Ειδήσεις . Security News
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015 | 14:11

Οδηγός ασφάλειας και online εργαλείο του ENISA για τις ΜΜΕ όταν υιοθετούν υπολογιστικό νέφος

Ο ENISA δημοσιεύει έναν οδηγό ασφάλειας και ένα online εργαλείο ασφάλειας στο υπολογιστικό νέφος για τις ΜΜΕ, ώστε να τις βοηθήσει να αξιολογούν τους κινδύνους και τις ευκαιρίες όταν αναπτύσσουν υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους. Ο οδηγός ασφαλείας για τις ΜΜΕ...

Ο ENISA δημοσιεύει έναν οδηγό ασφάλειας και ένα online εργαλείο ασφάλειας στο υπολογιστικό νέφος για τις ΜΜΕ, ώστε να τις βοηθήσει να αξιολογούν τους κινδύνους και τις ευκαιρίες όταν αναπτύσσουν υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους.

Ο οδηγός ασφάλειας για τις ΜΜΕ

Ο οδηγός αναδεικνύει τους έντεκα (11) σημαντικότερους κινδύνους ασφάλειας και τις έντεκα (11) σημαντικότερες ευκαιρίες ασφάλειας που πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους οι ΜΜΕ όταν παρέχουν μια υπηρεσία υπολογιστικού νέφους. Ένα σύνολο δώδεκα (12) στοχευμένων ερωτήσεων ασφάλειας που συνδέονται με τους κινδύνους και τις ευκαιρίες ασφάλειας παρουσιάζονται ως 'σκονάκι παροχής', για να δώσουν στις ΜΜΕ μια καθαρή εικόνα της υπηρεσίας υπολογιστικού νέφους που παρέχουν. Αυτά τα χαρακτηριστικά ενισχύονται από δύο παραδειγματικές περιπτώσεις χρήσης των υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους από τις ΜΜΕ: ως πελάτης και ως πωλητής που προσφέρει υπηρεσίες. Η έκθεση υποδεικνύει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες σε κάθε περίπτωση, και τις ερωτήσεις ασφάλειας που θα πρέπει να απευθύνουν οι ΜΜΕ στον πάροχο, ώστε να έχουν καλή κατανόηση της τρέχουσας κατάστασης ασφάλειας.

Το εργαλείο ασφάλειας για τις ΜΜΕ

Το εργαλείο ασφάλειας για τις ΜΜΕ δρα υποστηρικτικά στην εφαρμογή του οδηγού ασφάλειας: χρησιμοποιώντας το εργαλείο, οι ΜΜΕ μπορούν να αξιολογήσουν τους κινδύνους και τις ευκαιρίες ανάλογα με τις απαιτήσεις τους, καθώς επίσης να δημιουργήσουν έναν εξατομικευμένο κατάλογο ερωτήσεων ασφάλειας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την παροχή για συλλογή πληροφοριών που αφορούν τα υιοθετημένα μέτρα ασφάλειας. Το εργαλείο συμβάλλει στον υπολογισμό και την οπτικοποίηση των κινδύνων και των ευκαιριών. Τα αποτελέσματα του εργαλείου είναι εξατομικευμένα για την κάθε ΜΜΕ ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της κάθε μίας και τις εναλλακτικές που επιλέγονται στο εργαλείο. Αυτό το εργαλείο παρέχεται από τον ENISA για να υποστηρίξει τις ΜΜΕ να λάβουν μια ενημερωμένη απόφαση ως προς την παροχή υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους.

Ο Udo Helmbrecht, εκτελεστικός διευθυντής του ENISA, σχολίασε την έκθεση ως εξής: «Το υπολογιστικό νέφος έχει γίνει πια η ραχοκοκαλιά της ψηφιακής οικονομίας της ΕΕ. Με αυτό το εργαλείο, ο ENISA έχει στόχο να βοηθήσει τις ΜΜΕ να επωφεληθούν ως πελάτες από την υιοθέτηση των υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους με οικονομικά επωφελή τρόπο, ενώ συγχρόνως να κάνουν χρήση των χαρακτηριστικών αυξημένης ασφάλειας, ελαχιστοποιώντας την έκθεση σε απειλές».

Ο οδηγός ασφάλειας για τις ΜΜΕ έχει δημιουργηθεί σε στενή συνεργασία με την ομάδα εμπειρογνωμόνων του ENISA για την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα στο υπολογιστικό νέφος, ενώ ακολουθεί την Αξιολόγηση του ENISA σχετικά με τους κινδύνους του υπολογιστικού νέφους για τις ΜΜΕ και το Πλαίσιο διασφάλισης του ENISA. Οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες έχουν διασταυρωθεί και αναθεωρηθεί εκτεταμένα από εμπειρογνώμονες του αντικειμένου.

 

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 98

Τεύχος 98

19-12-2019

Security Report, Τεύχος 98

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιανουαρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. SICUREZZA 2019. Η SICUREZZA 2019 άνοιξε τις πύλες της από τις 13 μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Rho Fiera Milano, φιλοξενώντας 619 εταιρίες από 37 διαφορετικές χώρες και χιλιάδες επισκέπτες. Το Security Report ταξίδεψε για ακόμα μία φορά στο Μιλάνο και σας μεταφέρει τις νέες τάσεις του κλάδου της ασφάλειας, αλλά και τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις γύρω από το CCTV, το συναγερμό, τον έλεγχο πρόσβασης και την πυρασφάλεια. Ειδικό Σύσ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.