Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
19 Ιουνίου 2017 11:12

Europol : Επιθέσεις με drones σχεδιάζουν οι τζιχαντιστές

edc482ce6c5355fb299f5aefe3bf8f5b XL e3b6fc9f

Οι επιθέσεις που διαπράχθηκαν από τους Ισλαμιστές στην Ευρώπη έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 135 ανθρώπους το 2016, αποκαλύπτει έκθεση που δημοσιεύθηκε στη Χάγη από την ευρωπαϊκή αστυνομική οργάνωση “EUROPOL”, η οποία δίνει μια συνοπτική εικόνα της φύσης της τρομοκρατίας που αντιμετώπισε η Ευρώπη το περασμένο έτοςΟι επιθέσεις που διαπράχθηκαν από τους Ισλαμιστές στην Ευρώπη έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 135 ανθρώπους το 2016, αποκαλύπτει έκθεση που δημοσιεύθηκε στη Χάγη από την ευρωπαϊκή αστυνομική οργάνωση “EUROPOL”, η οποία δίνει μια συνοπτική εικόνα της φύσης της τρομοκρατίας που αντιμετώπισε η Ευρώπη το περασμένο έτος.

Η έκθεση για την Τρομοκρατία στην Ευρώπη , επισημαίνει ότι το 2016 καταγράφηκαν σε οκτώ κράτη μέλη, 142 τρομοκρατικές υποθέσεις (απέτυχαν, αποτράπηκαν ή εκτελέστηκαν) από τις οποίες περισσότερες από τις μισές αναφέρονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στη Γαλλία αναφέρθηκαν 23 επιθέσεις, στην Ιταλία 17, στην Ισπανία 10, στην Ελλάδα 6, στη Γερμανία 5, στο Βέλγιο 4 και στην Ολλανδία μία επίθεση.

Ο συνολικός αριθμός των τζιχαντιστικών επιθέσεων μειώθηκε από τους 15 το 2015 σε 13 το 2016, έξι από τις οποίες σχετίζονται με το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος – ΙΚΙΛ», σύμφωνα με την Europol, ενώ οι άλλες ήταν από μαχητές που επέστρεψαν στις χώρες τους από τη Συρία.

Σύμφωνα με την έκθεση, 142 θύματα έχασαν τη ζωή τους σε τρομοκρατικές επιθέσεις (135 από επιθέσεις τζιχάντ), ενώ τραυματίσθηκαν 379 άνθρωποι. Διευκρινίζεται ότι οι περισσότερες από τις επιθέσεις που αναφέρονται, έγιναν από ομάδες εθνικιστών, αποσχιστών ή αναρχικών.

Το σοκαριστικό στοιχείο της έκθεσης είναι σε ότι αφορά τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για τα χτυπήματα τους οι τρομοκρατές. Όπως αναφέρει η έκθεση στις μισές περίπου επιθέσης έχουν χρησιμοποιηθεί εκρητικά τα οποία σκοπό έχουν να προκαλέσουν περισσότερα θύματα.

Μάλιστα αυτό που τονίζει η έκθεση είναι ότι στο μέλλον θα δούμε και επιθέσεις να γίνονται με drones καθώς τέτοιες τακτικές χρησιμοποιούνται ήδη στις εμπόλεμες ζώνες σε Συρία και Ιράκ και αυτό θα αποτελέσει «έμπνευση», οπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην έκθεση της η Europol, για τους τρομοκράτες να κάνουν χρήση τέτοιων μεθόδων σε προσεχείς επιθέσεις στην Ευρώπη.

Tέλος η έκθεση αναφέρει ότι έχουν αυξηθεί οι γυναίκες και τα παιδιά τα οποία χρησιμοποιούνται ως τρομοκράτες κυρίως για να πραγματοποιούν επιθέσεις αυτοκτονίας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...