο φακό 120ο, και έγχρωμη κάμερα ανάλυσης 1.3MP με αισθητήρα CMOS. Υποστηρίζουν κωδικοποίηση βίντεο Η.264, κωδικοποίηση ήχου G.711 U και βελτιώνουν κατά πολύ τη ποιότητα του ήχου αφού μειώνουν το θόρυβο και εξαλείφουν παρεμβολές. Επίσης μπορούν να ανεβάσουν υλικό φωτογραφιών σε FTP server ή στο λογισμικό iVMS-4200, ενώ υπάρχει και το λογισμικό για κινητό τηλέφωνο VMS-4500. Επίσης μπορεί να λάβει συναγερμό, να κλειδώσει/ξεκλειδώσει τις πόρτες από απόσταση, να στέλνει βίντεο στους χρήστες, να προβάλει ζωντανό βίντεο από μπουτονιέρες και IP κάμερες. Στη πρόσοψή τους διαθέτουν ενσωματωμένη κάμερα, αναγνώστη καρτών που υποστηρίζει έως 16 κάρτες χρηστών, ενσωματωμένο μικρόφωνο/ακουστικό, πλήκτρα για την κλήση στα διαμερίσματα, ενώ στη πίσω όψη τους tamper για την αποκόλληση από τον τοίχο. Τέλος υποστηρίζουν πρωτόκολλα δικτύου TCP/IP, SNMP, SIP, RTSP και διαθέτουν βαθμό στεγανότητας IP65 για να αντέχουν το νερό και τη σκόνη. Οι μπουτονιέρες σε συνδυασμό με τα monitor και το switch της Hikvision χαρίζουν στον ιδιοκτήτη ένα πλήρες σύστημα ασφαλείας και ελέγχου εξουσιοδότησης.
akatos.net, τηλ.: 210-8074453.

Θυροτηλεόραση ELKO LARA Intercom από τη Force Electronics

Η LARA Intercom της εταιρίας ELKO είναι μια διαφορετική πρόταση από τις υπόλοιπες που συμμετέχουν στην παρούσα έρευνα αγοράς. Πρόκειται ουσιαστικά για την μονάδα θυροτηλεόρασης, ενός πλήρους συστήματος αυτοματισμού, που απευθύνεται μόνο σε ξενοδοχεία. Η θυροτηλεόραση διαθέτει κάμερα για επικοινωνία με τους επισκέπτες, έγχρωμη οθόνη OLED 1.5’’, πλήκτρα αφής, ενσωματωμένο μικρόφωνο, 2 ηχεία, και δίνει τη δυνατότητα απομακρυσμένης σύνδεσης μέσω smartphone ή tablet σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης απουσιάζει από τον χώρο. Χρησιμοποιώντας τη LARA Intercom ο χρήστης μπορεί να διαλέξει ανάμεσα από χιλιάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς και να αποθηκεύσει 40 από αυτούς. Επιπλέον μπορεί να ακούσει μουσική από εξωτερικές συσκευές όπως smartphones, tablets, MP3 players, να μοιράσει τη μουσική σε κάθε χώρο του δωματίου ακόμα και να επικοινωνήσει με τους υπόλοιπους χρήστες που βρίσκονται εντός οικίας. Το LARA Intercom συνοδεύεται με μια πλούσια γκάμα από panel και περιφερειακά που αποτελούν το “ELKO INELS Guest room management system”. Το guest room management system, είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτοματισμού, σχεδιασμένο κατάλληλα για εφαρμογή σε ξενοδοχειακές μονάδες και κατοικίες, προσφέροντας ευελιξία στον ιδιοκτήτη και παράλληλα οπτική επιβεβαίωση.
Force Electronics, τηλ.: 2310-805180.

Συστήματα θυροτηλεόρασης Hikvision από την ΗΛΚΑ

Η εταιρία ΗΛΚΑ ΑΕ διαθέτει στην ελληνική αγορά λύσεις για IP θυροτηλεοράσεις με προϊόντα της Hikvision, όπως εσωτερικούς/εξωτερικούς σταθμούς παρακολούθησης και μπουτονιέρες για πολυκατοικίες και μονοκατοικίες. Το μόνιτορ της Hikvision DS-KH8301-WT διατίθεται σε δύο εκδόσεις με οθόνη αφής TFT LCD 7’’ και οθόνη αφής TFT LCD 10’’ αντίστοιχα. Η οθόνη υποστηρίζει ανάλυση 1024×600, διαθέτει κάμερα με ανάλυση 0.3MP και αισθητήρα CMOS. Επιπλέον υποστηρίζει κωδικοποίηση βίντεο και ήχου Η.264 και G.771U αντίστοιχα, διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο, 8 εισόδους alarm, 2 θύρες RS-485 και υποδοχή για κάρτα micro SD έως 32Gb. Επίσης, υποστηρίζει λειτουργία απομακρυσμένου ξεκλειδώματος, αυτόματης απόκρισης, ηχητικών μηνυμάτων και λειτουργία μην ενοχλείτε. Στην πρόσοψή του διαθέτει πλήκτρα αφής για κλήσης έκτακτης ανάγκης, κλείδωμα της κλειδαριάς, προβολή ζωντανού βίντεο, καθώς και ενδείξεις LED (Power-Info-Alarm). Αντίστοιχα με παρόμοια χαρακτηριστικά θα συναντήσουμε και το μοντέλο DS-KH6310-W με οθόνη αφής 7’’, το οποίο διαθέτει μηχανικά πλήκτρα στη πρόσοψή του, ανάλυση οθόνης 800×480, 1 θύρα RS-485 αλλά χωρίς την υποστήριξη micro SD κάρτας. Τέλος το master station DS-KM8301 είναι ένα έξυπνο τερματικό για τη διαχείριση της ενδοεπικοινωνίας μεταξύ των χρηστών. Το DS-KM8301 μπορεί να λάβει συναγερμό, να κλειδώσει/ξεκλειδώσει τις πόρτες από απόσταση και στην συνέχεια να στέλνει βίντεο και κλήσεις στους χρήστες. Μπορεί επίσης να προβάλει ζωντανό βίντεο από μπουτονιέρες και IP κάμερες. Διαθέτει οθόνη αφής TFT LCD 7’’με ανάλυση 1024×600, προβάλλει βίντεο με ανάλυση 1280×720, και διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο, ηχείο και κάμερα με ανάλυση 0.3MP. Στη πρόσοψή του φιλοξενεί πλήκτρα αφής, ακουστικό τηλεφώνου, πλήκτρο ξεκλειδώματος, πλήκτρο για κλήση, ενδείξεις alarm, ενώ στο πλάι διαθέτει θύρα USB, θύρα Ethernet και υποδοχές για σύνδεση τερματικών. Όλα τα εσωτερικά τερματικά υποστηρίζουν λειτουργία ενδοεπικοινωνίας, για κλήση από διαμέρισμα σε διαμέρισμα, με δυνατότητα βιντεοκλήσης στα μοντέλα που διαθέτουν κάμερα. Συνεχίζοντας με τα προϊόντα της Hikvision, θα συναντήσουμε την εξωτερική μπουτονιέρα DS-KD8102-V, η οποία είναι κατάλληλη για εφαρμογή σε πολυκατοικίες και διαμερίσματα. Η μπουτονιέρα ενσωματώνει έγχρωμη κάμερα 1.3MP, οθόνη 3.5’’, πληκτρολόγιο αφής και αναγνώστη καρτών. Επίσης, διαθέτει είσοδο για μαγνητική επαφή πόρτας, tamper, καθώς και ανιχνευτή IR. Η μπουτονιέρα στέλνει μηνύματα alarm με το άνοιγμα της πόρτας και μπορεί να ανεβάσει υλικό (φωτογραφίες) σε FTP server ή σε λογισμικό. Αντίστοιχα με τα ίδια χαρακτηριστικά διατίθεται και η σειρά μεταλλικών εξωτερικών σταθμών DS-KD8002-VM και DS-KV8102-IM που όμως δεν υποστηρίζουν IR ανίχνευση. Τέλος ιδανικά για εφαρμογή σε μονοκατοικίες είναι τα μοντέλα DS-KV8102-VP και DS-KV8102-IP. Τα συστήματα διαθέτουν έγχρωμη κάμερα υψηλής ανάλυσης 1.3 MP και υποστηρίζουν ταυτόχρονα λειτουργίες βίντεο επικοινωνίας, αλλά και ελέγχου πρόσβασης. Επιπλέον υποστηρίζουν πρόσβαση με χρήση κάρτας proximity για έως και 256 χρήστες, διαθέτουν λειτουργίες για μείωση του θορύβου και των παρεμβολών και βαθμό στεγανότητας IP65. Να σημειώσουμε πως το DS-KV8102-IP διαθέτει φωτισμό IR ενώ το DS-KV8102-VP ορατό φωτισμό από λευκά LEDs. Το σύστημα θυροτηλεόρασης της Hikvision μπορεί να διαχειριστεί απομακρυσμένα με την χρήση της δωρεάν υπηρεσίας Hik-connect. Με την υπηρεσία αυτή είναι δυνατόν ο χρήστης να λαμβάνει push notifications σε πραγματικό χρόνο όταν κάποιος χτυπά το κουδούνι της πόρτας, να έχει αμφίδρομη επικοινωνία βίντεο και ήχου και να ανοίγει την πόρτα από το κινητό τηλέφωνο ή το tablet του.

ΗΛΚΑ ΑΕ., τηλ.: 210-6071510.

Συστήματα Θυροτηλεόρασης Dahua από την KEEPER Hellas

Η KEEPER Hellas διαθέτει τα νέα πρωτοποριακά VDP’s της Dahua, αλλάζοντας τα δεδομένα στο χώρο των θυροτηλεοράσεων. Τα προϊόντα της Dahua αποτελούνται από μπουτονιέρες και οθόνες αφής, 2 καλωδίων και IP, κατάλληλες για μονοκατοικίες και πολυκατοικίες, καθώς και λογισμικό για τη διαχείριση των συσκευών, το οποίο υποστηρίζει διασύνδεση με CCTV, access control και alarm, καθώς και εφαρμογή (Android & iOS) για απομακρυσμένη σύνδεση που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να προβάλλουν ζωντανό βίντεο, να ελέγξουν την κλειδαριά της πόρτας και να λαμβάνουν κλήσεις. Οι έγχρωμες οθόνες αφής διαθέτουν ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο για λειτουργίες ενδοεπικοινωνίας, υποδοχή για micro SD card και μπορούν να συνδεθούν με IP κάμερες δίνοντας τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να ελέγξει τους επισκέπτες από οποιοδήποτε χώρο και αν βρίσκεται μέσα στο σπίτι. Οι οθόνες διατίθενται σε πέντε εκδόσεις, Οθόνη 7” 2 καλωδίων DH-VTH1550CH-2 (Λευκή ή Μαύρη), Οθόνη αφής 7” IP DH-VTH1550CH, Οθόνη αφής 10.2” IP DH-VTH1660CH με μεταλλικό πλαίσιο, οθόνη αφής 7’’ IP VTH1520A με τη μόνη διαφορά ότι στη πρόσοψή της διαθέτει 5 μηχανικά πλήκτρα, καθώς και ενδείξεις LED (Power-Net-Info-DND) και τέλος, το μοντέλο IP VTH1520A-HS με οθόνη αφής 7’’που διαθέτει μηχανικά πλήκτρα και πρόσθετο τηλέφωνο, κάτι που την καθιστά ιδανική για ηλικιωμένους. Οι κεντρικές μονάδες VTO2000A-C και VTO2000Α διαθέτουν κάμερα με ανάλυση 1.3MP και ευρυγώνιο φακό 120ο. Υποστηρίζουν πρότυπο συμπίεσης Η.264 και παρέχουν στον χρήστη απομακρυσμένη πρόσβαση. Το VTO2000A-C υποστηρίζει έως 4 monitor ανά διαμέρισμα, λειτουργία νυχτερινής λήψης, με δυνατότητα για SIP πρωτόκολλο και η κάμερά του μπορεί να περιστραφεί 15ο. Η σειρά διαθέτει module button, πληκτρολόγιο και RFID Reader. Το μοντέλο VTO2000Α διαθέτει ατσάλινο πλαίσιο υποστηρίζει έως 5 monitor ανά διαμέρισμα, push notifications και διαθέτει λειτουργία νυχτερινής λήψης. Μία ακόμη συσκευή είναι το PoE switch VTNS1060A για την τροφοδοσία και την επικοινωνία των συσκευών μέσω UTP, το οποίο υποστηρίζει έως και 6 συσκευές (VTH ή/και VTO) και θύρα σύνδεσης με το τοπικό δίκτυο. Οι μπουτονιέρες Villa VTO6100C και VTO6000CM διαθέτουν λειτουργία νυχτερινής λήψης, κάμερα με ανάλυση στα 1.3 MP, υποστηρίζουν έως και 5 monitor και push notifications. Τo VTO6100C περιβάλλεται από θερμοπλαστικό υψηλής αντοχής και υποστηρίζει κάρτες RFID. Το μοντέλο VTO6100C έρχεται σε λευκή γυάλινη επικάλυψη και διαθέτει οθόνη αφής TFT 3.5’’ και κάμερα με ανάλυση 1.3MP. Υποστηρίζει έως και 4 monitor, κάρτα RFID, κωδικό χρήστη και πρωτόκολλα SNMP και SIP. Αντίστοιχα το VTO6000CM έρχεται σε μεταλλικό πλαίσιο. Τέλος, θα συναντήσουμε τις μπουτονιέρες multiapartment της Dahua VTO1220BW και VTO1210C-X. Με τα ίδια χαρακτηριστικά θα συναντήσουμε και τη μπουτονιέρα VTO1210C-X, η οποία διαθέτει ατσάλινο πλαίσιο, μηχανικά πλήκτρα και οθόνη STN LCD 3’’.

KEEPER Hellas, τηλ.: 210-2025705.

Dahua video intercom από τη Novatron Security Distribution

Η Novatron Security Distribution παρέχει την ολοκληρωμένη λύση της Dahua σε IP θυροτηλεοράσεις video intercom. Η σειρά προσφέρει λύσεις, ιδανικές για εφαρμογή σε διαμερίσματα, μονοκατοικίες και κάθε τύπου συγκροτήματα. Πιο συγκεκριμένα η σειρά διαθέτει τις εξωτερικές μπουτονιέρες VTO1210C-X /VTO1210B-X/ VTO1210A-X/ VTO1220BW και VTO1220A. Οι μπουτονιέρες έρχονται με αισθητήρα CMOS 1/3, σταθερό φακό 3.6mm και ανάλυση 1.3MP. Επίσης είναι εξοπλισμένες με ενσωματωμένο αναγνώστη για κάρτες Mifare, λειτουργία day/night και βαθμό στεγανότητας IP54 (εκτός από τα μοντέλα VTO1210B-X και VTO1220BW που διαθέτουν πρότυπο IP65). Τέλος τα μοντέλα VTO1210B-X και VTO1220BW έχουν και πλήκτρα αφής ενώ τα υπόλοιπα μηχανικό πληκτρολόγιο. Τα μοντέλα VTO2000A /VTO6100C / VTO6210B και VTO6210BW είναι κατάλληλα για χρήση σε μονοκατοικίες. Ενσωματώνουν αισθητήρα CMOS, λειτουργία night vision, φωνητικές ενδείξεις, ομαδικές κλήσεις και ηχητικά/βίντεο μηνύματα. Όλα τα μοντέλα (εκτός από το VTO2000A) υποστηρίζουν κάρτες Mifare και επιτρέπουν την απομακρυσμένη σύνδεση μέσω της εφαρμογής DMSS, καθώς και μέσω του λογισμικού smart PSS. Όσο αφορά τα εσωτερικά monitor, η Dahua παρέχει πληθώρα μοντέλων. Συγκεκριμένα τα μοντέλα VTH1660CH/ VTH1550CH και VTH1510CH έρχονται με έγχρωμη οθόνη TFT 800×480 με πλήκτρα αφής, εισόδους/εξόδους alarm και υποδοχή για micro SD card. Μέσα από το μενού ο χρήστης μπορεί να διαχειριστεί το αρχείο κλήσεων, να αποθηκεύει auto snapshots κατά την απουσία του από την οικία και μπορεί να συνδέσει με το monitor μία μεγάλη γκάμα περιφερειακών όπως ανιχνευτές κίνησης, αισθητήρες ακόμα και IP κάμερες. Τέλος η σειρά διαθέτει ποικιλία από kit για κάθε περίσταση, όπως το video doorbell VTO2111D-WP σε συνδυασμό με το εσωτερικό monitor VTH5221D(W), οπού χαρίζει στον ιδιοκτήτη ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας και ελέγχου εξουσιοδότησης. Με άλλα λόγια πρόκειται για ένα πακέτο με πολλαπλές λειτουργίες ενδοεπικοινωνίας, που μπορεί να ενοποιηθεί με IP κάμερες ασφαλείας, ανιχνευτές και άλλα περιφερειακά και δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να συνδεθεί εξ’ αποστάσεως για την οπτική επιβεβαίωση και τη διαχείριση της πρόσβασης των επισκεπτών.
Novatron Security Distribution, τηλ.: 210-6179919.

Σύστημα θυροτηλεόρασης και ενδοεπικοινωνίας Dahua από την Paradox

Η Paradox Hellas διαθέτει με τη σειρά της τα ολοκληρωμένα συστήματα θυροτηλεόρασης και ενδοεπικοινωνίας με προϊόντα της Dahua, κατάλληλα για μονοκατοικίες & πολυκατοικίες. Η πρόταση αυτή εξασφαλίζει στον ιδιοκτήτη την οπτικοακουστική επιβεβαίωση και συγχρόνως την ενδοεπικοινωνία των χρηστών σε μια οικία και όλα αυτά με τη χρήση 2 καλωδίων καθιστώντας τα προϊόντα της Dahua ιδανικά στην αντικατάσταση παλαιότερων συστημάτων. Το ολοκληρωμένο πακέτο αποτελείται από το monitor DH-VTH1550CHW-2, τον εξωτερικό σταθμό παρακολούθησης DHI-VTO2000A-2 και τον κεντρικό ελεγκτή 2 καλωδίων VTNC3000A. Το monitor DH-VTH1550CHW-2 διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής 7’’ TFT LCD με ανάλυση 800×480. Διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο για λειτουργίες ενδοεπικοινωνίας, υποδοχή για micro SD κάρτα χωρητικότητας έως 32Gb για εγγραφή βίντεο και υποστήριξη ηχητικών και βίντεο μηνυμάτων. Επιπλέον μπορεί να συνδεθεί με έως και 32 κάμερες IP, NVR, HCVR καταγραφικά, αισθητήρες κίνησης και συναγερμού, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο και υπηρεσίες ασφαλείας. Το κομψό λευκό monitor διαθέτει στη πρόσοψή του 5 πλήκτρα αφής (κλήση, διαχείριση μενού κ.α.), υποστηρίζει επικοινωνία μέσω bus 2 καλωδίων, adaptive και πρωτόκολλο TCP/IP. Επιπλέον διαθέτει 6 εισόδους και μία έξοδο alarm. Η εξωτερική μπουτονιέρα DHI-VTO2000A-2 είναι κατασκευασμένη από ατσάλινο πλαίσιο και διαθέτει αισθητήρα CMOS, κάμερα με ανάλυση 1.3MP και ευρυγώνιο φακό 120ο. Διαθέτει λειτουργία νυχτερινής λήψης, μπορεί να υποστηρίξει έως 5 monitor, αποστολή push notification στους χρήστες και τη δυνατότητα αποθήκευσης ηχητικών και βίντεο μηνυμάτων από τους επισκέπτες. Επίσης διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο και υποστηρίζει πρωτόκολλο TCP/IP. Τέλος ο κεντρικός ελεγκτής – Ethernet module της Dahua VTNC3000A, υποστηρίζει 4 συσκευές 2 καλωδίων (μπουτονιέρα ή monitor) και μία θύρα RJ45 για μετάδοση μέσω δικτύου. Να προσθέσουμε πως από το σύστημα θυροτηλεόρασης, δεν θα μπορούσε να λείπει και η δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης μέσω εφαρμογής για κινητά. Με τη χρήση της εφαρμογής ο ιδιοκτήτης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τη κάμερα της μπουτονιέρας, να μιλήσει από το μεγάφωνο και να ελέγξει τη κλειδαριά της πόρτας, την είσοδο των επισκεπτών από απόσταση.
Paradox Hellas ΑΕ., τηλ.: 210-2855000.

Θυροτηλεοράσεις Golmar από την RAKSON

Η Rakson διαθέτει στην αγορά τα συστήματα IP θυροτηλεοράσεων της Golmar τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μια απλή μονοκατοικία μέχρι το πιο μεγάλο κτηριακό συγκρότημα που μπορείτε να φανταστείτε. Επί παραδείγματι, το κτηριακό συγκρότημα Maslak στην Κωνσταντινούπολη, όπου εγκαταστάθηκε το συγκεκριμένο σύστημα με 29 μπουτονιέρες και 4.500 διαμερίσματα. Αυτό είναι εφικτό χάρη στη τεχνολογία Peer2Peer, που δεν απαιτεί Server για την εγκατάστασή της θυροτηλεόρασης, και έτσι κάθε επιμέρους μηχάνημα επικοινωνεί απευθείας με το άλλο, δίνοντας τη δυνατότητα για πολυκάναλη ταυτόχρονη επικοινωνία εντός του ίδιου συστήματος. Χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο επικοινωνίας TCP/IP και μπορούν να συνδεθούν στο τοπικό δίκτυο LAN μαζί με άλλες συσκευές IP, χωρίς να επηρεάζουν τη λειτουργία τους. Το δίκτυο μπορεί να είναι βασισμένο σε LAN με UTP, οπτικές ίνες ή και WiFi ή και δίκτυο VPN για επικοινωνία ανάμεσα σε διαφορετικά LAN μεταξύ τους. Στο συγκεκριμένο σύστημα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μπουτονιέρες NEXA Aluminum ή/και NEXA Inox, που διακρίνονται για την στιβαρή και κομψή τους κατασκευή. Οι μπουτονιέρες αυτές μπορούν να αποτελούνται από 1 έως 120 μπουτόν, έχουν ευρυγώνια κάμερα 105ο, LED φωτισμού που ενεργοποιούνται αυτόματα, και οπτικές ενδείξεις λειτουργίας του συστήματος. Για ακόμη μεγαλύτερο αριθμό διαμερισμάτων, υπάρχει η μπουτονιέρα Rock Inox 7402/IP, κατασκευασμένη από ανωδιωμένο ατσάλι για αντιβανδαλιστική αντοχή. Η μπουτονιέρα αυτή διαθέτει πληκτρολόγιο για κλήση των διαμερισμάτων, καθιστώντας τον αριθμό των διαμερισμάτων που μπορεί να καλέσει, θεωρητικά απεριόριστο. Το ίδιο πληκτρολόγιο μπορεί να λειτουργήσει και σαν access control, ενώ κατ’ επιλογήν μπορεί να ενσωματώνει και αναγνώστη RFID για πρόσβαση των ενοίκων με Key Tags. Περιλαμβάνει οθόνη 3,5” για εμφάνιση μηνυμάτων λειτουργίας ή/και λίστας ονομάτων ενοίκων, σε πολλαπλές γλώσσες. Η κάμερα της είναι 120ο ανάλυσης 640×480, με LED φωτισμού αυτόματης ενεργοποίησης. Οι διαθέσιμες οθόνες του συστήματος είναι οι Beoview 4 και Beoview 7, 4,3” και 7” αντίστοιχα, κατασκευασμένες από αλουμίνιο και γυαλί με capacitive οθόνες. Και οι δυο μπορούν να πραγματοποιήσουν ενδοεπικοινωνία με άλλα διαμερίσματα, να κάνουν αυτόκληση σε οποιαδήποτε συνδεδεμένη μπουτονιέρα, κρατούν φωτογραφίες από τις κλήσεις που δέχονται, μπορούν να καλέσουν απευθείας τη μονάδα θυρωρού και να λάβουν γραπτά μηνύματα από τον υπολογιστή διαχείρισης. Συμπληρωματικά υπάρχει και το θυροτηλέφωνο NHEA/IP για το συγκεκριμένο σύστημα. Επιπρόσθετα, μπορεί να εγκατασταθεί και μονάδα θυρωρού Beoview 7 Porter, η οποία διαθέτει ίδια χαρακτηριστικά με τις οθόνες διαμερισμάτων, μπορεί όμως να συνδυαστεί με την εσωτερική κάμερα/μπουτονιέρα PCM Panel για να εμφανίζεται στους ενοίκους η εικόνα του θυρωρού ή του lobby κατά την μεταξύ τους επικοινωνία. Με χρήση επιπλέον gateway module (αναμένεται σύντομα), μπορούν οι οθόνες να έχουν πρόσβαση στην εικόνα ανεξάρτητων CCTV IP καμερών που βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο, ενώ με χρήση της μονάδας SPA212D μπορεί να γίνεται εκτροπή της κλήσης μέσω γραμμής PSTN, και επιπρόσθετα από τις αρχές του 2018 όταν και θα είναι διαθέσιμη η αντίστοιχη εφαρμογή για Android, εκτροπή σε smartphone μέσω Internet. Ακόμη, στο σύστημα μπορούν να συνδεθούν I/O units C-122 και C-108, 2 και 8 εξόδων αντίστοιχα, για τον έλεγχο ανελκυστήρων ή επιπλέον κλειδαριών/σημείων πρόσβασης. Όλα τα παραπάνω υλικά/modules προγραμματίζονται πολύ εύκολα από ένα κεντρικό σημείο (Η/Υ) μέσω του λογισμικού Beoview Configuration Manager.

Rakson, τηλ.: 210-9404000.

Θυροτηλεοράσεις Comelit VIP από την Τelergo Security

Η Comelit διαθέτει τη πρωτοποριακή σειρά VIP (Via internet protocol) θυροτηλεοράσεων. Τοποθετώντας μια μπουτονιέρα Comelit στην είσοδο, ο ιδιοκτήτης έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τους επισκέπτες ακόμα κι όταν λείπει από το χώρο μέσω του κινητού, του pc ή του tablet. Οι δυνατότητες του συστήματος όμως δεν περιορίζονται μόνο εκεί. Μέσω της δωρεάν εφαρμογής της Comelit, ο χρήστης μπορεί να επικοινωνεί με άλλους χρήστες που είναι συνδεδεμένοι στο σύστημα, να παρακολουθεί τις κάμερες, να καταγράφει κλήσεις στη μπουτονιέρα και να τις αποθηκεύει ακόμα και όταν δεν είναι online. Τέλος έχει τη δυνατότητα να χειρίζεται ένα μεγάλο αριθμό αυτοματισμών στο χώρο (π.χ. ενεργοποίηση του φωτισμού στο μπαλκόνι ή του ραδιοφώνου στο σαλόνι ). Το Vip είναι η μια νέα σειρά που προτείνεται σε επαγγελματικούς χώρους ή σε λάτρεις των gadget και αποτελείται από 5 διαφορετικά σετ. Το kit με κωδικό 8501HIM αποτελείται από 1 έγχρωμη μπουτονιέρα IKALL ήχου / video, 1 μονάδα με 1 κουμπί, 1 εντοιχιζόμενο κουτί, 1 πλαίσιο με πλήρη φινίρισμα, 1 τροφοδοτικό και 1 PC Intercom λογισμικό. Το κιτ είναι προ-προγραμματισμένο/ έτοιμο για χρήση υποστηρίζει format βίντεο H.264 και μπορεί να επεκταθεί με άλλα προϊόντα από τον κατάλογο ViP. Το μοντέλο 8513HIM αποτελείται από 1 εξωτερική μπουτονιέρα IKALL, 1 τροφοδοτικό και 1 gateway (για σύνδεση στο internet). Το κιτ είναι προγραμματισμένο εκ των προτέρων και έτοιμο για χρήση, με εξαίρεση το gateway (τη διαμορφωμένη πύλη) η οποία πρέπει να πραγματοποιείται μέσω του web server. Το σετ 8521 διαθέτει 1 μπουτονιέρα IKALL audio / video, 1 μονάδα με 1 κουμπί, 1 εντοιχιζόμενο κουτί, 1 πλαίσιο με φινίρισμα, 1 μονάδα παροχής ρεύματος, 1 τροφοδοτικό, 1 ICONA monitor με 1 εντοιχιζόμενο κουτί και 1 επιτοίχια βάση. Το κιτ είναι προγραμματισμένο και έτοιμο για χρήση και είναι επίσης συμβατό με συμπίεση Η.264. Το Kit με κωδικό 8531 αποτελείται από 1 VIP μπουτονιέρα IKALL, 1 μονάδα παροχής ρεύματος, 1 μονάδα τροφοδοτικού, 1 gateway (για σύνδεση στο internet), 1 ICONA monitor, 1 εντοιχιζόμενο κουτί, 1 επιτοίχια βάση. Τα κιτ είναι προγραμματισμένα εκ των προτέρων και έτοιμα για χρήση, εκτός από το gateway που πρέπει να προγραμματιστεί μέσω του εσωτερικού web server. Τέλος το kit με κωδικό προϊόντος 8522, αποτελείται από 1 έγχρωμη κάμερα audio / video art. 4682HC, 1 μονάδα με 2 πλήκτρα , 1 εντοιχιζόμενο κουτί, 1 πλαίσιο με φινίρισμα, 1 μονάδα παροχής ρεύματος , 1 μονάδα ισχύος της προσφοράς, 1 διακόπτη, 2 ICONA θυροτηλεοράσεις , 2 κουτιά χωνευτής τοποθέτησης και 2 στηρίγματα τοίχου. Τα μοντέλα 8521/ 8531και 8522 διαθέτουν την έγχρωμη οθόνη αφής ICONA, η οποία αποτελεί το κορυφαίο μοντέλο της Comelit. Η οθόνη διαθέτει Full-Duplex ανοιχτής ακρόασης ηχείο και πλήκτρα αφής. Επιτρέπει τη ρύθμιση του επιπέδου φωτεινότητας, αντίθεσης, ένταση ήχου και έντασης του ήχου κλήσης. Το Ringtone μπορεί να προσαρμοστεί επιλέγοντας μια από τις διάφορες μελωδίες που παρέχονται. Ως στάνταρ εξοπλισμό διαθέτει ένα κουμπί για άνοιγμα πόρτας, πλήκτρο ενεργοποίησης / απενεργοποίηση ήχου με τις αντίστοιχες λυχνίες ένδειξης και επιπλέον 7 προγραμματιζόμενα πλήκτρα για αυτόματη κλήση, υπηρεσία προστασίας της ιδιωτικής ζωής και άλλες προγραμματιζόμενες λειτουργίες.

Τelergo Security, τηλ.:210-9945560.

{gallery}4254{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...