Ειδήσεις . Security News
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 | 18:46

Ο στρατός των ΗΠΑ εξοπλίζεται με επανδρωμένα drones

Η βρετανική εταιρεία αεροναυπηγικής Malloy, δημιουργεί χωρίς καμία μυστικότητα, εδώ και καιρό, ένα φουτουριστικό, ιπτάμενο όχημα που είναι κάτι μεταξύ drone και ποδήλατου, στα πρότυπα του Hoverboard, του ιπτάμενου σκάφους, που είχε κάνει την εμφάνισή του στην ταινία επιστημονικής φαντασίας Star Wars.

Η βρετανική εταιρεία αεροναυπηγικής Malloy, δημιουργεί χωρίς καμία μυστικότητα, εδώ και καιρό, ένα φουτουριστικό, ιπτάμενο όχημα που είναι κάτι μεταξύ drone και ποδήλατου, στα πρότυπα του Hoverboard, του ιπτάμενου σκάφους, που είχε κάνει την εμφάνισή του στην ταινία επιστημονικής φαντασίας Star Wars. Μάλιστα, προ καιρού, είχε χρησιμοποιήσει και το σάιτ εξεύρεσης πόρων KickStarter, όπου η καμπάνια της Malloy είχε καταφέρει να συγκεντρώσει και να ξεπεράσει το ποσό-στόχο των 60 χιλιάδων λιρών.

Η εφεύρεσή τους, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του Reuters, δείχνει τελικά να απογειώνεται, αφού το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, μόλις ανακοίνωσε συμφωνία με την Malloy για την κατασκευή του εν λόγω οχήματος που είναι ικανό να μεταφέρει έναν αναβάτη, για λογαριασμό του αμερικανικού στρατού.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο αμερικανικός στρατός έδειξε ενδιαφέρον για το Hoverboard λόγω της ευελιξίας του σε ανώμαλα εδάφη, της αυτονομίας και της ασφάλειας που προσφέρει, αλλά και της δυνατότητάς του να πετά σε χαμηλό υψόμετρο, υποκαθιστώντας ένα ελικόπτερο. Η κατασκευή του, πάντως, σημειώνει το άρθρο απέχει αρκετό καιρό ακόμη έως ότου να βγει σε μαζική παραγωγή.

Πηγή: www.lifo.gr

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 94

Τεύχος 94

28-08-2019

Security Report, Τεύχος 94

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Σεπτεμβρίου , πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Συνέντευξη με τον Jacek Węglarz, Technology Training Manager και Evangelist της Dahua Technology. Το Security Report μίλησε με τον κ. Jacek Węglarz Technology Training Manager της Dahua Technology για τα νέα σχέδια της εταιρίας, το μέλλον του CCTV, το ελληνικό κοινό, την απόλυτη εμμονή με το τοπικό φαγητό της χώρας μας και φυσικά το τζατζίκι! Διαβάστε στο κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού μας την πολλή ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε ο κ. Węglarz. Tyco...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.