Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
1 Απριλίου 2015 21:11

Νεκροί ο εισαγγελέας και οι απαγωγείς στην Κωνσταντινούπολη

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2Fa6f838f0ef99ef2a7fcab07e1231e40e XL

.Έφοδο πραγματοποίησαν οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, τερματίζοντας με αιματηρό τρόπο το θρίλερ της ομηρίας του εισαγγελέα, Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ. Σύμφωνα με πληροφορίες, νεκροί από τα πυρά έπεσαν δύο από τους δράστες…Έφοδο πραγματοποίησαν οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, τερματίζοντας με αιματηρό τρόπο το θρίλερ της ομηρίας του εισαγγελέα, Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ. Σύμφωνα με πληροφορίες, νεκροί από τα πυρά έπεσαν δύο από τους δράστες, μέλη ακροαριστερής οργάνωσης, ενώ ο εισαγγελέας τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Την είδηση της εφόδου των αστυνομικών και του θανάτου των απαγωγέων επιβεβαίωσε το γραφείο του αρχηγού της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με τον αστυνομικό διοικητή, ο εισαγγελέας έχει τραυματιστεί σοβαρά και αυτή την ώρα υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. «Δίνει μάχη για τη ζωή του» δήλωσε ο Σελαμί Αλτινόκ.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο δικαστικό μέγαρο από νωρίς το απόγευμα, «άκουσαν πυροβολισμούς μέσα στο γραφείο του εισαγγελέα και για το λόγο αυτό αποφάσισαν να κάνουν έφοδο».

Μέσω Twitter, ένας ιστότοπος που συνδέεται με την τουρκική ακροαριστερή οργάνωση Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα (DHKC-P) είχε αναφερθεί νωρίτερα σε τρεις θανάτους. «Οι τρεις φίλοι μας σκοτώθηκαν από πυρά» ανέφερε το μήνυμα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι απέγινε ο τρίτος δράστης.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, πυροβολισμοί και εκρήξεις ακούστηκαν αργά το απόγευμα, έξω από το κτίριο των δικαστηρίων, το οποίο έχουν περικυκλώσει άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. Αμέσως μετά ένα ασθενοφόρο ανέπτυξε ταχύτητα με αναμμένη τη σειρήνα του και στάθμευσε έξω από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Λίγα λεπτά αργότερα αποχώρησε με μεγάλη ταχύτητα από το σημείο.

Η οργάνωση DHKP-C είχε δημοσιεύσει νωρίτερα μια φωτογραφία στην οποία φαίνεται ένας ένοπλος μέλος της οργάνωσης που κρατά ένα πιστόλι στον κρόταφο του εισαγγελέα, απειλώντας να τον σκοτώσει αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα της οργάνωσης.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει τον νόμο που απαγορεύει τη δημοσίευση πληροφοριών από το σημείο όπου εκτυλίσσεται η ομηρία και η μόνη πηγή πληροφόρησης αυτή τη στιγμή είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ένοπλοι του DHKP-C είχαν απευθύνει τελεσίγραφο μέχρι τις 3 το μεσημέρι, ωστόσο η προθεσμία αυτή παρήλθε χωρίς να συμβεί τίποτα.

Οι ένοπλοι είχαν ζητήσει μεταξύ άλλων ισόβια κάθειρξη για τους αστυνομικούς που κατηγορούνται για την υπόθεση του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, ενός έφηβου που δολοφονήθηκε σε μια διαδήλωση στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης το 2013, καθώς και να παραδοθούν οι εν λόγω αστυνομικοί σε λαϊκό δικαστήριο και να αθωωθούν όλοι όσοι μετείχαν στις διαδηλώσεις για τον θάνατο του Ελβάν.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...