Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
15 Δεκεμβρίου 2017 14:16

Personal Security

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
f12eb812b3d38e8b2e5a153e311cfe70 XL 82751f5d

Η Personal Security SA ιδρύθηκε το 1978 και σήμερα, χάρη στην άριστη τεχνογνωσία, τη συνέπεια και την οργάνωσή της είναι μια από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρείες στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας και της ηλεκτρονικής ασφάλειας γενικότερα. Τα 40 χρόνια ανοδικής πορείας στα θέματα ασφάλειας, αποτελούν εγγύηση για τους συνδρομητές και μόνιμος στόχος…

Η Personal Security SA ιδρύθηκε το 1978 και σήμερα, χάρη στην άριστη τεχνογνωσία, τη συνέπεια και την οργάνωσή της είναι μια από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρείες στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας και της ηλεκτρονικής ασφάλειας γενικότερα. Τα 40 χρόνια ανοδικής πορείας στα θέματα ασφάλειας, αποτελούν εγγύηση για τους συνδρομητές και μόνιμος στόχος παραμένει η ικανοποίηση των αναγκών τους μέσω της αναβαθμισμένης ποιότητας των παρερχομένων υπηρεσιών, σε συνδυασμό πάντα με το ανθρώπινο πρόσωπο της εταιρείας. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο τομέα των υπηρεσιών της Personal Security έχει το 24ωρο Κέντρο Λήψεως Σημάτων της. Η εταιρεία, καθώς και το ολόκληρο το ανθρώπινο δυναμικό της, διαθέτουν άδειες security από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η Personal Security είναι μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες στον κλάδο των υπηρεσιών και συστημάτων ασφαλείας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η υψηλή τεχνογνωσία, η αξιοπιστία και κυρίως η προσήλωση του ανθρώπινου δυναμικού της στους στόχους της εταιρείας, διασφαλίζουν το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης που προσφέρει (εικόνα 1). Στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της Personal Security βρίσκεται η ικανοποίηση όλων των αναγκών των πελατών της, πάντα με ανθρώπινο πρόσωπο.

Υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό

Οι ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις της Personal Security σχεδιαστήκαν έτσι ώστε να μπορεί να στεγαστεί με απόλυτη ασφάλεια Κέντρο Λήψεως Σημάτων Συναγερμού. Το κτίριο διαθέτει τις απαραίτητες αρχιτεκτονικές, μηχανολογικές, ηλεκτρολογικές και τηλεπικοινωνιακές υποδομές, ώστε να εξυπηρετούνται με ασφάλεια τόσο η αδιάλειπτη λειτουργία του Κέντρου Λήψεως Σημάτων, όσο και η λειτουργία των γραφείων του εμπορικού τμήματος της εταιρείας. Ειδικά αντιπυρικά ρολλά είναι τοποθετημένα σε όλους τους τομείς πρόσβασης στο κτίριο, ενώ το σύγχρονο σύστημα ασφαλείας σε συνδυασμό με τα αντιβανδαλιστικά – αλεξίσφαιρα τζάμια διασφαλίζουν την αδιάλειπτη και απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου Λήψεως Σημάτων, καθώς και την ασφάλειά του. Τέλος για πρόσβαση στο Κέντρο Λήψεως Σημάτων εσωτερικά έχουν τοποθετηθεί θωρακισμένες πυράντοχες πόρτες ασφαλείας οι οποίες ελέγχονται από σύστημα ελέγχου πρόσβασης (εικόνα 2).

Η Personal Security παρέχει ένα εργασιακό περιβάλλον ασφάλειας και δημιουργικότητας στους ανθρώπους της (εικόνα 3), που αποτελούν το μεγαλύτερό της κεφάλαιο, ενώ επενδύει στην ανάπτυξη και τη συνεχή εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της και ενισχύει την αρμονική σύνθεση ικανοτήτων, εμπειρίας και ταλέντων.

Πιστοποιήσεις

Η διεύθυνση της Personal Security S.A. σε ανώτατο επίπεδο, έχει δεσμευθεί για την ανάπτυξη και εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης ποιότητας, ISO 9001:2008, αλλά και για τη συνεχή βελτίωση της αποτελεσματικότητας του (εικόνα 4). Έχοντας θέσει ως στόχο την αύξηση του βαθμού ικανοποίησης των πελατών της, διασφαλίζει ότι οι απαιτήσεις τους διερευνώνται, καθορίζονται και ικανοποιούνται, σε σταθερή βάση.

Υπηρεσίες

Η Personal Security παρέχει ένα εύρος σύγχρονων υπηρεσιών ασφαλείας υψηλών προδιαγραφών, οι οποίες καλύπτουν στο έπακρο τις ανάγκες της καθημερινής ζωής. Το Κέντρο Λήψης Σημάτων λειτουργεί σε 24ωρη βάση, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, διασφαλίζοντας την άμεση ανταπόκριση σε οτιδήποτε προκύψει. Το Κέντρο Λήψεως Σημάτων διαθέτει δίκτυο πολλαπλών δεκτών, servers και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι οποίοι λειτουργούν με εξειδικευμένο λογισμικό, προκειμένου το έμπειρο και ειδικά καταρτισμένο προσωπικό που διαθέτει (εικόνα 5), να διεκπεραιώνει με ταχύτητα, ακρίβεια και υπευθυνότητα τα σήματα τα οποία λαμβάνει. Τόσο οι τηλεφωνικές γραμμές οι οποίες εξυπηρετούν τα σήματα από τα συστήματα συναγερμού των συνδρομητών, όσο και το δίκτυο VDSL γραμμών που εξυπηρετεί τις IP/GPRS συνδέσεις, λειτουργούν απευθείας στο ιδιόκτητο οπτικό ΟΤΕ- DSLAM της εταιρείας. Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιούνται τυχόν απώλειες ή προβλήματα στην επικοινωνία και εκμηδενίζεται ο χρόνος μετάδοσης του σήματος μεταξύ συστήματος συναγερμού και Κέντρου Λήψεως Σημάτων. Ο 24ωρος σταθμός διαχειρίζεται και ενεργεί άμεσα στα παρακάτω σήματα άμεσης προτεραιότητας:

Σήμα Διάρρηξης:Με τη λήψη του σήματος, ειδοποιείται άμεσα, μέσω τηλεφώνου, η Άμεση Δράση (100) ή το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, εφόσον πρόκειται για περιοχή εκτός Αθήνας. Επίσης, καλείται ο συνδρομητής, καθώς και τα τηλέφωνα βοηθείας, τα οποία έχει γνωστοποιήσει εγγράφως. Το σήμα δίνει τη δυνατότητα αναγνώρισης ποιος ακριβώς χώρος (ζώνη) έχει παραβιαστεί.

Σήμα πυρκαγιάς: Ενημερώνεται άμεσα, μέσω τηλεφώνου, η πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς και ο συνδρομητής για την πυρκαγιά και το σημείο στο οποίο εκδηλώθηκε.

Σήμα προσωπικής απειλής: Στην περίπτωση λήψης σήματος προσωπικής απειλής (ενεργοποιείται με το πάτημα ενός ειδικού μπουτόν), ο συναγερμός που βρίσκεται στο χώρο παραμένει σιωπηλός, ενώ ειδοποιείται η Άμεση Δράση (100) ή το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, εφόσον πρόκειται για περιοχή εκτός Αθήνας.

Σήμα ιατρικής ανάγκης: Στην περίπτωση λήψης σήματος ιατρικής ανάγκης, ειδοποιούνται άμεσα όλα τα τηλέφωνα που έχει ορίσει εγγράφως ο συνδρομητής, καθώς και το ΕΚΑΒ

Άμεση επέμβαση περιπολία: Η υπηρεσία άμεσης επέμβασης παρέχεται με ασυρματοφόρα επανδρωμένα από ειδικό προσωπικό οχήματα, από τις 22:00 το βράδυ έως τις 06:00 το πρωί εντός νομού Αττικής. Μετά από τη λήψη σήματος συναγερμού, ο χειριστής του κέντρου ενημερώνει μέσω ασυρμάτου τον οδηγό του οχήματος που βρίσκεται πλησιέστερα στο προστατευόμενο χώρο, προκειμένου να μεταβεί εκεί, καθώς και την άμεση δράση (100). Εν συνεχεία, μετά την άφιξη του οχήματος, διεξάγεται περιμετρικός έλεγχος του χώρου και ενημερώνεται το κέντρο και η άμεση δράση για τυχόν ίχνη παραβίασης. Η υπηρεσία Περιπολίας εμπεριέχει την υπηρεσία Άμεσης Επέμβασης και περιλαμβάνει επιπλέον τον προληπτικό έλεγχο του προστατευόμενου χώρου τουλάχιστον μία φορά εντός της περιόδου, από τις 22:00 το βράδυ έως τις 06:00 το πρωί (εικόνα 6). Το όχημα ενημερώνει το Κέντρο Λήψεως Σημάτων σε περίπτωση που διαπιστώσει πρόβλημα στον προστατευόμενο χώρο.

Υπηρεσία Ελέγχου Ωραρίου Λειτουργίας του συστήματος συναγερμού: Η Υπηρεσία ελέγχου ωραρίου λειτουργίας του συστήματος συναγερμού, αφορά κυρίως επαγγελματικούς χώρους και επιχειρήσεις που επιθυμούν να έχουν επιπλέον πληροφόρηση για τη λειτουργία του συστήματος ασφαλείας που είναι εγκατεστημένο στο χώρο. Ο υπεύθυνος ασφαλείας ή ο δηλωμένος αρμόδιος θα ενημερωθεί τηλεφωνικά σε περίπτωση που καθυστερήσει η όπλιση/αφόπλιση του συστήματος συναγερμού ή του υποσυστήματος του, εκτός της προκαθορισμένης από το δηλωμένο ωράριο λειτουργίας. Εφόσον ενεργοποιηθεί η υπηρεσία ελέγχου ωραρίου, το Κέντρο Λήψεως Σημάτων αναλαμβάνει την τηλεφωνική ειδοποίηση του υπεύθυνου ασφαλείας ή του δηλωμένου αρμόδιου, σε κάθε περίπτωση παραβίασης του προκαθορισμένου Ωραρίου.

Υπηρεσία οπτικής επιβεβαίωσης: Η υπηρεσία της οπτικής επιβεβαίωσης παρέχει τη δυνατότητα στους χειριστές του Κέντρου Λήψεως Σημάτων να έχουν οπτική επαφή με τον ασφαλισμένο χώρο μέσω internet σύνδεσης. Αφού εγκατασταθεί το κλειστό κύκλωμα τηλεοράσης – CCTV, γίνονται οι απαραίτητες ρυθμίσεις στο καταγραφικό (DVR) που βρίσκεται στο χώρο, ώστε να μπορεί ανά πάσα στιγμή το Κέντρο Λήψεως Σημάτων να έχει πρόσβαση σε αυτό, είτε σε περιπτώσεις που έχει λάβει κάποιο σήμα «emergency» από το σύστημα ασφαλείας του χώρου, οπότε αυτόματα προβάλλεται εικόνα από τον παραβιασμένο χώρο, είτε για να προβεί σε ηλεκτρονική περιπολία μέσω των καμερών σε τακτά χρονικά διαστήματα. Με αυτόν τον τρόπο παρέχεται η δυνατότητα στο Κέντρο Λήψεως Σημάτων να προβεί σε οπτική επιβεβαίωση ενός emergency σήματος και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ή να προλάβει κάποια κακόβουλη ενέργεια η οποία θα πέσει στην αντίληψη των χειριστών μέσω της ηλεκτρονικής περιπολίας. Η υπηρεσία της οπτικής επιβεβαίωσης ενεργοποιείται με την άδεια και την έγκριση του ιδιοκτήτη του ασφαλισμένου χώρου ο οποίος είναι και ο άμεσος υπεύθυνος για το περιεχόμενο και την οπτική κάλυψη του συστήματος CCTV που είναι εγκατεστημένο εκεί, καθώς και για το επίπεδο πρόσβασης του Κέντρου Λήψεως Σημάτων σε αυτό.

Τεχνική υποστήριξη: Η Personal Security παραμένοντας πάντα δίπλα στους συνεργάτες της, διαθέτει τεχνικό τμήμα υποστήριξης επαγγελματιών εγκαταστατών. Σκοπός του τμήματος αυτού είναι να υποστηρίζει τους συνεργάτες στην επίλυση τεχνικών προβλημάτων που συναντούν καθημερινά, καθώς και να τους ενημερώνει για τις νέες τεχνολογίες και παροχές του Κέντρου Λήψεως Σημάτων. Το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης μπορεί να προγραμματίσει όλους τους τύπους συστημάτων συναγερμού, καθώς και καταγραφικών μηχανημάτων (DVR) που υπάρχουν στην Ελληνική αγορά. Συνεπώς παρέχεται στον επαγγελματία εγκαταστάτη ένα σημαντικό εργαλείο βοήθειας προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις υψηλές απαιτήσεις αλλά και τον σκληρό ανταγωνισμό της εποχής (εικόνα 7).

Εξοπλισμός

Το κτήριο της Personal Security έχει στρατηγική θέση, αφού στεγάζεται πολύ κοντά με το κεντρικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι. Το 2015 μέσα σε διάστημα 12 μηνών κατασκευάστηκε διπλή όδευση ιδιόκτητης οπτικής ίνας, η οποία συνδέει την εταιρεία απευθείας στο ψηφιακό – οπτικό κέντρο του Μεγάρου του ΟΤΕ. Συγκεκριμένα έγιναν τα απαραίτητα σκαπτικά έργα ώστε να εγκατασταθεί ιδιόκτητο οπτικό ΟΤΕ- DSLAM στο Computer Room της εταιρείας το οποίο είναι on-line 24 ώρες με την υπηρεσία ψηφιακού service του ΟΤΕ (εικόνα 8). Το έργο εκπονήθηκε βάσει των αυστηρότερων προδιαγραφών που προβλέπονται από τον ΟΤΕ και πιστοποιήθηκε από τον ίδιο οργανισμό με τελευταίας γενιάς εξοπλισμό μετρήσεων OTDR Power meter. Αποτέλεσμα είναι η Personal Security να εξυπηρετεί τους 30.000 και πλέον συνδρομητές της με την πιο σύγχρονη τηλεπικοινωνιακή πλατφόρμα που μπορεί να διαθέτει ένα σύγχρονο ΚΛΣ, η οποία είναι μοναδική στην Ελληνική αγορά. Μια πλατφόρμα η οποία μπορεί να εξυπηρετήσει εώς 1.000 τηλεφωνικές γραμμές, και έως και 240 VDSL συνδέσεις.

Στο computer room της εταιρείας φιλοξενούνται 12 τηλεφωνικοί δέκτες, ενώ για τη δυνατότητα λήψης και επεξεργασίας σημάτων IP/GPRS (εικόνα 9), ο εξοπλισμός περιλαμβάνει δέκτες Paradox, Satel, Global M2M, Trikdis, Artion, Sigma, Caddx, DSC, Crow, Vision, NOVA και AMC, οι οποίοι υποστηρίζουν fail-over καθώς είναι όλοι διπλοί σύμφωνα με τη φιλοσοφία λειτουργίας όλου του κεντρικού σταθμού τόσο σε επίπεδο servers – workstations, όσο και σε επίπεδο δικτυακού εξοπλισμού (switches – routers – firewalls).

Σημαντική είναι επίσης και η λειτουργία των δεκτών του συστήματος dual – path, το οποίο λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο για την εξυπηρέτηση τραπεζικών οργανισμών. Για να εξασφαλίσει την αδιάλειπτη λειτουργία των συστημάτων της, η Personal Security είναι θωρακισμένη με συστήματα backup που στηρίζονται σε γεννήτριες diesel και πολλαπλά UPS (εικόνα 10). Μόλις λίγα δευτερόλεπτα αρκούν για να μπει σε λειτουργία το βασικό ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος 65 KVA το οποίο διαθέτει αυτοματοποιημένο σύστημα μεταγωγής από την τροφοδοσία της ΔΕΗ, και υπερκαλύπτει όλες τις λειτουργίες του κτιρίου. Για την ακραία περίπτωση όπου θα υπάρξει πρόβλημα στο χώρο αυτό, έχει τοποθετηθεί σε εντελώς διαφορετικό χώρο δεύτερο ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος 15KVA, το οποίο εξυπηρετεί το Κέντρο Λήψεως Σημάτων, καθώς και όλο το τηλεπικοινωνιακό backbone της εταιρείας προκειμένου να εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη λειτουργία του Κεντρικού Σταθμού,ενώ ανεξάρτητα από τις γεννήτριες, όλα τα ηλεκτρονικά μηχανήματα που εξυπηρετούν τον Κεντρικό Σταθμό υποστηρίζονται από πολλαπλά On-Line UPS καθώς και συστοιχίες μπαταριών.

Τέλος, η Personal Security διαθέτει το πλέον σύγχρονο IP τηλεφωνικό κέντρο Call Manager της Cisco. Η εγκατάσταση της ολοκληρωμένης λύσης Cisco IPTelephony έγινε με τη συνεργασία του ΟΤΕ – Cosmote με γνώμονα την τεχνολογική αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών της εταιρείας και την απόκτηση επιμέρους τεχνογνωσίας σε ένα πολύ εξειδικευμένο τομέα. Απώτερος στόχος είναι η εκμετάλλευση όλων των νέων δυνατοτήτων που προσφέρει αυτή η νέα τεχνολογία, καθώς και να αποκτηθεί εκ μέρους της εταιρείας η ευχέρεια της διάθεσης νέων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας προς τους συνδρομητές της, τόσο από το Κέντρο Λήψεως Σημάτων, όσο και από το εμπορικό τμήμα της εταιρείας.

{gallery}4931{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...