Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
2 Ιουνίου 2015 21:44

Απαγωγή θρίλερ με αίσιο τέλος στο «Κρήτη ΙΙ»

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F920e74ddc49b56e1eedc29b60cb99fb2 XL

Featured | Αίσιο τέλος είχε η πρωτοφανής περιπέτεια που έζησε μια 39χρονη γυναίκα, η οποία κρατήθηκε όμηρος για περίπου τρεις ώρες από έναν 27χρονο άνδρα μέσα στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «ΚΡΗΤΗ ΙΙ», έχοντας στον λαιμό της ένα σπασμένο ποτήρι που κρατούσε ο άνδρας απειλώντας τη ζωή της. Το περιστατικό, που εξελίχθηκε σε ολονύχτιο θρίλερ τόσο για την 39χρονη και τον άνδρα της όσο.Αίσιο τέλος είχε η πρωτοφανής περιπέτεια που έζησε μια 39χρονη γυναίκα, η οποία κρατήθηκε όμηρος για περίπου τρεις ώρες από έναν 27χρονο άνδρα μέσα στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «ΚΡΗΤΗ ΙΙ», έχοντας στον λαιμό της ένα σπασμένο ποτήρι που κρατούσε ο άνδρας απειλώντας τη ζωή της.

Το περιστατικό, που εξελίχθηκε σε ολονύχτιο θρίλερ τόσο για την 39χρονη και τον άνδρα της όσο και για τους 614 επιβάτες αλλά και για το πλήρωμα του πλοίου, συνέβη ως εξής σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Λαγκαδιανός.

Το «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» είχε αποπλεύσει από το Ηράκλειο της Κρήτης χθες βράδυ και στις 6.15 σήμερα το πρωί θα έφθανε στο λιμάνι του Πειραιά. Περίπου στις 3 τα ξημερώματα και ενώ οι περισσότεροι επιβάτες είχαν ξαπλώσει στο σαλόνι του πλοίου, όπως και η 39χρονη γυναίκα που συνοδευόταν από τον σύζυγό της, ο 27χρονος άνδρας έσπασε ένα ποτήρι, κατευθύνθηκε στη θέση όπου ήταν το ζευγάρι, άρπαξε τη γυναίκα, της έβαλε το ποτήρι στον λαιμό και την απειλούσε, χωρίς ωστόσο να ζητάει το παραμικρό.

Αμέσως ενημερώθηκε ο πλοίαρχος και το πλήρωμα του πλοίου απομάκρυνε όλους τους επιβάτες από το σαλόνι αφήνοντας μόνο τον άνδρα και τη γυναίκα.

Άμεσα από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος ζητήθηκε η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας με την κλήση ειδικού διαπραγματευτή, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και δύο από αυτούς βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με τον πλοίαρχο δίνοντάς του οδηγίες για τον χειρισμό της υπόθεσης, ενώ ήταν παρόντες και στον κατάπλου του πλοίου.

Μόλις το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, σε μια συντονισμένη επιχείρηση και με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος, επιβιβάστηκε στο πλοίο και πάρα πολύ γρήγορα αφόπλισε τον δράστη και τον συνέλαβε.

Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ η γυναίκα διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο των Αθηνών για την παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς είχε τραυματιστεί πολύ ελαφρά στον λαιμό. Προανάκριση διενεργείται από τη Διοίκηση Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε το περιστατικό της ομηρίας ήταν συνέχεια ενήμερος για την εξέλιξη του περιστατικού και μετά την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης εξέφρασε την ικανοποίησή του, δίνοντας θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δηλώσεις μελών του πληρώματος ο 27χρονος άνδρας πριν συμβεί το περιστατικό είχε παράξενη συμπεριφορά και έλεγε ότι τον κυνηγούσαν 30 άνθρωποι να τον ρίξουν στη θάλασσα, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού ήταν πάρα πολύ νευρικός.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...