Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
28 Απριλίου 2015 20:48

Εναρκτήρια Ημερίδα για τη Διαπολιτισμική Επιμόρφωση των Υπαλλήλων των Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F31776f6e6bf414b76f4b8377969aab66 XL

Επιστημονική Ημερίδα για την έναρξη του Έργου 3.1.γ13 για τη «Διαπολιτισμική Επιμόρφωση των υπαλλήλων των Υπηρεσιών του πρώην Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και νυν Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΠΔ. 24/2015) κατά των διακρίσεων..Επιστημονική Ημερίδα για την έναρξη του Έργου 3.1.γ13 για τη «Διαπολιτισμική Επιμόρφωση των υπαλλήλων των Υπηρεσιών του πρώην Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και νυν Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΠΔ. 24/2015) κατά των διακρίσεων λόγω εθνικής καταγωγής, φύλου και χρώματος δέρματος» που υλοποιεί το ΚΕΜΕΑ., με την παρουσία και εναρκτήρια τοποθέτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Καθηγητή Ιωάννη Πανούση πραγματοποιήθηκε στις 22 Απριλίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΕΜΕΑ.

Στην Επιστημονική Ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κύριος Βασίλειος Παπαδόπουλος, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης και ο κύριος Δανιήλ Εσδράς, Επικεφαλής Γραφείου Ελλάδας Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Στις εργασίες συμμετείχαν ανώτατοι αξιωματικοί και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΚΕΜΕΑ. Εκπρόσωποι εθνικών Αρχών και Υπηρεσιών, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ερευνητικών φορέων και οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Η Ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, ξεκίνησε με την εναρκτήρια εισήγηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Καθηγητή Ιωάννη Πανούση. Στο πλαίσιο των εργασιών της παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο του ΔΣ. του ΚΕΜΕΑ. Καθηγητή Μιχαήλ Τσινισιζέλη και τον Διευθυντή του ΚΕΜΕΑ. και επιστημονικό υπεύθυνο του έργου κύριο Βασίλειο Γκρίζη οι στόχοι και το εκπαιδευτικό πλαίσιο του προγράμματος διαπολιτισμικής επιμόρφωσης. Ακολούθησαν τρία θεματικά πάνελ, το πρώτο για τις εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς πολιτικές για τη διαπολιτισμική επιμόρφωση και την καταπολέμηση των διακρίσεων με τη συμμετοχή του Καθηγητή Στέλιου Περράκη, Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου και Μέλος Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, του κυρίου Ηρακλή Μοσκώφ Εθνικού Εισηγητή για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, του Ταξιάρχου Γεώργιου Τηλελή Βοηθού Προϊσταμένου Επιτελείου και του Αστυνομικού Διευθυντή Γεώργιου Κανέλλου Διευθυντή Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας.

Το δεύτερο για τις επιστημονικές και ερευνητικές προσεγγίσεις για την καταπολέμηση των διακρίσεων με τη συμμετοχή του Καθηγητή Στέφανου Ροζάνη, της πολιτικής επιστήμονα κυρίας Ντόρας Γιαννάκη και του Λέκτορα του New York College Θεόδωρου Φούσκα και το τελευταίο για την οπτική της Κοινωνίας των Πολιτών με τη συμμετοχή της κυρίας Λώρας Παππα αντιπροέδρου της ΜΕΤΑδρασης, της Δικαστικής Ψυχολόγου κυρίας Μαρίας Μουδάτσου και του Νομικού κυρίου Κωνσταντίνου Καζανά.

Το έργο αφορά στην επιμόρφωση 350 υπαλλήλων των υπηρεσιών του πρώην Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και νυν Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης που συναλλάσσονται με υπηκόους τρίτων χωρών. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 14 εκπαιδευτικά προγράμματα στην Αθήνα, στη Λάρισα, στο Βόλο, στα Ιωάννινα, στη Χαλκίδα, στην Πάτρα, στην Καλαμάτα, στη Ρόδο, στα Χανιά και στη Θεσσαλονίκη.

Η συνολική διάρκεια κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος είναι 60 ώρες, και θα αναπτυχθεί σε τέσσερις (4) ενότητες των 15 ωρών καθεμία. Οι εκπαιδευτικές ενότητες των σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν είναι:

1η: Βασικές αρχές Διαπολιτισμικότητας – Σκιαγράφηση του διαπολιτισμικού προφίλ των υπηκόων τρίτων χωρών με τους οποίους συναλλάσσονται οι υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας.

2η: Ανάπτυξη διαπολιτισμικών δεξιοτήτων για τη βελτίωση των επιπέδων διαχείρισης των θεμάτων πρόληψης και διαχείρισης διαπολιτισμικών κρίσεων σε καθημερινό επίπεδο.

3η: Ανάπτυξη θεμάτων διακρίσεων κατά υπηκόων τρίτων χωρών (εθνική καταγωγή, φύλο), καθώς και παρουσίαση και ανάλυση περιπτωσιολογικών μελετών διακρίσεων.

4η: Παρουσίαση του θεσμικού πλαισίου (εθνικό, ευρωπαϊκό, διεθνές) κατά των διακρίσεων και ανάλυση των θεσμών καταπολέμησης τους.

Το Έργο υπάγεται στην Προτεραιότητα 3: «Ανάπτυξη ικανοτήτων για πολιτικές ένταξης, συντονισμός και ανάπτυξη διαπολιτισμικών δεξιοτήτων των κρατών μελών σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης (εθνικό, περιφερειακό, τοπικό) του Ετήσιου Προγράμματος 2013 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών. Είναι συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης κατά 95% από Κοινοτικούς Πόρους και κατά 5% από Εθνικούς Πόρους».

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...