Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 | 14:37

Dahua DH-IPC-HDBW5431E-ZE

Δικτυακή Dome κάμερα της σειράς Eco-Savvy 3.0 με τεχνολογία ePoE

Η πρωτοποριακή σειρά καμερών της Dahua ePoe «Eco-Savvy 3.0» έρχεται με όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά, αυξάνοντας την απόδοση και την ευελιξία σε μία εγκατάσταση. Οι κάμερες (ανάλογα με το μοντέλο) επιτυγχάνουν αναλύσεις 1080p σε 60fps, 4MP σε 30fps, ακόμα και 4K σε 15fps και είναι κατάλληλες για εφαρμογές που απαιτούν λεπτομερή παρακολούθηση.
Γράφτηκε από: Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Η πρωτοποριακή σειρά καμερών της Dahua ePoe «Eco-Savvy 3.0» έρχεται με όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά, αυξάνοντας την απόδοση και την ευελιξία σε μία εγκατάσταση. Οι κάμερες (ανάλογα με το μοντέλο) επιτυγχάνουν αναλύσεις 1080p σε 60fps, 4MP σε 30fps, ακόμα και 4K σε 15fps και είναι κατάλληλες για εφαρμογές που απαιτούν λεπτομερή παρακολούθηση.

Η σειρά Eco-Savvy 3.0 διαθέτει μια εντυπωσιακή γκάμα έξυπνων χαρακτηριστικών ανίχνευσης, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης προσώπου και της ανίχνευσης εισβολής, παρέχοντας στους χρήστες μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Επίσης, διαθέτει πληθώρα σύγχρονων τεχνολογιών όπως WDR για βελτίωσης της εικόνας όπου υπάρχει έντονος φωτισμός και έξυπνους αλγορίθμους IVS. Ακόμα η σειρά Eco-Savvy 3.0 υιοθετεί τη νέα πρωτοποριακή τεχνολογία της Dahua «ePoE» για την επίτευξη ακόμα μεγαλύτερων αποστάσεων, ενώ ενσωματώνει και κωδικοποίηση smart H265+ για να μειώσει τις απαιτήσεις του χώρου αποθήκευσης και του bit rate. Για τις ανάγκες του άρθρου λάβαμε τη δικτυακή Dome κάμερα της Dahua, «DH-IPC-HDBW5431E-ZE».

Χαρακτηριστικά

Η δικτυακή μεταλλική κάμερα της DahuaDH-IPC-HDBW5431E-ZE (εικόνα 1), είναι τύπου Dome και στο εσωτερικό της ενσωματώνει αισθητήρα 1/3 progressive scan CMOS με φακό motorized 2.7mm-13.5mm, οπτικό και ψηφιακό zoom 5x/16x και ανάλυση που αγγίζει τα 4MP(2688x1520). Διαθέτει 3 IR LEDs που φτάνουν έως και τα 50 μέτρα, ευαισθησία 0.03Lux και 0Lux όταν τα IR είναι ενεργοποιημένα και μπορεί να περιστραφεί στον οριζόντιο άξονα από 0° έως 355° και αντίστοιχα στον κάθετο από 0° έως 65°. Η κάμερα υποστηρίζει όλες τις σύγχρονες λειτουργίες όπως WDR (120dB), αποδίδοντας εικόνα σε συνθήκες με έντονο ή χαμηλό φωτισμό, 3D DNR για να εξαλείψει τα προϊόντα θορύβου που μπορεί να εμφανιστούν σε μία εικόνα, auto ICR για εναλλαγή του φίλτρου ανάλογα με τη κατάσταση (ημέρα/ νύχτα), αλλά και λειτουργίες τύπου AWB, AGC και BLC.

Άξιο αναφοράς είναι το πρότυπο συμπίεσης smart H265+ που διαθέτει η κάμερα, με αποτέλεσμα να μειώνει ριζικά το απαιτούμενο bitrate του βίντεο επιτήρησης έως και 70% έναντι του H.265 και παράλληλα τον χώρο αποθήκευσης, χαρίζοντας αυξημένη αποδοτικότητα και σταθερότητα. Επίσης χάρη στις επιλογές VBR/CBR, ο χρήστης μπορεί να μεταβάλει το ρυθμό μετάδοσης ή να επιλέξει να παραμείνει σταθερός, ακόμα και να διαλέξει ένα διαφορετικό τύπο συμπίεσης(H.265+/H.265/H.264+/H.264). Η κάμερα υποστηρίζει τα πρότυπα ONVIF, PSIA και CGI για να είναι συμβατή και με προϊόντα άλλων κατασκευαστών και υποστηρίζει πληθώρα δικτυακών πρωτόκολλων. Η από απόσταση διαχείριση επιτυγχάνεται μέσω του λογισμικού Smart PSS, μέσω εφαρμογής για Android και iOS και μέσω web browser. Διαθέτει υποδοχή για Micro SD κάρτα μέγιστης χωρητικότητας 128GB, μία είσοδο/έξοδο ήχου και από μία είσοδο/έξοδο συναγερμού. Η DH-IPC-HDBW5431E-ZE έχει πιστοποιηθεί με βαθμό στεγανότητας IP67 και αντιβανδαλιστικό βαθμό IK10 με αποτέλεσμα να έχει μεγάλη ανοχή στο νερό, τη σκόνη και τα χτυπήματα, ενώ έχει και μεγάλη προστασία έναντι των κεραυνών, αλλά και από υπέρταση.

Τεχνολογία ePoE

Η κάμερα υποστηρίζει τη νέα πρωτοποριακή τεχνολογία της Dahua «ePoE», πραγματοποιώντας πλήρη αμφίδρομη μετάδοση πάνω από 800 μέτρα με ταχύτητα 10Mbps, ή 300 μέτρα με ταχύτητα 100Mbps μέσω Cat 5 ή μέσω ομοαξονικού καλωδίου, απλοποιώντας σημαντικά την κατασκευή του δικτύου. Αυτή η νέα τεχνολογία είναι ένας νέος τρόπος για την επίτευξη μετάδοσης μεγάλων αποστάσεων μεταξύ μίας IP κάμερας και ενός switch, βελτιώνοντας την αξιοπιστία και παράλληλα την εξοικονόμηση του κόστους και της καλωδίωσης, αφού δεν είναι απαραίτητη η χρήση αναμεταδότη (εικόνα 3). Με άλλα λόγια, η νέα λύση της Dahua προσφέρεται για την επιτήρηση μεγάλων χώρων όπως αποθήκες, πάρκα και υπαίθριους χώρους στάθμευσης, όπου οι κάμερες είναι διασκορπισμένες και μακριά από το κέντρο ελέγχου (συνήθως περισσότερο από 100 μέτρα).

Έξυπνο σύστημα βίντεο «IVS»

Η κάμερα ενσωματώνει αλγορίθμους ανάλυσης βίντεο «IVS», παρέχοντας έξυπνες λειτουργίες όπως ανίχνευση εισβολής, παραβίαση προκαθορισμένων γραμμών (tripwire) (εικόνα 4) και ανίχνευση εγκαταλελειμμένων ή αγνοούμενων αντικειμένων. Χάρη στο IVS, η κάμερα ανταποκρίνεται γρήγορα και με ακρίβεια, ενώ εκτός από τις αναλύσεις σε μία σκηνή, η κάμερα υποστηρίζει και ανίχνευση προσώπου και μπορεί να ανεβάσει υλικό (φωτογραφία) σε FTP server.

INFO
  • Novatron Security Distribution
  • Θερμοπυλών 6, 141 22 Ν. Ηράκλειο
  • τηλ: 210-6179919
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.novatronsec.com
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.