Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
24 Σεπτεμβρίου 2021 11:29

Ο ΣΕΚΕΕ στηρίζει το Elevate Greece και το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2Fbd53bfc91673d41616b7a1815409b21e XL

Την έμπρακτη στήριξή του στο ελληνικό οικοσύστημα των καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων παρέχει διαχρονικά και αδιάλειπτα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ). Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ενεργός συμμετοχή του Συνδέσμου στα βραβεία του Elevate Greece, τα οποία απονεμήθηκαν στη διάρκεια της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Την έμπρακτη στήριξή του στο ελληνικό οικοσύστημα των καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων παρέχει διαχρονικά και αδιάλειπτα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ). Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ενεργός συμμετοχή του Συνδέσμου στα βραβεία του Elevate Greece, τα οποία απονεμήθηκαν στη διάρκεια της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

 Ο ΣΕΚΕΕ ήταν μεταξύ των φορέων και επιχειρήσεων που απένειμαν το βραβείο «Αξιοποίησης Τεχνολογιών 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης», ύψους 36.000 ευρώ, στο πλαίσιο της υποστήριξης των βραβείων του Elevate Greece. Το βραβείο απέσπασε η εταιρεία Quanta & Qualia (Magos).

Επιπλέον, ο ΣΕΚΕΕ προσφέρει στους νικητές των κατηγοριών «Νεοφυής Επιχείρηση της Χρονιάς», «Ταχύτερα Ανερχόμενη Νεοφυής Επιχείρηση» και «Τεχνοβλαστός (Spin-off) της Χρονιάς» τα εξής:

  • Πρόσβαση στο ελληνικό περίπτερο στο Mobile World Congress 2022, που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2022 στη Βαρκελώνη.
  • Πρόσβαση στο ελληνικό περίπτερο στο 4YFN, μιας εκ των κορυφαίων διοργανώσεων για το startup οικοσύστημα, που θα διεξαχθεί, επίσης, τον Φεβρουάριο του 2022 στη Βαρκελώνη.
  • Συμμετοχή σε webinar με θέμα «Προετοιμασία για το 4YFN: Πώς να επιτύχετε το μέγιστο αποτέλεσμα εντός τριών ημερών».
  • Συμμετοχή σε webinar με θέμα «Πηγές Χρηματοδότησης και Πρόσβασης σε αγορές του εξωτερικού: Μάθετε τα διαθέσιμα εργαλεία που έχετε στα χέρια σας».

«Τα βραβεία Elevate Greece είναι ένας νέος θεσμός, που έχει ως στόχο την ανάδειξη των κορυφαίων εταιρειών του ελληνικού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων. Ο ΣΕΚΕΕ, ως σύνδεσμος που στηρίζει την καινοτομία, επιδιώκει να βοηθήσει τις ελληνικές startup επιχειρήσεις να αναπτυχθούν. Η συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις, όπως είναι το MWC και το 4YFN, έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντική για startups και καινοτόμες επιχειρήσεις, προκειμένου να κάνουν το επόμενο βήμα στην εξέλιξή τους», δήλωσε ο Γιώργος Μαρκατάτος, Πρόεδρος του ΔΣ. του ΣΕΚΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της 85ης ΔΕΘ, ο ΣΕΚΕΕ συμμετείχε σε εκδήλωση για την προώθηση της επιχειρηματικότητας. Εκπροσωπώντας τον Σύνδεσμο, ο κ. Μαρκατάτος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, με τίτλο «Άμεσα διαθέσιμα εργαλεία διεθνοποίησης των ελληνικών startups», αναφέρθηκε στις δυνατότητες που προσφέρει ο ΣΕΚΕΕ στα μέλη του και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, προκειμένου να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις επερχόμενες εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδος, στις οποίες ο ΣΕΚΕΕ πρόκειται να έχει ενεργό συμμετοχή, καθώς και στα ειδικά webinars που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες. Τα webinars που έχουν προγραμματιστεί και αφορούν τις startups περιλαμβάνουν θέματα όπως:

  • Πηγές Χρηματοδότησης και πρόσβασης σε αγορές του εξωτερικού: Μάθετε τα διαθέσιμα εργαλεία που έχετε στα χέρια σας.
  • Understanding the Global Value chains.
  • Market Entry Strategies.
  • IPR protection.
  • Relationship building and communications skills.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις, τα συνέδρια, καθώς και τα webinars είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΣΕΚΕΕ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...