Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
28 Φεβρουαρίου 2015 16:20

1ο ετήσιο συνέδριο ICT SECURITY CONGRESS

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F1e6a90ec1f25564654b093c54a8ddd7e XL

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015 διεξάγεται στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Πειραιώς 211, Ταύρος) το 1ο ετήσιο συνέδριο ασφάλειας ψηφιακών συστημάτων ICT SECURITY CONGRESS, από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, το Εργαστήριο Ασφάλειας Πληροφοριών και Προστασίας Κρίσιμων Υποδομών (CIS).Την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015 διεξάγεται στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Πειραιώς 211, Ταύρος) το 1ο ετήσιο συνέδριο ασφάλειας ψηφιακών συστημάτων ICT SECURITY CONGRESS, από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, το Εργαστήριο Ασφάλειας Πληροφοριών και Προστασίας Κρίσιμων Υποδομών (CIS) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και τοGreek ICT Forum.

Η κύρια θεματολογία του συνεδρίου αφορά στις στρατηγικές, τεχνολογίες και μεθοδολογίες ασφάλειας που αξιοποιούνται προκειμένου να είναι ασφαλή τα ψηφιακά συστήματα πληροφορικής και επικοινωνιών σε επιχειρήσεις, τράπεζες και Δημόσιους φορείς της χώρας.

Η Επιστημονική Επιτροπή του συνεδρίου αποτελείται από τους – τις :

Δημήτρη Γκρίτζαλη, Πρόεδρο, Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλη:

– Στέλιο Δρίτσα, Στέλεχος της ADACOM

– Μαριάνθη Θεοχαρίδου, Research Manager EC/Joint Research Center

– Γιάννη Μαυρίδη, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

– Λίλιαν Μήτρου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστήμιο Αιγαίου

– Κώστα Μουλίνο, Security Expert ENISA

– Σπύρο Παπαγεωργίου, Αντιπλοίαρχος, διευθυντής κυβερνοάμυνας ΓΕΕΘΑ

Στο συνέδριο έχουν κληθεί και έχουν ήδη επιβεβαιώσει ως ομιλητές σημαντικοί παράγοντες και στελέχη πληροφορικής και ψηφιακών επικοινωνιών από φορείς του Δημόσιου τομέα, τραπεζών και επιχειρήσεων, προκειμένου να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από την υλοποίηση έργων ασφαλείας.

Παράλληλα κορυφαίες ελληνικές και πολυεθνικές του τομέα της ψηφιακής ασφάλειας θα παρουσιάσουν τεχνολογίες και βέλτιστες πρακτικές στους συνέδρους, οι οποίοι είναι ανώτατα και ανώτερα στελέχη διοίκησης και πληροφορικής, οι οποίοι προέρχονται από όλους τους τομείς Δημόσιας διοίκησης, των τραπεζών και των επιχειρήσεων.

Βραβεύσεις

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα απονεμηθούν και τα βραβεία “Ασπίς” και”Αιγίς”, τα οποία απονέμεται σε πρόσωπα τα οποία με την επιστημονική και επαγγελματική προσφορά τους προστατεύουν έμπρακτα και αποδεδειγμένα την ελληνική κοινωνία από ψηφιακές απειλές.

Ειδικότερα, με το βραβείο “Ασπίς” θα τιμηθεί η προσφορά του ταξίαρχουΜανώλη Σφακιανάκη, αλλά και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Η βράβευση θα γίνει από τον ομότιμο καθηγητή Ιωάννη Χρυσουλάκη, πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Η αδιαμφισβήτητη προσφορά του Μανώλη Σφακιανάκη και των συνεργατών του έχει αναγνωριστεί όχι μόνο από την ελληνική κοινωνία αλλά και από όλες τις αντίστοιχες διεθνείς υπηρεσίες για την αποτελεσματικότητα, την τεχνολογική και επιστημονική αρτιότητά της. Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τελευταία έχει να παρουσιάσει εξαιρετικό και κοινωνικά ωφέλιμο έργο με ολοένα και συχνότερες επιτυχίες τόσο στον τομέα της σύλληψης μεγάλου αριθμού διαδικτυακών εγκληματιών και επικίνδυνων παραβατικών συμπεριφορών, όσο και της μεγάλης κοινωνικής προσφοράς στην ενημέρωση των μαθητών με την διοργάνωση ειδικών σεμιναρίων σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης, με το βραβείο “Αιγίς”, θα τιμηθεί η προσφορά της ΜονάδαςΕφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων “Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού”.

Το βραβείο θα παραλάβει εκ μέρους της Μονάδας Εφηβικής Υγείας ηΆρτεμις Τσίτσικα, αναπληρωτής καθηγήτρια Εφηβικής Ιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και επιστημονική υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας.

Η Μονάδα Εφηβικής Υγείας αποτελεί δομή – πρότυπο για τα ελληνικά νοσοκομεία και προσφέρει υπηρεσίες τόσο σε έφηβους 11 έως 18 ετών όσο και στις οικογένειες τους. Από τον Ιούνιο του 2007 ξεκίνησε η προσέλευση εφήβων που αντιμετώπιζαν δυσκολίες σχετικά με την ορθή χρήση του διαδικτύου, το οποίο άρχισε να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας τους. Από τότε η ΜΕΥ ασχολείται σε πολλά επίπεδα (κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό) με το θέμα της διαδικτυακής ασφάλειας, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες του πληθυσμού που υπηρετεί.

Το τμήμα Ασφάλειας του Διαδικτύου της Μονάδας Εφηβικής Υγείας προσφέρει φροντίδα και εξατομικευμένη προσέγγιση και αντιμετώπιση των θεμάτων παιδιών και εφήβων που προσέρχονται στη δομή με αιτήματα προβληματικής χρήσης του διαδικτύου, π.χ. ακατάλληλο περιεχόμενο, εκφοβισμός, κακοποίηση, συμπεριφορές εξάρτησης κ.α..

Η Μονάδας Εφηβικής Υγείας υπήρξε η πρώτη δομή στην Ελλάδα που έθεσε το θέμα υπερβολικής χρήσης στο διαδίκτυο. Παράλληλα, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη και προτάσεις σχετικά με τη δημιουργική απασχόληση στο διαδίκτυο και την αποφυγή των κινδύνων και των “παγίδων” του.

Αξίζει να τονιστεί πως τα περισσότερα παιδιά που προσέρχονται ζητούν να συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα, ενώ μέχρι σήμερα πάνω από 500 έφηβοι προσήλθαν στην Μονάδα Εφηβικής Υγείας με συμπεριφορές εξάρτησης, ενώ το 80% των προσερχόμενων εφήβων για άλλο αίτημα χρειάζονται υποστήριξη σε θέματα ορθής διαδικτυακής διαχείρισης.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...