Ειδήσεις . Security News
Τετάρτη, 20 Μαϊος 2015 | 20:22

Χάκερ «παρενέβη στους κινητήρες αεροπλάνου εν πτήσει»

Ερευνητής κυβερνοασφάλειας φέρεται να παραδέχτηκε στο FBI ότι παρενέβη επανειλημμένα στα συστήματα επιβατικών αεροπλάνων στα οποία ήταν επιβάτης, και σε μία περίπτωση άλλαξε για λίγο την πορεία του αεροσκάφους.
Ο Κρις Ρόμπερτς, γνωστός χάκερ και ιδρυτής της οργάνωσης One World Labs...
Ερευνητής κυβερνοασφάλειας φέρεται να παραδέχτηκε στο FBI ότι παρενέβη επανειλημμένα στα συστήματα επιβατικών αεροπλάνων στα οποία ήταν επιβάτης, και σε μία περίπτωση άλλαξε για λίγο την πορεία του αεροσκάφους.

Ο Κρις Ρόμπερτς, γνωστός χάκερ και ιδρυτής της οργάνωσης One World Labs, έδωσε δύο καταθέσεις στο FBI τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, και παραδέχτηκε ότι εισέβαλε στα συστήματα ψυχαγωγίας αεροπλάνων της Boeing και της Airbus, περίπου 15 με 20 φορές από το 2011 έως το 2014.

Σε μία από τις πτήσεις κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημα ελέγχου ισχύος ενός κινητήρα και έδωσε εντολή για άνοδο του αεροπλάνου σε μεγαλύτερο ύψος, με αποτέλεσμα να αλλάξει για λίγο την πορεία του.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τον καναδικό ειδησεογραφικό οργανισμό APTΝ, στου οποίου την κατοχή περιήλθε δικαστικό έγγραφο με το περιεχόμενο των καταθέσεων. Σύμφωνα με το έγγραφο, ο χάκερ μπόρεσε να δώσει εντολή στον κινητήρα μέσω του φορητού υπολογιστή του, του συστήματος ψυχαγωγίας του αεροπλάνου και μιας θύρας Ethernet.

Ο Ρόμπερτς φέρεται να δήλωσε στο FBI ότι εντόπισε ευπάθειες στα συστήματα ψυχαγωγίας των αεροπλάνων Boeing 737-800, 737-900 και 757-200, καθώς και στο Airbus A320.

Ο ίδιος ο Ρόμπερτς διαβεβαίωσε ωστόσο στο περιοδικό Wired ότι ουδέποτε παρενέβη στα αεροπλάνα, αλλά απλά παραβίασε το σύστημα ψυχαγωγίας και παρακολούθησε την κίνηση στο εσωτερικό δίκτυο.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 94

Τεύχος 94

28-08-2019

Security Report, Τεύχος 94

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Σεπτεμβρίου , πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Συνέντευξη με τον Jacek Węglarz, Technology Training Manager και Evangelist της Dahua Technology. Το Security Report μίλησε με τον κ. Jacek Węglarz Technology Training Manager της Dahua Technology για τα νέα σχέδια της εταιρίας, το μέλλον του CCTV, το ελληνικό κοινό, την απόλυτη εμμονή με το τοπικό φαγητό της χώρας μας και φυσικά το τζατζίκι! Διαβάστε στο κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού μας την πολλή ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε ο κ. Węglarz. Tyco...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.