Ειδήσεις . Security News
Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015 | 18:14

Δραματική αύξηση μεταναστών το 2014 εκτιμά η Frontex

«Περίπου 274.000 παράνομοι μετανάστες μπήκαν στην ΕΕ το 2014, από περίπου 100.000 το 2013. Είναι τεράστια αύξηση», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Έβα Μονκιούρ, εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού οργανισμού που έχει την αρμοδιότητα για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα των κρατών μελών της ΕΕ (Frontex)...
«Περίπου 274.000 παράνομοι μετανάστες μπήκαν στην ΕΕ το 2014, από περίπου 100.000 το 2013. Είναι τεράστια αύξηση», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Έβα Μονκιούρ, εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού οργανισμού που έχει την αρμοδιότητα για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα των κρατών μελών της ΕΕ (Frontex).

Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 180%, γεγονός που σημαίνει ότι ο αριθμός των μεταναστών που εισήλθαν παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση τριπλασιάστηκε το 2014 σε σχέση με το 2013.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της κ. Μονκιούρ, οι περισσότεροι από τους μετανάστες είναι Σύροι.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτήν τη θεαματική άνοδο — η δραματική κατάσταση στη Συρία, την Ερυθραία, το Νότιο Σουδάν, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Ιράκ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Λιβύη είναι ντε φάκτο ένα κράτος όπου δεν εφαρμόζονται οι νόμοι. Έτσι δημιουργήθηκαν οι ιδανικές συνθήκες για τους διακινητές ανθρώπων που δρουν ατιμώρητοι στη Λιβύη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Frontex, η μεγαλύτερη ομάδα των μεταναστών προέρχονταν από τη Συρία: 37.533 άνθρωποι κατά το τρίτο τρίμηνο πέρσι, έναντι 16.429 το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο και 4.714 το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Συνολικά, μόνο το τρίτο τρίμηνο του 2014 ζήτησαν άσυλο στην ΕΕ 164.000 παράνομοι μετανάστες, αύξηση κατά 69% μέσα σε έναν χρόνο. Και σε αυτήν την περίπτωση οι Σύροι έρχονται πρώτη στη λίστα, με 40.752 αιτήσεις.

Συνολικά για το 2014 περισσότεροι από 170.000 άνθρωποι έφτασαν δια θαλάσσης στην Ιταλία και περισσότεροι από 50.000 στην Ελλάδα, σύμφωνα πάντοτε με στοιχεία της Frontex.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 94

Τεύχος 94

28-08-2019

Security Report, Τεύχος 94

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Σεπτεμβρίου , πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Συνέντευξη με τον Jacek Węglarz, Technology Training Manager και Evangelist της Dahua Technology. Το Security Report μίλησε με τον κ. Jacek Węglarz Technology Training Manager της Dahua Technology για τα νέα σχέδια της εταιρίας, το μέλλον του CCTV, το ελληνικό κοινό, την απόλυτη εμμονή με το τοπικό φαγητό της χώρας μας και φυσικά το τζατζίκι! Διαβάστε στο κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού μας την πολλή ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε ο κ. Węglarz. Tyco...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.