Ειδήσεις . Intersec News
Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 | 17:17

Ιράν: Πρώτη δημόσια παρουσίαση του Qaher F-313

Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε πριν από λίγε ημέρες τελετή αποκαλυπτηρίων, που παρουσίαζε για πρώτη φορά ένα νέο μαχητικό αεροσκάφος ιρανικού σχεδιασμού και κατασκευής, όπως ισχυρίζεται το ιρανικό υπουργείο Άμυνας. Ειδικότερα, ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Ahmad Vahidi, δήλωσε ότι το...
Γράφτηκε από: Δημήτρης Σταμούλης
Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε πριν από λίγε ημέρες τελετή αποκαλυπτηρίων, που παρουσίαζε για πρώτη φορά ένα νέο μαχητικό αεροσκάφος ιρανικού σχεδιασμού και κατασκευής, όπως ισχυρίζεται το ιρανικό υπουργείο Άμυνας. Ειδικότερα, ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Ahmad Vahidi, δήλωσε ότι το μονοθέσιο Qaher F-313 μπορεί να επιχειρεί σε χαμηλά υψόμετρα και κατασκευάστηκε από «προηγμένα υλικά» που συμβάλλουν στην αποφυγή του αεροσκάφους από τον εντοπισμό του από τα εχθρικά ραντάρ.

Ο αγγλόφωνος κρατικός τηλεοπτικός σταθμός Press TV τόνισε ότι αν και το αεροσκάφος θυμίζει αρκετά το F-5E/F Tiger II, είναι παραπλήσιο με το F/A-18 και επίσης κινείται στα χνάρια του πρώτου εγχώρια παραγόμενου πολεμικού αεροσκάφους του Ιράν, του HESA Azarakhsh και του επόμενου ΗESA Saeqeh.

Το αεροσκάφος αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά δημοσίως από τον τέως πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στην 34η επέτειο της Ιρανικής Επανάστασης, σε μια προσπάθεια του καθεστώτος να εμφανίσει ποιοτικά βήματα στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Η ανεξάρτητη επαλήθευση των δυνατοτήτων του εν λόγω αεροσκάφους είναι πολύ δύσκολη καθώς το Ιράν δε συνηθίζει να δίνει στη δημοσιότητα τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν το οπλοστάσιό του. Πάντως, με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στόχος του Ιράν είναι το Qaher F-313 να ενταχθεί σε μια επίλεκτη λίστα επανδρωμένα αεροσκαφών.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 76

Τεύχος 76

20-02-2018

Security Report, τεύχος 76

Κυκλοφορεί το Security Report Μαρτίου Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά.

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved