Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
21 Αυγούστου 2017 06:02

Δέκτες και ανιχνευτές από την iDS

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
06baf86ef0b3978ac2055c411e62eef7 XL 76877b47

Τα νέα περιφερειακά για ασύρματους συναγερμούς της iDS, διακρίνονται σε δέκτες και ανιχνευτές. Οι δέκτες αποτελούν την καρδιά των ασύρματων συναγερμών, αφού αυτοί μεσολαβούν στην επικοινωνία μεταξύ πίνακα και ασύρματων περιφερειακών, ενώ όσο αφορά τους ανιχνευτές υπάρχουν μοντέλα για χρήση σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους.

Τα νέα περιφερειακά για ασύρματους συναγερμούς της iDS, διακρίνονται σε δέκτες και ανιχνευτές. Οι δέκτες αποτελούν την καρδιά των ασύρματων συναγερμών, αφού αυτοί μεσολαβούν στην επικοινωνία μεταξύ πίνακα και ασύρματων περιφερειακών, ενώ όσο αφορά τους ανιχνευτές υπάρχουν μοντέλα για χρήση σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους.

Αυτό το μήνα κατέφθασαν στο γραφείο μας προς δοκιμή οι νέες ασύρματες περιφερειακές μονάδες της iDS που απευθύνονται στους πίνακες συναγερμού X-Wave, της iDS. Τα νέα περιφερειακά έρχονται να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο του ασύρματους συναγερμούς X-Wave της iDS. Πρόκειται για 2 νέα μοντέλα δεκτών, ενός ανιχνευτή κίνησης και μίας μαγνητικής επαφής. Όλα τα νέα προϊόντα διακρίνονται για τον όμορφο εξωτερικό σχεδιασμό τους, τη χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και τη μεγάλη ασύρματη εμβέλεια.

Ο δέκτης και τα ασύρματα περιφερειακά μπορούν να τοποθετηθούν σε αρκετά μεγάλη απόσταση από τον πίνακα και κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, ο τεχνικός μπορεί να κάνει έλεγχο της στάθμης σήματος των περιφερειακών μέσω του LCD πληκτρολογίου του συστήματος συναγερμού και μέσω του προγράμματος IDS Swift2. Παρέχονται πολλαπλές λειτουργίες επιτήρησης, όπως ανίχνευση παρεμβολών (έλεγχος ανά 3 ώρες ή ανά 24 ώρες), έλεγχος στάθμης μπαταρίας και έλεγχος στάθμης σήματος ασύρματων περιφερειακών. Επιπλέον είναι εφικτός ο έλεγχος παρεμβολών (RF jamming) ή ακόμα και η ανίχνευση παρεμβολής από άλλη πηγή εκπομπής που δημιουργεί πρόβλημα στην λήψη σήματος του ασύρματου ανιχνευτή από τον δέκτη.

Ασύρματος δέκτης iDS X-Wave Bus και υβριδικός δέκτης X-Wave Universal

Ο IDS X-Wave είναι ένας δέκτης Bus 16 καναλιών (εικόνα 1), ο οποίος είναι συμβατός με τους πίνακες της σειράς «X» και προσφέρει μεγάλη ευελιξία στην εγκατάσταση, αφού χρειάζεται μόνο 4 καλώδια για να συνδεθεί στον πίνακα. Ο δέκτης υπόσχεται αξιόπιστη επικοινωνία με τα περιφερειακά, ενώ χάρη στην ιδιαίτερη λειτουργία του κρατάει σε υψηλά επίπεδα την διάρκεια ζωής των μπαταριών των περιφερειακών. Όσο αφορά το εσωτερικό του δέκτη (εικόνα 2), θα συναντήσουμε 6 Dipswitch για το προγραμματισμό, κλέμα για την τροφοδοσία, την έξοδο bus και τις δύο προγραμματιζόμενες εξόδους ελέγχου PGM, καθώς και 3 LED (MODE, RF RX και STATUS). Με την χρήση 4 δεκτών IDS X-Wave σε μορφή bus μπορούμε να έχουμε έως 64 ασύρματα περιφερειακά σε μία εγκατάσταση. Ο προγραμματισμός του επιτυγχάνεται με το πληκτρολόγιο της σειράς «X» ή μέσω του λογισμικού IDSwift2.

Στη σειρά θα συναντήσουμε και τον υβριδικό δέκτη X-Wave Universal (εικόνα 3), ο οποίος διαθέτει 8 κανάλια για σύνδεση σε είσοδο ζωνών οποιουδήποτε συστήματος συναγερμού, προστασία έναντι σε παρεμβολές RF jamming, καθώς και προστασία tamper. Εσωτερικά ο δέκτης διαθέτει ενδείξεις LED ανά κανάλι σε περίπτωση που ανιχνευτεί ένα πρόβλημα σε μία ζώνη και 3 εξόδους για ενδείξεις προβλημάτων (χαμηλή στάθμη μπαταρίας, προστασία tamper και παρεμβολές). Επιπλέον υποστηρίζει εμβέλεια 100 μέτρων, λειτουργεί σε συχνότητα 433.92MHz και τροφοδοτείται με 12 V DC.

 

Εσωτερικός ανιχνευτής κίνησης X-Wave 35RC

Ο X-Wave 35RC (εικόνα 4), είναι ένας εσωτερικός ανιχνευτής PIR υψηλής σταθερότητας και ευελιξίας με μεγάλη γωνία κάλυψης και μεγάλη εμβέλεια, που συνεργάζεται και με τους δύο νέους δέκτες της IDS (X-Wave Bus & X-Wave Universal). Το μοντέλο 35RC ενσωματώνει σφαιρικό φακό τύπου Fresnel με δυνατότητα επιλογής τύπου λήψης ευρυγώνιο (11m x 1.1m) ή μεγάλης εμβέλειας (17m x 1.7m), πατενταρισμένο φακό και ευαισθησία 1.6° στα 0.6m/sec. Ενσωματώνει τεχνολογία Pet Immune, η οποία είναι ρυθμιζόμενη, ανάλογα με το είδος και το μέγεθος του κατοικίδιου που διαθέτετε. Στη συσκευασία του συμπεριλαμβάνονται οι μπαταρίες και ο πομπός IDS. Στη πρόσοψη του ανιχνευτή θα συναντήσουμε την ένδειξη LED, ενώ στο εσωτερικό του θα παρατηρήσουμε τις τερματικές αντιστάσεις, το tamper switch, καθώς και τον αισθητήρα (εικόνα 5). Το προτεινόμενο ύψος τοποθέτησης του ανιχνευτή είναι μεταξύ 1.2 και 2.4 μέτρων, ενώ σε περίπτωση που υπάρχει κατοικίδιο εντός του χώρου, το ύψος τοποθέτησης του ανιχνευτή είναι από 0.6 έως 1.2 μέτρα.

 

Μαγνητική επαφή IDS Χ-Wave

Η ασύρματη μαγνητική επαφή IDS X-Wave (εικόνα 6), διαθέτει μοναδική συμπαγή καλαίσθητη σχεδίαση. Ο ειδικά σχεδιασμένος πομπός της επαφής, επιτρέπει τη μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας (περίπου 2 χρόνια με 50 ενεργοποιήσεις την ημέρα), ενώ η συσκευή, μπορεί να συνεργαστεί και με τους δύο δέκτες της IDS (X-Wave Bus & X-Wave Universal). Στο εσωτερικό της ασύρματης μαγνητικής επαφής, θα συναντήσουμε τη κεραία, μία ένδειξη LED, το tamper switch και την υποδοχή για την μπαταρία CR123A (που περιλαμβάνεται στη συσκευασία). Η συχνότητα λειτουργίας της μαγνητικής επαφής είναι στα 433.92MHz, η απόσταση μετάδοσης στα 100 μέτρα και η θερμοκρασία λειτουργίας είναι από -10°C έως 50°C.  

 

iDS Bus Isolator

Ο απομονωτής της IDS (εικόνα 7), επιτρέπει τη προστασία από τις υπερτάσεις που προκαλούνται από κεραυνούς, παρεμβολές και βραχυκυκλώματα. Η εγκατάστασή του πραγματοποιείται πολύ εύκολα και η συσκευή επιτρέπει την προστασία του κύριου πίνακα ελέγχου από υπερτάσεις που μπορεί να προέρχονται από την πλευρά της μονάδας εγκατάστασης, καθώς και τα σήματα δεδομένων από άλλες ηλεκτρικές παρεμβολές.

{gallery}4561{/gallery}

  • Electrosystems
  • Λεωφόρος Βουλιαγμένης 262, Άγιος Δημήτριος, ΤΚ 17343
  • τηλ.: 210-9640258

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...