Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
19 Μαΐου 2015 17:57

Ξεκίνησε το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F131d3b098f1d3155bd76f95beb5e39a6 XL

Οι βασικοί κίνδυνοι στον Κυβερνοχώρο που απειλούν μια επιχείρηση, τα μέτρα αντιμετώπισής τους, αλλά και τα λεγόμενα σημεία υψηλού ρίσκου για την ασφάλειά της, ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν σήμερα, πρώτη ημέρα, το 1ο Πανευρωπαϊκό Διήμερο Συνέδριο που συνδιοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA).Οι βασικοί κίνδυνοι στον Κυβερνοχώρο που απειλούν μια επιχείρηση, τα μέτρα αντιμετώπισής τους, αλλά και τα λεγόμενα σημεία υψηλού ρίσκου για την ασφάλειά της, ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν σήμερα, πρώτη ημέρα, το 1ο Πανευρωπαϊκό Διήμερο Συνέδριο που συνδιοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) με το Επιμελητήριο Ηρακλείου για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Στο συνέδριο αναλύονται οι τεχνολογίες ασφάλειας σε επίπεδο εφαρμογής και οργάνωσης, ιδιαίτερα σημαντικές για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με βάση τις νέες απαιτήσεις συμμόρφωσης που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

«Ως μια ευκαιρία για να προσφέρουμε την τοπική επιχειρηματική κοινότητα και στις τοπικές ΜΜΕ το έναυσμα για να θωρακιστούν με τις απαραίτητες γνώσεις απέναντι στις απειλές στου Κυβερνοχώρου» χαρακτήρισε αυτή την πρωτοβουλία και το συνέδριο ο εκτελεστικός Διευθυντής του ΕΝΙSA Udo Helmbrecht.

Επίσης, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις δεν δαπανούν χρήματα για την ασφάλειά τους και συμπλήρωσε πως αν ένας επιχειρηματίας θέλει να έχει παρουσία στο διαδίκτυο, δεν θα πρέπει να εμπιστεύεται ελεύθερα προγράμματα, αλλά να συνεργαστεί με ανθρώπους που έχουν την αντίστοιχη γνώση, ώστε να θωρακίσει την επιχείρησή του με τα κατάλληλα εργαλεία.

Ακολούθως ο κ. Σφακιανάκης επεσήμανε ότι έχουν παρατηρηθεί πολλά κρούσματα σε επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν εξαπατηθεί από επιτήδειους που μπαίνουν στα λογιστικά συστήματα, πληροφορούνται την πιστωτική τους ικανότητα και μπορούν να παραπλανήσουν τον επιχειρηματία με διάφορους τρόπους αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μάλιστα στο σημείο αυτό ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναφέρθηκε σε περίπτωση επιχειρηματία που έχασε 400.000 ευρώ, σημειώνοντας ότι στην Κρήτη υπήρξαν δώδεκα τέτοια περιστατικά.

Ο προϊστάμενος της Μονάδας ENISA στο Ηράκλειο Ανδρέας Μίτρακας ανέφερε ότι με το συνέδριο αυτό ο στόχος είναι να έρθουν κοντά επιχειρήσεις, επιστήμονες, εκπρόσωποι της πολιτικής και των εταιρειών του κλάδου, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι σε χειρότερη ή καλύτερη κατάσταση σε σχέση με άλλες χώρες γιατί δεν υπάρχουν σύνορα σε τέτοια θέματα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μανώλης Αλιφιεράκης ανέφερε ότι το Επιμελητήριο Ηρακλείου, πρωτοπόρο στα θέματα ενημέρωσης των μελών του, σε συνεργασία με τον ENISA, τον οργανισμό υπεύθυνο για την κυβερνοασφάλεια στην Ευρώπη, επιχειρεί με αυτό το Συνέδριο να ενημερώσει τους επιχειρηματίες για την ασφάλεια στο διαδίκτυο ώστε ν’ αποφύγουν τις παγίδες που μπορούν να πλήξουν οποιαδήποτε επιχείρηση.

Στο συνέδριο παίρνουν μέρος εκπρόσωποι από τις εθνικές ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών (Europol, Interpol, EDPS, κτλ), εκπρόσωποι ευρωπαϊκών κεντρικών οργάνων χάραξης πολιτικής, και μεγάλων επιχειρήσεων του χώρου, καθώς και πανεπιστημιακοί, ειδικοί ασφαλείας και εκπρόσωποι του ιδιωτικού κλάδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...