04/11/2021

Κάμερες σε όλους τους αστυνομικούς ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ

Αλλαγές στην Άμεση Δράση ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα με τον νέο Ρομά που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών. Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος προανήγγειλε την αναμόρφωση του Κανονισμού Λειτουργίας της Άμεσης Δράσης και ξεκαθαρίζεται ότι «δεν μπορεί να διακόπτεται καμία καταδίωξη και έρευνα ατόμων που ελέγχονται για παραβατική και παράνομη συμπεριφορά και δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε περιοχές και ομάδες υψηλής παραβατικότητας.»
Αλλαγές στην Άμεση Δράση ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα με τον νέο Ρομά που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος προανήγγειλε την αναμόρφωση του Κανονισμού Λειτουργίας της Άμεσης Δράσης και ξεκαθαρίζεται ότι «δεν μπορεί να διακόπτεται καμία καταδίωξη και έρευνα ατόμων που ελέγχονται για παραβατική και παράνομη συμπεριφορά και δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε περιοχές και ομάδες υψηλής παραβατικότητας.»

Παράλληλα προβλέπεται η επανεκπαίδευση του συνόλου των αστυνομικών με προτεραιότητα τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙΑΣ, οι οποίοι διαχειρίζονται μεγάλο εύρος θεμάτων ασφάλειας και αστυνόμευσης στην υπηρεσία του πολίτη.

Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης τον άμεσο εφοδιασμό με κάμερες «του συνόλου των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, της ΟΠΚΕ, των ΜΑΤ και των περιπολικών» και «εξάντληση κάθε νομικής δυνατότητας ώστε η σχετική προμήθεια από την ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2022.»

Τέλος ο κ. Θεοδωρικάκος προανήγγειλε αλλαγές στη διάταξη δυνάμεων και στην ηγεσία της Άμεσης Δράσης «με στόχο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό και την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών προς την κοινωνία.»


Πηγή: https://www.lifo.gr/now/greece/allages-stin-igesia-tis-amesis-drasis-meta-tin-katadioxi-kameres-se-oloys-toys
Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.