Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 | 11:39

Σετ πομπού/δέκτη RF02M

Σύνδεση καμερών AHD/CVI/TVI μέσα από 1 καλώδιο

Ένα από τα πιο συνηθισμένα αιτήματα που έχει να αντιμετωπίσει ένα τεχνικός σε μια αναβάθμιση εγκατάστασης CCTV είναι η προσθήκη μιας επιπλέον κάμερας. Έχοντας όμως μπροστά του ένα ολοκληρωμένο δίκτυο καλωδίωσης, τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ δύσκολα! Την λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει το σετ RF02M, επιτρέποντας τη σύνδεση 2 καμερών...
Γράφτηκε από: Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Ένα από τα πιο συνηθισμένα αιτήματα που έχει να αντιμετωπίσει ένα τεχνικός σε μια αναβάθμιση εγκατάστασης CCTV είναι η προσθήκη μιας επιπλέον κάμερας. Έχοντας όμως μπροστά του ένα ολοκληρωμένο δίκτυο καλωδίωσης, τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ δύσκολα! Την λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει το σετ RF02M, επιτρέποντας τη σύνδεση 2 καμερών AHD/CVI/TVI μέσω ενός ομοαξονικού καλωδίου. Το RF02M εξοικονομεί στον τεχνικό χρόνο και χρήμα, αξιοποιώντας την υπάρχουσα καλωδίωση. Το σετ αποτελείται από τον πομπό και τον δέκτη. Ο πομπός διαθέτει δύο υποδοχές BNC για τη σύνδεση καμερών AHD (ανάλυσης έως 720p/960p/1080p), TVI (ανάλυσης έως 720p/1080p/3MP) και CVI (ανάλυσης έως 720p/960p, αποδίδοντας μια έξοδο για την σύνδεση του υπάρχοντος ομοαξονικού καλωδίου. Στην άλλη πλευρά συνδέεται η είσοδος του δέκτη που αποδίδει δύο εξόδους BNC για σύνδεση με το DVR.

Όταν έρχεται η στιγμή της αναβάθμισης ενός συστήματος CCTV η καλωδίωση μπορεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο εμπόδιο. Με τις νέες κάμερες αναλογικής μετάδοσης HD, αλλά και τα υβριδικά καταγραφικά, μπορεί να αξιοποιηθεί η παλιά καλωδίωση για να αναβαθμιστεί μια εγκατάσταση. Εκεί όμως που μπορούν να μπλέξουν αρκετά τα πράγματα είναι όταν χρειάζεται να προστεθεί μια έξτρα κάμερα σε έναν χώρο και δεν μπορεί να περαστεί νέο καλώδιο έως το καταγραφικό.

Τη λύση στο πρόβλημα αυτό έρχεται να δώσει το σετ RF02M. Εξαιρετικά εύκολο στη χρήση και απλούστατο στη συνδεσμολογία, το σετ πομπού/δέκτη RF02M λύνει τα χέρια του τεχνικού υποστηρίζοντας μετάδοση 2 καμερών AHD/TVI/CVI μέσα από ένα μόνο ομοαξονικό καλώδιο (εικόνα 1).

Η λογική συνδεσμολογίας και η εφαρμογή του RF02M είναι πανεύκολη. Στις εισόδους του πομπού συνδέονται η υπάρχουσα κάμερα και η καινούργια. Πιο συγκεκριμένα, στην είσοδο Video 1 συνδέεται η νέα κάμερα και στην είσοδο Video 2 η παλιά (ή και το αντίστροφο). Στην έξοδό του συνδέεται το υπάρχον καλώδιο που οδηγεί στο καταγραφικό. Η άλλη άκρη του καλωδίου αυτού συνδέεται στην είσοδο του δέκτη. Τέλος, οι δύο έξοδοι του δέκτη οδηγούνται σε δύο εισόδους του καταγραφικού παρέχοντας την εικόνα από τις δύο κάμερες.

Ο πομπός και ο δέκτης είναι ενεργές μονάδες και λειτουργούν με τροφοδοσία 12V. Για την ένδειξη λειτουργίας τους διαθέτουν LED (εικόνα 2). Υποστηρίζουν μετάδοση ανάλυσης 1080p, τεχνολογίας AHD/TVI/CVI, ενώ μπορούν να λειτουργήσουν και με αναλογικές κάμερες. Έτσι, δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν σε εφαρμογές με παλιάς τεχνολογίας κάμερες, επιτρέποντας τυχόν μελλοντική αναβάθμιση.

Το RF02M μπορεί να εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο στον τεχνικό, απαλλάσσοντάς τον από την διαδικασία της καλωδίωσης. Αυτομάτως αυτό συνεπάγεται μείωση του κόστους, λόγω των σημαντικά λιγότερων εργατοωρών. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα όπου δεν γίνεται να περαστεί καλώδιο, το RF02M μπορεί να δώσει την απάντηση που αναζητά ο τεχνικός, αλλά και ο πελάτης.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Συνδέσεις: BNC
Υποστήριξη: AHD/TVI/CVI
Τροφοδοσία: 12V
Θερμοκρασία λειτουργίας: -30οC έως 50oC
Υλικό κατασκευής: Αλουμίνιο
Απόσταση μετάδοσης:0-400m
INFO
  • akatos.net
  • Σκρα 26 & Θεσσαλονίκης, 143 42 Ν. Φιλαδέλφεια
  • τηλ: 210-8074452 | fax: 210-8074425
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.akatos.net
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.