Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 148
tech 2024 03 28 at 08 26 58 TM 477
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
19 Ιουνίου 2015 21:08

Σύλληψη υπόπτου για το μακελειό στο Τσάρλεστον

abbce1a53d0691c5315bde73acfc67cc XL eb4892f6

.Έτοιμος να ανάψει τη φλόγα «εμφυλίου πολέμου» ήταν ο 21χρονος που συνελήφθη από τις αμερικανικές Αρχές στο Σέλμπι της Νότιας Καρολίνας ως δράστης του μακελειού στην εκκλησία στο Τσάρλεστον. Ένας φίλος και συγκάτοικός του αποκάλυψε ο Ντίλαν Ρουφ «σχεδίαζε κάτι τέτοιο εδώ και έξι μήνες».Έτοιμος να ανάψει τη φλόγα «εμφυλίου πολέμου» ήταν ο 21χρονος που συνελήφθη από τις αμερικανικές Αρχές στο Σέλμπι της Νότιας Καρολίνας ως δράστης του μακελειού στην εκκλησία στο Τσάρλεστον. Ένας φίλος και συγκάτοικός του αποκάλυψε ο Ντίλαν Ρουφ «σχεδίαζε κάτι τέτοιο εδώ και έξι μήνες».

Στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκαν τελετές και προσευχές στη μνήμη των εννέα θυμάτων που σκοτώθηκαν, όταν ο 21χρονος άνοιξε πυρ στην εκκλησία του Τσάρλεστον, μία από τις παλιότερες «εκκλησίες Αφραμερικανών» στις ΗΠΑ, την ώρα της βραδινής μελέτης της Βίβλου.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ο εφημέριος της εκκλησίας, Κλεμέντα Πίκνεϊ, ο οποίος ήταν και μέλος της πολιτειακής γερουσίας με τους Δημοκρατικούς.

Αρκετές εκκλησίες στο Τσάρλεστον γέμισαν το βράδυ της Πέμπτης, από πιστούς που προσευχήθηκαν για τα θύματα. Προσευχές και τελετές έγιναν και σε εξωτερικούς χώρους.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και οι Αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό στην παρούσα φάση ως έγκλημα μίσους, εξαιτίας του στόχου -η εκκλησία είχε ποίμνιο Αφροαμερικανούς- αλλά και επειδή ο φερόμενος ως δράστης είχε καταφανώς ρατσιστικές αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Τα στοιχεία του 21χρονου δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά την αναγνώρισή του από τον θείο του, Κάρσον Κόουλς, ο οποίος ενημέρωσε την αστυνομία αφού είδε τα πλάνα από την επίθεση. Σύμφωνα με τα όσα είπε, ο πατέρας του τού είχε κάνει δώρο για τα γενέθλιά του ένα πιστόλι διαμετρήματος 0,45 ιντσών.

Ο παιδικός φίλος του 21χρονου δράστη, Τζόζεφ Μικ, που τον συνάντησε το πρωί πριν το μακελειό δήλωσε ότι με τον Ρουφ είχαν χαθεί για κάποιο χρονικό διάστημα και όταν επανασυνδέθηκαν ο 21χρονος του είχε πει ότι οι μαύροι έχουν κατακτήσει όλο τον κόσμο και χρειαζόταν κάποιος να κάνει κάτι για τη λευκή φυλή.

«Μου είπε ότι ήθελε να υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ λευκών και μαύρων, αλλά εγώ του είπα ότι αυτό δεν είναι σωστό. Ωστόσο εκείνος μιλούσε συνέχεια γι’ αυτό» δήλωσε ο φίλος του.

Εκείνο το πρωί ο Ρουφ είπε ότι θα έμενε στο σπίτι του για να δει μια ταινία και δεν ακολούθησε την υπόλοιπη παρέα σε μία βόλτα στη λίμνη. «Όταν άκουσα το περιστατικό και είδα τις φωτογραφίες στα μέσα ενημέρωσης ήξερα ότι το έκανε αυτό» δήλωσε ο φίλος του.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report Μαρτίου

    Security Report Μαρτίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
  • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
  • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
  • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
  • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
  • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...