Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
2 Μαρτίου 2015 20:43

Προσλήψεις στην ΕΕ για προσωπικό ασφαλείας

7d13cc638b031f8ce1bae1b0204ae77c XL 8e965eea

.H Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) με προκήρυξη της ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας επιλογής με σκοπό τη δημιουργία βάσης δεδομένων των επιτυχόντων υποψηφίων, από την οποία θα γίνουν προσλήψεις συμβασιούχων υπαλλήλων ως περιφερειακούς υπευθύνους ασφάλειας (ΠΥΑ) και περιφερειακούς…H Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) με προκήρυξη της ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας επιλογής με σκοπό τη δημιουργία βάσης δεδομένων των επιτυχόντων υποψηφίων, από την οποία θα γίνουν προσλήψεις συμβασιούχων υπαλλήλων ως περιφερειακούς υπευθύνους ασφάλειας (ΠΥΑ) και περιφερειακούς συμβούλους ασφάλειας (ΠΣΑ).

Ο/η ΠΥΑ/ΠΣΑ είναι υπεύθυνος(-η) για την οργάνωση της προστασίας/ασφάλειας προσώπων, αγαθών και πληροφοριών της αντιπροσωπείας στην οποία βρίσκεται η βάση του/της και των αντιπροσωπειών της γεωγραφικής ζώνης για την οποία είναι υπεύθυνος(-η).

Οι εργασιακές σχέσεις με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα διέπονται από το καθεστώς που εφαρμόζεται επί του λοιπού προσωπικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο μηνιαίος μισθός για τις δύο κατηγορίες θέσεων είναι 2. 457,08 ευρώ για την Ομάδα καθηκόντων III και 3.145,45 ευρώ για την Ομάδα καθηκόντων IV Η βάση δεδομένων των επιτυχόντων υποψηφίων θα χρησιμοποιείται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης.

Οι περισσότερες θέσεις θα βρίσκονται στις αντιπροσωπείες της ΕΕ. Θα υπάρξει επίσης ένας πολύ περιορισμένος αριθμός θέσεων που θα βρίσκονται στις Βρυξέλλες (Βέλγιο). Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τις εκτιμώμενες ανάγκες των οργάνων για συμβασιούχους υπαλλήλους σε αυτόν τον τομέα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, λαμβανομένων υπόψη της περιορισμένης φύσης των συμβάσεων και της εναλλαγής του προσωπικού.

Ο αριθμός επιτυχόντων που χρειάζονται τα θεσμικά όργανα κατά την τριετή περίοδο 2015-2018 είναι κατά προσέγγιση: 120 θέσεις ΠΥΑ Περιφερειακός υπεύθυνος ασφάλειας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΠΥΑ) (Ομάδα καθηκόντων III) Υπό την εποπτεία ενός μονίμου υπαλλήλου,

ο/η ΠΥΑ παρέχει τεχνικές συμβουλές στην έδρα και στους επικεφαλής των αντιπροσωπειών της γεωγραφικής ζώνης για την οποία είναι αρμόδιος/α, για την κατάσταση ως προς τις απειλές στις εν λόγω χώρες, καθώς και για τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, κατόπιν συγκέντρωσης πληροφοριών και ανάλυσης των κινδύνων.

Ο/η ΠΥΑ σχεδιάζει, αξιολογεί και εποπτεύει τακτικά τη χρήση του εξοπλισμού και την εφαρμογή των διαδικασιών για την ασφάλεια προσώπων, αγαθών και πληροφοριών.

Ο/η ΠΥΑ εξασφαλίζει καλές επαφές με τις αρχές ή/και τους οργανισμούς και δημιουργεί τους απαραίτητους δεσμούς με την κοινωνία των πολιτών. Συμμετέχει σε συνεδριάσεις για την ασφάλεια που διοργανώνονται από τα κράτη μέλη, τον ΟΗΕ ή/και άλλους εταίρους.

Ο/η ΠΥΑ εφαρμόζει μέτρα στους τομείς του εξοπλισμού και των διαδικασιών διαχείρισης κρίσεων, μεταξύ άλλων όσον αφορά την εκκένωση.

Ο/η ΠΥΑ καθορίζει τα τεχνικά μέτρα και ακολουθεί τις συστάσεις στους τομείς αρμοδιότητάς του/της (ασφάλεια προσώπων, αγαθών και πληροφοριών).

Ο/η ΠΥΑ διασφαλίζει την τήρηση των διαδικασιών ασφαλείας σε περίπτωση κρίσης στις αντιπροσωπείες της γεωγραφικής ζώνης αρμοδιότητάς του/της και εποπτεύει την επικαιροποίηση των καταλόγων εκπατρισμένου προσωπικού και των οικογενειών τους σε περίπτωση εκκένωσης.

Ο/η ΠΥΑ αυξάνει την ευαισθητοποίηση, παρέχει τεχνικές συμβουλές και εκπαιδεύει το εκπατρισμένο και λοιπό προσωπικό σχετικά με τα ζητήματα προστασίας/ασφαλείας.

Ο/η ΠΥΑ συμβάλλει στην εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας και τηρεί ενήμερους την έδρα και τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών στη γεωγραφική ζώνη αρμοδιότητάς του/της μέσω τακτικών προφορικών και γραπτών εκθέσεων

Ο/η ΠΥΑ διενεργεί τακτική ανάλυση επικινδυνότητας της κατάστασης στις χώρες για τις οποίες

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΠΣΑ) (Ομάδα καθηκόντων IV) Υπό την εποπτεία ενός μονίμου υπαλλήλου,

Ο/η ΠΣΑ παρέχει τεχνικές συμβουλές στην έδρα και στους επικεφαλής των αντιπροσωπειών της γεωγραφικής ζώνης για την οποία είναι αρμόδιος/α για την κατάσταση ως προς τις απειλές στις εν λόγω χώρες, καθώς και για τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, κατόπιν συλλογής πληροφοριών και ανάλυσης των κινδύνων.

Ο/η ΠΣΑ σχεδιάζει, αξιολογεί και εποπτεύει τακτικά τη χρήση του εξοπλισμού και την εφαρμογή των διαδικασιών για την ασφάλεια προσώπων, αγαθών και πληροφοριών.

Ο/η ΠΣΑ εξασφαλίζει καλές επαφές με τις αρχές ή/και τους οργανισμούς και δημιουργεί τους απαραίτητους δεσμούς με την κοινωνία των πολιτών. Συμμετέχει σε συνεδριάσεις για την ασφάλεια που διοργανώνονται από τα κράτη μέλη, τον ΟΗΕ ή/και άλλους εταίρους.

Ο/η ΠΣΑ εφαρμόζει μέτρα στους τομείς του εξοπλισμού και των διαδικασιών διαχείρισης κρίσεων, μεταξύ άλλων όσον αφορά την εκκένωση.

Ο/η ΠΣΑ διασφαλίζει τον καθορισμό των μέτρων και ακολουθεί τις συστάσεις στους τομείς αρμοδιότητάς του/της (ασφάλεια προσώπων, αγαθών και πληροφοριών).

Ο/η ΠΣΑ διασφαλίζει την τήρηση των διαδικασιών ασφαλείας σε περίπτωση κρίσης στις αντιπροσωπείες της γεωγραφικής του/της ευθύνης και εποπτεύει την επικαιροποίηση των καταλόγων εκπατρισμένου προσωπικού και των οικογενειών τους σε περίπτωση εκκένωσης.

Ο/η ΠΣΑ αυξάνει την ευαισθητοποίηση, παρέχει τεχνικές συμβουλές και εκπαιδεύει το εκπατρισμένο και το λοιπό προσωπικό σχετικά με τα ζητήματα προστασίας/ασφαλείας.

Ο/η ΠΣΑ συμβάλλει στην εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας και τηρεί ενήμερους την έδρα και τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών στη γεωγραφική ζώνη αρμοδιότητάς του/της μέσω τακτικών προφορικών και γραπτών εκθέσεων.

Ο/η ΠΣΑ διενεργεί τακτική ανάλυση επικινδυνότητας της κατάστασης στις χώρες για τις οποίες είναι αρμόδιος(-α), εφαρμόζοντας αναγνωρισμένα μέσα ανάλυσης κινδύνου. Εφόσον ζητηθεί, ο ΠΣΑ συμβάλλει, μαζί με τη Διεύθυνση Ασφαλείας της ΕΥΕΔ στην επανεξέταση και την επικαιροποίηση των πολιτικών, των κανόνων και των διαδικασιών που συνδέονται με την ασφάλεια. Μπορεί να του ανατεθούν καθήκοντα σχετικά με τη διενέργεια ελέγχων ασφαλείας για ειδικά θέματα.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εγγραφούν ηλεκτρονικά, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναφέρονται στον δικτυακό τόπο της EPSO ( http://europa.eu/epso/apply/jobs/index_en.htm ), και ιδίως στις οδηγίες ηλεκτρονικής εγγραφής. Επίσης πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο αίτησης υποψηφιότητας στην αγγλική, τη γαλλική ή τη γερμανική γλώσσα. Παράλληλα πρέπει να λάβουν κάθε αναγκαίο μέτρο ώστε η ηλεκτρονική εγγραφή να ολοκληρωθεί και να επικυρωθεί εντός της ταχθείσας προθεσμίας. δείτε εδώ την προκήρυξη της EPSO

www.dikaiologitika.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...