Ειδήσεις . Security News
Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015 | 15:57

Έρχονται ιδιώτες στην ασφάλεια των κυπριακών αεροδρομίων

Πρόταση νόμου για την ασφάλεια των κυπριακών αεροδρομίων και ειδικότερα για το αν θα μπορεί το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, να αναθέσει κάποια από τα καθήκοντα που ασκούνται σήμερα από την Αστυνομία στον ιδιωτικό τομέα, συζήτησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών...
Γράφτηκε από: Δημήτρης Σταμούλης
Πρόταση νόμου για την ασφάλεια των κυπριακών αεροδρομίων και ειδικότερα για το αν θα μπορεί το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, να αναθέσει κάποια από τα καθήκοντα που ασκούνται σήμερα από την Αστυνομία στον ιδιωτικό τομέα, συζήτησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών, μετά από σχετική εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου.

Ο αρμόδιος κύπριος υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων ότι κοινός σκοπός όλων είναι η διαφύλαξη της ασφάλειας των αεροδρομίων, στην περίπτωση που αποφασιστεί η παραχώρηση κάποιων από τα καθήκοντα που σήμερα ασκούνται από την Αστυνομία στον ιδιωτικό τομέα. «Ως Υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζουμε μια τέτοια μελέτη, με πιθανότητα να παραχωρηθούν κάποιες από τις αρμοδιότητες που σήμερα ασκούνται από την Αστυνομία στον ιδιωτικό τομέα, αλλά αναφερόμαστε σε αρμοδιότητες που σίγουρα δεν θα επηρεάσουν την ασφάλεια των αεροδρομίων και ειδικότερα την κρατική ασφάλεια», σημείωσε ο κ. Νικολάου.

Τα καθήκοντα για τα οποία γίνεται λόγος να παραχωρηθούν σε ιδιωτικές εταιρείες security είναι κυρίως διεκπεραιωτικού χαρακτήρα, όπως οι έλεγχοι των αποσκευών, ένα έργο που σε πολλά αεροδρόμια, διεθνώς και στο χώρο της ΕΕ, έχει ανατεθεί σε ιδιωτικές εταιρείες. Στο πλαίσιο της μελέτης που πραγματοποιεί το κυπριακό υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως εξετάζονται οι όροι που πρέπει να τεθούν σε σχέση με τα προσόντα του προσωπικού της εταιρείας, η οποία μέσα από διαφανείς διαδικασίες και στο πλαίσιο του νόμου για τις δημόσιες προσφορές θα μπορεί να αναλάβει αυτά τα καθήκοντα.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι σήμερα οι κενές θέσεις που υπάρχουν στην Αστυνομία δυσκολεύουν το έργο της στην προσπάθεια να ανταποκριθεί στις αυξημένες επιχειρησιακές ανάγκες, σε ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια του τόπου μας. Για αυτόν τον λόγο, εξήγησε, ως υπουργείο έχει καθορίσει με την Αστυνομία προτεραιότητες και στα πλαίσια αυτά προωθείται η ανάθεση μη αστυνομικής φύσεως καθηκόντων, που δεν σχετίζονται με την ασφάλεια του κράτους και του πολίτη, σε άλλους οργανισμούς ή υπηρεσίες, όπως είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να με την αποτελεσματική δραστηριότητα της Αστυνομίας, να ενδυναμωθεί το αίσθημα της ασφάλειας στη χώρα.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 96

Τεύχος 96

23-10-2019

Security Report, Τεύχος 96

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Νοεμβρίου , πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Επιλέγοντας την ιδανική εταιρία Security. Όταν έρχεται η ώρα και η ανάγκη για την αγορά ενός συστήματος συναγερμού, θα πρέπει να βάλουμε στην εξίσωση πολλές άγνωστες/γνωστές μεταβλητές και να εξετάσουμε διάφορους παράγοντες πριν την δέσμευση μας με μία εταιρία που παρέχει συστήματα ασφαλείας. Διαβάστε μερικά από τα βασικότερα κριτήρια επιλογής στο αφιέρωμα του περιοδικού μας. Συνέντευξη με τον Mark Cosgrave Divisional Manager της «OPTEX» Αυτό το μήνα το...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.