Ειδήσεις . Intersec News
Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 | 11:12

Europol : Επιθέσεις με drones σχεδιάζουν οι τζιχαντιστές

Οι επιθέσεις που διαπράχθηκαν από τους Ισλαμιστές στην Ευρώπη έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 135 ανθρώπους το 2016, αποκαλύπτει έκθεση που δημοσιεύθηκε στη Χάγη από την ευρωπαϊκή αστυνομική οργάνωση “EUROPOL”, η οποία δίνει μια συνοπτική εικόνα της φύσης της τρομοκρατίας που αντιμετώπισε η Ευρώπη το περασμένο έτος.
Οι επιθέσεις που διαπράχθηκαν από τους Ισλαμιστές στην Ευρώπη έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 135 ανθρώπους το 2016, αποκαλύπτει έκθεση που δημοσιεύθηκε στη Χάγη από την ευρωπαϊκή αστυνομική οργάνωση “EUROPOL”, η οποία δίνει μια συνοπτική εικόνα της φύσης της τρομοκρατίας που αντιμετώπισε η Ευρώπη το περασμένο έτος.

Η έκθεση για την Τρομοκρατία στην Ευρώπη , επισημαίνει ότι το 2016 καταγράφηκαν σε οκτώ κράτη μέλη, 142 τρομοκρατικές υποθέσεις (απέτυχαν, αποτράπηκαν ή εκτελέστηκαν) από τις οποίες περισσότερες από τις μισές αναφέρονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στη Γαλλία αναφέρθηκαν 23 επιθέσεις, στην Ιταλία 17, στην Ισπανία 10, στην Ελλάδα 6, στη Γερμανία 5, στο Βέλγιο 4 και στην Ολλανδία μία επίθεση.

Ο συνολικός αριθμός των τζιχαντιστικών επιθέσεων μειώθηκε από τους 15 το 2015 σε 13 το 2016, έξι από τις οποίες σχετίζονται με το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος – ΙΚΙΛ», σύμφωνα με την Europol, ενώ οι άλλες ήταν από μαχητές που επέστρεψαν στις χώρες τους από τη Συρία.

Σύμφωνα με την έκθεση, 142 θύματα έχασαν τη ζωή τους σε τρομοκρατικές επιθέσεις (135 από επιθέσεις τζιχάντ), ενώ τραυματίσθηκαν 379 άνθρωποι. Διευκρινίζεται ότι οι περισσότερες από τις επιθέσεις που αναφέρονται, έγιναν από ομάδες εθνικιστών, αποσχιστών ή αναρχικών.

Το σοκαριστικό στοιχείο της έκθεσης είναι σε ότι αφορά τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για τα χτυπήματα τους οι τρομοκρατές. Όπως αναφέρει η έκθεση στις μισές περίπου επιθέσης έχουν χρησιμοποιηθεί εκρητικά τα οποία σκοπό έχουν να προκαλέσουν περισσότερα θύματα.

Μάλιστα αυτό που τονίζει η έκθεση είναι ότι στο μέλλον θα δούμε και επιθέσεις να γίνονται με drones καθώς τέτοιες τακτικές χρησιμοποιούνται ήδη στις εμπόλεμες ζώνες σε Συρία και Ιράκ και αυτό θα αποτελέσει «έμπνευση», οπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην έκθεση της η Europol, για τους τρομοκράτες να κάνουν χρήση τέτοιων μεθόδων σε προσεχείς επιθέσεις στην Ευρώπη.

Tέλος η έκθεση αναφέρει ότι έχουν αυξηθεί οι γυναίκες και τα παιδιά τα οποία χρησιμοποιούνται ως τρομοκράτες κυρίως για να πραγματοποιούν επιθέσεις αυτοκτονίας.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 85

Τεύχος 85

21-11-2018

Security Report, τεύχος 85

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Δεκεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού τα DIY συστήματα ασφαλείας. Η έννοια του «Do It Yourself  ή κάντο µόνος σου» αναφέρεται στην διαδικασία κατά την οποία  ο αγοραστής - πελάτης αναλαμβάνει το κομμάτι τις κατασκευής, δηλαδή την συναρμολόγηση και στην συνέχεια την εγκατάσταση ενός προϊόντος. Τα DIY προϊόντα προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα στον τελικό χρήστη, ωστόσο, για τις εταιρίες που διανέμουν επαγγελματικά συστήματα ασφαλείας στην αγορά, η τάση αυτή ίσως αποτελεί μία απειλ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.