Ειδήσεις . Security News
Τρίτη, 19 Μαϊος 2015 | 17:57

Ξεκίνησε το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Οι βασικοί κίνδυνοι στον Κυβερνοχώρο που απειλούν μια επιχείρηση, τα μέτρα αντιμετώπισής τους, αλλά και τα λεγόμενα σημεία υψηλού ρίσκου για την ασφάλειά της, ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν σήμερα, πρώτη ημέρα, το 1ο Πανευρωπαϊκό Διήμερο Συνέδριο που συνδιοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA)...
Οι βασικοί κίνδυνοι στον Κυβερνοχώρο που απειλούν μια επιχείρηση, τα μέτρα αντιμετώπισής τους, αλλά και τα λεγόμενα σημεία υψηλού ρίσκου για την ασφάλειά της, ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν σήμερα, πρώτη ημέρα, το 1ο Πανευρωπαϊκό Διήμερο Συνέδριο που συνδιοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) με το Επιμελητήριο Ηρακλείου για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Στο συνέδριο αναλύονται οι τεχνολογίες ασφάλειας σε επίπεδο εφαρμογής και οργάνωσης, ιδιαίτερα σημαντικές για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με βάση τις νέες απαιτήσεις συμμόρφωσης που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

«Ως μια ευκαιρία για να προσφέρουμε την τοπική επιχειρηματική κοινότητα και στις τοπικές ΜΜΕ το έναυσμα για να θωρακιστούν με τις απαραίτητες γνώσεις απέναντι στις απειλές στου Κυβερνοχώρου» χαρακτήρισε αυτή την πρωτοβουλία και το συνέδριο ο εκτελεστικός Διευθυντής του ΕΝΙSA Udo Helmbrecht.

Επίσης, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις δεν δαπανούν χρήματα για την ασφάλειά τους και συμπλήρωσε πως αν ένας επιχειρηματίας θέλει να έχει παρουσία στο διαδίκτυο, δεν θα πρέπει να εμπιστεύεται ελεύθερα προγράμματα, αλλά να συνεργαστεί με ανθρώπους που έχουν την αντίστοιχη γνώση, ώστε να θωρακίσει την επιχείρησή του με τα κατάλληλα εργαλεία.

Ακολούθως ο κ. Σφακιανάκης επεσήμανε ότι έχουν παρατηρηθεί πολλά κρούσματα σε επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν εξαπατηθεί από επιτήδειους που μπαίνουν στα λογιστικά συστήματα, πληροφορούνται την πιστωτική τους ικανότητα και μπορούν να παραπλανήσουν τον επιχειρηματία με διάφορους τρόπους αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μάλιστα στο σημείο αυτό ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναφέρθηκε σε περίπτωση επιχειρηματία που έχασε 400.000 ευρώ, σημειώνοντας ότι στην Κρήτη υπήρξαν δώδεκα τέτοια περιστατικά.

Ο προϊστάμενος της Μονάδας ENISA στο Ηράκλειο Ανδρέας Μίτρακας ανέφερε ότι με το συνέδριο αυτό ο στόχος είναι να έρθουν κοντά επιχειρήσεις, επιστήμονες, εκπρόσωποι της πολιτικής και των εταιρειών του κλάδου, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι σε χειρότερη ή καλύτερη κατάσταση σε σχέση με άλλες χώρες γιατί δεν υπάρχουν σύνορα σε τέτοια θέματα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μανώλης Αλιφιεράκης ανέφερε ότι το Επιμελητήριο Ηρακλείου, πρωτοπόρο στα θέματα ενημέρωσης των μελών του, σε συνεργασία με τον ENISA, τον οργανισμό υπεύθυνο για την κυβερνοασφάλεια στην Ευρώπη, επιχειρεί με αυτό το Συνέδριο να ενημερώσει τους επιχειρηματίες για την ασφάλεια στο διαδίκτυο ώστε ν' αποφύγουν τις παγίδες που μπορούν να πλήξουν οποιαδήποτε επιχείρηση.

Στο συνέδριο παίρνουν μέρος εκπρόσωποι από τις εθνικές ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών (Europol, Interpol, EDPS, κτλ), εκπρόσωποι ευρωπαϊκών κεντρικών οργάνων χάραξης πολιτικής, και μεγάλων επιχειρήσεων του χώρου, καθώς και πανεπιστημιακοί, ειδικοί ασφαλείας και εκπρόσωποι του ιδιωτικού κλάδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 94

Τεύχος 94

28-08-2019

Security Report, Τεύχος 94

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Σεπτεμβρίου , πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Συνέντευξη με τον Jacek Węglarz, Technology Training Manager και Evangelist της Dahua Technology. Το Security Report μίλησε με τον κ. Jacek Węglarz Technology Training Manager της Dahua Technology για τα νέα σχέδια της εταιρίας, το μέλλον του CCTV, το ελληνικό κοινό, την απόλυτη εμμονή με το τοπικό φαγητό της χώρας μας και φυσικά το τζατζίκι! Διαβάστε στο κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού μας την πολλή ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε ο κ. Węglarz. Tyco...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.