Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 148
tech 2024 03 28 at 08 26 58 TM 477
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
19 Σεπτεμβρίου 2017 11:26

Dahua XVR5432L

Αναβαθμίστε την εγκατάστασή σας με το νέο 5-Υβριδικό καταγραφικό

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2Fd0e246a1d6b1a34a3d5ab366ccaf7b35 XL

Η νέα σειρά “Lite” των 5-υβριδικών καταγραφικών της Dahua XVR5408/16/32L, είναι η ιδανική πρόταση για το χρήστη που θέλει να αναβαθμίσει την υφιστάμενη εγκατάσταση του χώρου του. Τα νέα XVR είναι συμβατά με τις τεχνολογίες HDCVI, AHD, TVI, CVBS και IP προσφέροντας ευελιξία, αμέτρητες επιλογές στο χρήστη και είναι ιδανικά για εγκατάσταση σε πληθώρα εφαρμογών, όπως η δημόσια ασφάλεια, τα εμπορικά καταστήματα κ.ά.

Η νέα σειρά “Lite” των 5-υβριδικών καταγραφικών της Dahua XVR5408/16/32L, είναι η ιδανική πρόταση για το χρήστη που θέλει να αναβαθμίσει την υφιστάμενη εγκατάσταση του χώρου του. Τα νέα XVR είναι συμβατά με τις τεχνολογίες HDCVI, AHD, TVI, CVBS και IP προσφέροντας ευελιξία, αμέτρητες επιλογές στο χρήστη και είναι ιδανικά για εγκατάσταση σε πληθώρα εφαρμογών, όπως η δημόσια ασφάλεια, τα εμπορικά καταστήματα κ.ά.

Η νέα πρωτοποριακή σειρά, ενσωματώνει πρότυπο συμπίεσης smart Η.264+, μειώνοντας το bitrate έως και 70% και παράλληλα το κόστος αποθήκευσης χωρίς να χρειαστεί να επενδύσουμε σε νέες κάμερες. Χάρη στη 5-υβριδική τεχνολογία το XVR αναγνωρίζει αυτόματα το σήμα από τις κάμερες χωρίς επιπλέον ρυθμίσεις, ενώ παράλληλα μπορεί να υποστηρίξει IP κάμερες για εγγραφή και ζωντανή προβολή με ανάλυση που αγγίζει τα 5MP! Επιπλέον, τα μοντέλα XVR5416/32L διαθέτουν τεχνολογία Spot Output που επιτρέπει στον εγκαταστάτη να ρυθμίσει και να συνδέσει περισσότερες οθόνες για τη προβολή επιλέξιμων εισόδων κάμερας, καθώς και λειτουργία smart search, η οποία δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να σχεδιάσει μία περιοχή προς επίβλεψη, κατά τη διάρκεια μίας αναπαραγωγής. Τέλος, χάρη στα ενσωματωμένα video analytics “IVS”, το XVR έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει και να αναλύσει κινούμενα αντικείμενα, αλλά και να ανιχνεύσει πολλαπλές συμπεριφορές αντικειμένων, όπως εγκαταλειμμένα αντικείμενα ή αντικείμενα που λείπουν. Επίσης υποστηρίζει ανάλυση Tripwire, επιτρέποντας στην κάμερα να ανιχνεύει πότε μία προκαθορισμένη γραμμή (που έχουμε σχεδιάσει) έχει παραβιαστεί, ενώ ενσωματώνει και τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.

 

Χαρακτηριστικά XVR5432L

Για τη δοκιμή των δυνατοτήτων της σειράς «Lite», είχαμε στη διάθεσή μας το 5-υβριδικό καταγραφικό XVR5432L. Το XVR5432L, μπορεί να δεχτεί 32 κάμερες τεχνολογίας HDCVI, AHD, TVI, CVBS σε αναλύσεις 1080P, 1080N, 720P, 960H, D1, HD1, BCIF, CIF, QCIF και λειτουργεί ως υβριδικό υποστηρίζοντας και κάμερες IP με ανάλυση 5MP. Είναι συμβατό με τα πρωτόκολλα ONVIF 2.42 και CGI για να μπορεί να συνεργαστεί και με προϊόντα άλλων κατασκευαστών, ενώ η υποστήριξη του smart Η.264+, αναμφίβολα θα μειώσει τις απαιτήσεις αποθήκευσης στο σκληρό δίσκο. Όσο αφορά την εξωτερική του εμφάνιση, το XVR διαθέτει στη πρόσοψή του μία θύρα USB2.0 και φωτεινές ενδείξεις Status, HDD, Power και NET για τη κατάσταση του δικτύου. Στη πίσω όψη του θα συναντήσουμε τις υποδοχές για τα 32 κανάλια, εισόδους και εξόδους alarm, θύρες RS-232 και RS-485 για τον έλεγχο PTZ καμερών, δύο εξόδους HDMI και δύο θύρες USB3.0. Επιπλέον το καταγραφικό διαθέτει μία έξοδο VGA, θύρα Ethernet, μία υποδοχή με διακόπτη για την τροφοδοσία του, καθώς και μία θύρα eSATA για να συνδέσουμε ένα επιπλέον σκληρό δίσκο (εικόνα 1). Στο εσωτερικό του μπορεί να δεχτεί έως 8 σκληρούς δίσκους.

Μενού και δυνατότητες

Με την ενεργοποίηση του XVR και αφού έχουμε εισάγει τα στοιχεία μας, ένας σύντομος οδηγός εκκίνησης προβάλλεται στη κεντρική οθόνη για να παραμετροποιήσουμε τις ρυθμίσεις του δικτύου, τη γλώσσα του μενού (υποστηρίζεται η ελληνική γλώσσα) κ.ά. Οι κάμερες που έχουμε συνδέσει με το καταγραφικό αναγνωρίζονται άμεσα, δίχως να χρειαστεί να παρέμβουμε, ενώ χαμηλά και στο δεξί μέρος της οθόνης παρατηρήσαμε πως για κάθε κανάλι διατίθεται και το ποσοστό σε Kb/S, που στέλνει η κάθε κάμερα. Κάθε κανάλι διαθέτει μία μπάρα επιλογών από την οποία ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει αναπαραγωγή/backup σε πραγματικό χρόνο, Zoom, να κάνει χειροκίνητα μία λήψη ενός στιγμιότυπου (εικόνα 2), αλλά και να ρυθμίσει τον ήχο. Πατώντας δεξί κλικ με το ποντίκι οπουδήποτε πάνω στην οθόνη, ένα αναδυόμενο παράθυρο επιλογών εμφανίζεται, από το οποίο ο χρήστης μπορεί να προβάλει οποιαδήποτε κάμερα επιθυμεί, να ρυθμίσει τα χρώματα και φυσικά να μεταβεί στο κυρίως μενού του καταγραφικού (εικόνα 3).

Μέσα στο μενού ρυθμίσεων και στη κατηγορία «συμβάν», ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει την εγγραφή κάθε καναλιού. Η εγγραφή σε κάθε κανάλι είναι αυτόματη (από τις εργοστασιακές ρυθμίσεις), ωστόσο μπορεί να γίνει και χειροκίνητα με τη βοήθεια χρονοδιαγραμμάτων και να ενεργοποιείται σε περίπτωση ανίχνευσης κίνησης, απώλεια βίντεο, μέσω tamper, συναγερμό, ακόμα και με το συνδυασμό των παραπάνω (εικόνα 4). Επιπλέον μπορούμε να επιλέξουμε ποιες μέρες, αλλά και ώρες της εβδομάδας θα γίνεται η εγγραφή. Με την ίδια ακριβώς λογική, το σύστημα επιτρέπει στο χρήστη να ορίσει και τη λήψη ενός στιγμιότυπου για κάθε συμβάν π.χ. λήψη φωτογραφίας μετά από συναγερμό από Δευτέρα έως Παρασκευή (εικόνα 5).

Όταν ενεργοποιηθεί ένα από τα alarm event που αναφέραμε παραπάνω, τότε το XVR μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε να ξεκινήσει την εγγραφή και να προβάλει το κανάλι από το οποίο προήλθε ο συναγερμός, να αποστείλει μηνύματα ειδοποιήσεων στους χρήστες μέσω email, να ανεβάσει υλικό σε FTP, να δώσει Buzzer και Tips στη κεντρική οθόνη και να κάνει λήψη στιγμιότυπων (snapshots) (εικόνα 6). Τέλος, ο χρήστης μπορεί να λάβει και ειδοποιήσεις σε περίπτωση αποσύνδεσης του δικτύου, ακόμα και σε περίπτωση σφάλματος του σκληρού δίσκου.

Στην επιλογή «αναζήτηση» μέσα από το μενού ρυθμίσεων, ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει παλαιότερες εγγραφές βάση ώρας, ημερομηνίας, σε περίπτωση ανίχνευσης κίνησης, απώλειας βίντεο, ακόμα και μέσω συναγερμού (εικόνα 7). Επιπλέον μέσω της λειτουργίας smart search, μπορούμε να παρακάμψουμε ορισμένα σημεία του βίντεο και να εστιάσουμε σε αυτά, όπου ανιχνεύθηκε μία κίνηση ή παραβιάστηκε ένας χώρος τον οποίο είχαμε ορίσει προς επιτήρηση. Επίσης, μπορεί να πραγματοποιηθεί και καταμέτρηση ατόμων μέσω τεχνολογίας γραμμής. Μέσω της μπάρας επιλογών στο κάτω μέρος της οθόνης, ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει λειτουργίες τύπου παύση, γρήγορη/αργή αναπαραγωγή, zoom, πλήρη οθόνη, καθώς και backup αρχείων. Η εξαγωγή των αρχείων πραγματοποιείται πολύ εύκολα και το μόνο που χρειάζεται είναι να εισάγουμε στο καταγραφικό ένα εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο (USB, σκληρό δίσκο κ.ά.). Τέλος, δύο από τις καινοτομίες που ξεχωρίσαμε στο καταγραφικό, είναι η τεχνολογία «Face Search», όπου μπορούμε να αναζητήσουμε και να αναπαράγουμε αρχεία βίντεο βάση προσώπου (εικόνα 8), καθώς και το Intelligent Video System (IVS). Το IVS, αναλύει κινούμενα αντικείμενα και επιτρέπει την ανίχνευση από πολλαπλές συμπεριφορές αντικειμένων, όπως εγκαταλειμμένα αντικείμενα ή αντικείμενα που λείπουν (εικόνα 9).

 

Απομακρυσμένη πρόσβαση

Η απομακρυσμένη πρόσβαση στο XVR μπορεί να επιτευχθεί με 3 τρόπους. Αρχικά μπορούμε να έχουμε πρόσβαση μέσω web browser, πληκτρολογώντας την διεύθυνση IP του καταγραφικού και μετά εισάγοντας τα στοιχεία μας (username/password). Μέσω του browser, ο χρήστης μπορεί να αναπαράγει και να προβάλει ζωντανό βίντεο από τις κάμερες και να παραμετροποιήσει τις ρυθμίσεις των καμερών (χρώμα, φωτεινότητα κ.ά.). Ο δεύτερος τρόπος γίνεται μέσω του λογισμικού της Dahua, Smart PSS, όπου ο χρήστης θα πρέπει να εισάγει τα στοιχεία του καταγραφικού για να έχει πρόσβαση (εικόνα 10) και τέλος η πρόσβαση μέσω της εφαρμογής gDMSS Lite. Η εφαρμογή είναι συμβατή με συσκευές Android και iOS και η καταχώρηση του καταγραφικού μέσα στην εφαρμογή πραγματοποιείται πολύ εύκολα με τη χρήση QR code (εικόνα 11). Όλοι οι τρόποι σύνδεσης προσφέρουν στο τελικό χρήστη πληθώρα δυνατοτήτων, όπως τον έλεγχο των καμερών, τη δυνατότητα αποθήκευσης και διαχείρισης των αρχείων κ.ά.

 

Κλείνοντας

Αναμφίβολα το καταγραφικό της Dahua  XVR5432L, αποτελεί την ιδανική λύση για το χρήστη που θέλει να αναβαθμίσει και να δώσει ευελιξία επιλογών σε μία υπάρχουσα εγκατάσταση. Η 5-υβριδική ταυτότητα του καταγραφικού σε συνδυασμό με τη πληθώρα δυνατοτήτων και τεχνολογικών καινοτομιών, είναι σίγουρο πως θα καλύψει τις ανάγκες ακόμα και του πιο απαιτητικού χρήστη.

{gallery}4670{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report Μαρτίου

    Security Report Μαρτίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
  • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
  • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
  • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
  • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
  • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...