Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
10 Μαΐου 2022 10:52

Νέα έρευνα: Η παγκόσμια βιομηχανία επιταχύνει τις επενδύσεις ενεργειακής αποδοτικότητας

bf147ac60cc8a573d955356cd0381ef6 XL e25e051a

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η παγκόσμια βιομηχανία ενισχύει τις επενδύσεις ενεργειακής αποδοτικότητας τα επόμενα 5 χρόνια, επιταχύνοντας τις προσπάθειες για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Η Έρευνα Επενδύσεων Ενεργειακής Αποδοτικότητας 2022 αποτελεί συνέχεια της έκθεσης των Ηνωμένων Εθνών, υπογραμμίζοντας τη σημασία υλοποίησης άμεσων ενεργειών από όλες τις χώρες για τον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου, το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η παγκόσμια βιομηχανία ενισχύει τις επενδύσεις ενεργειακής αποδοτικότητας τα επόμενα 5 χρόνια, επιταχύνοντας τις προσπάθειες για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Η Έρευνα Επενδύσεων Ενεργειακής Αποδοτικότητας 2022 αποτελεί συνέχεια της έκθεσης των Ηνωμένων Εθνών, υπογραμμίζοντας τη σημασία υλοποίησης άμεσων ενεργειών από όλες τις χώρες για τον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου, το συντομότερο δυνατό.

 «Η σημαντική αύξηση του πληθυσμού και η οικονομική ανάπτυξη θα επιταχύνουν σημαντικά την κλιματική αλλαγή εάν οι κρατικοί φορείς και οι βιομηχανίες δεν αναλάβουν δράση. Η αστικοποίηση και οι αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις προβλέπεται να καταστήσουν την ενεργειακή ασφάλεια και την βιωσιμότητα ακόμα πιο σημαντικές,» τόνισε ο Tarak Mehta, Πρόεδρος της ABB Motion. «Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης είναι μια σημαντική στρατηγική κίνηση, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις πιθανές μελλοντικές κρίσεις. Έτσι, η επιτάχυνση των επενδύσεων που επισημαίνονται σε αυτή την έρευνα, είναι ένα ευχάριστο νέο.»

Πιο συγκεκριμένα, τα βιομηχανικά συστήματα κίνησης, προσφέρουν μία σημαντική προοπτική στις πρωτοβουλίες ενεργειακής αποδοτικότητας. Σχεδόν τα 2/3 των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα αναβαθμίζουν τον εξοπλισμό τους με συσκευές καλύτερης ενεργειακής κλάσης, όπως ηλεκτροκινητήρες υψηλής ενεργειακής απόδοσης με ρυθμιστές στροφών.

Επιπλέον, από την έρευνα προκύπτουν και κάποιοι προβληματισμοί. Οι μισές από τις εταιρείες, υποστήριξαν ότι το κόστος αποτελεί τη σημαντικότερη τροχοπέδη για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, ενώ το 37% θεωρεί τον χρόνο παύσης λειτουργίας ως ένα ακόμα εμπόδιο. Επίσης, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι μόνο το 41% των εταιρειών πιστεύουν ότι έχουν διαθέσιμες όλες τις απαραίτητες πληροφορίες αναφορικά με τα μέτρα που σχετίζονται με την ενεργειακή αποδοτικότητα.

«Είναι σημαντικό να βοηθήσουμε όλους τους εμπλεκόμενους σε όλες τις βιομηχανίες να κατανοήσουν ότι το ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα δεν ταυτίζεται με μηδενικό κόστος. Τόσο οι προμηθευτές, όσο και οι κυβερνητικοί φορείς παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση του μηνύματος ότι η ενσωμάτωση ενεργειακά αποδοτικών λύσεων εξασφαλίζει άμεση απόσβεση της επένδυσης, ενώ παράλληλα περιορίζει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι οι λύσεις ενεργειακής απόδοσης είναι επωφελείς τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για το περιβάλλον», επισήμανε ο Mehta.

Άλλα σημαντικά συμπεράσματα που προέκυψαν από την έρευνα:

  1. Το 23% (κατά μέσο όρο) των ετήσιων λειτουργικών εξόδων των εταιρειών αφορούν στην χρήση ενέργειας.
  2. Το 90% είπε ότι τα αυξανόμενα ενεργειακά κόστη αποτελούν μια μικρή απειλή για την κερδοφορία τους, ενώ περισσότεροι από τους μισούς (53%) τα χαρακτήρισαν ως μια “σφοδρή απειλή”.
  3. Παρά το γεγονός ότι, το κόστος είναι σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας επενδύσεων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης, ο περιορισμός των εξόδων ήταν ο επικρατέστερος λόγος για τέτοιες επενδύσεις (59%).

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...