Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
6 Ιουλίου 2015 17:36

Εναρκτήρια Συνάντηση του Έργου INSPEC2T

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F20a12b3f495f4c872b2b108acea7b37f XL

Η εναρκτήρια συνάντηση (Kick off Meeting) του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Έργου INSPEC2T (Inspiring CitizeNS Participation for Enhanced Community PoliCing AcTions) διοργανώθηκε από το ΚΕΜΕΑ στις 22 και 23 Ιουνίου. Το Έργο INSPEC2T έχει διάρκεια 36 μήνες και ξεκίνησε την 1η Μαΐου 2015. Είναι έργο που εγκρίθηκε προς..Η εναρκτήρια συνάντηση (Kick off Meeting) του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Έργου INSPEC2T (Inspiring CitizeNS Participation for Enhanced Community PoliCing AcTions) διοργανώθηκε από το ΚΕΜΕΑ στις 22 και 23 Ιουνίου.

Το Έργο INSPEC2T έχει διάρκεια 36 μήνες και ξεκίνησε την 1η Μαΐου 2015. Είναι έργο που εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο της πρόσκλησης “FCT-2014 Ethical/Societal Dimension Topic 2: Enhancing cooperation between law enforcement agencies and citizens – Community policing” του Προγράμματος HORIZON 2020 της ΕΕ.

Το Έργο INSPEC2T έχει ως αντικείμενο την ενίσχυση της συνεργασίας Αστυνομίας – Πολιτών (Community policing), μέσω της χρήσης τεχνολογικών εργαλείων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο σχεδιασμός του Έργου βασίζεται στη στην Ευρωπαϊκή πολιτική πρόληψης της εγκληματικότητας και τις επί μέρους πολιτικές Εσωτερικής Ασφάλειας των Κρατών-Μελών της ΕΕ., καθώς και σε αποτελέσματα σχετικών ερευνών και βέλτιστες πρακτικές σε θέματα συνεργασίας μεταξύ αστυνομίας και τοπικών – περιφερειακών – εθνικών κοινοτήτων. Αυτό αποτελεί την βάση για την κατανόηση των ειδικών χαρακτηριστικών, των ιδιαιτεροτήτων και των καθοριστικών παραγόντων για τη δημιουργία και την ενδυνάμωση της εμπιστοσύνης μεταξύ των εμπλεκομένων.

Το Έργο INSPEC2T χρησιμοποιεί μια προσέγγιση κατά την οποία ο χρήστης είναι στο επίκεντρο της διαδικασίας σχεδιασμού και ανάπτυξης τεχνολογιών και εργαλείων. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενοποιεί και εκσυγχρονίζει μια διαδραστική επικοινωνία των εμπλεκομένων. Ξεκινώντας από βέλτιστες πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί σε διαφορετικά κράτη και κουλτούρες, εισάγει μια προσέγγιση κατά την οποία η κοινωνική, νομική και ηθική διάσταση λαμβάνονται υπόψη κατά το σχεδιασμό των τεχνικών χαρακτηριστικών και τη διαδικασία υλοποίησης των τεχνολογιών του έργου.

Το Έργο θα δοκιμαστεί σε βάθος και θα αξιολογηθεί σε 5 πόλεις 4 Ευρωπαϊκών Χωρών (Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Κύπρος, Ολλανδία) από σημαντικό αριθμό εμπλεκομένων.

Η ενεργός συμμετοχή και η δέσμευση των χρηστών με το Έργο INSPEC2T ενισχύεται μέσω μιας πλήρως δυναμικής, διαδραστικής και βιωματικής εκπαιδευτικής εφαρμογής, που επιτρέπει στους χρήστες να εξοικειωθούν με τις τεχνολογίες και τα εργαλεία του έργου, να κατανοήσουν σε βάθος τις δυνατότητες του συστήματος και να κινητοποιηθούν σε ότι αφορά την ενασχόλησή τους με τις δραστηριότητες συνεργασίας Αστυνομίας –Πολιτών.

Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί επίσης σε δραστηριότητες ενημέρωσης του κοινού για τη συνεργασία Αστυνομίας – Πολιτών (Community Policing). Οι δραστηριότητες αυτές και τα σχετιζόμενα με αυτές αποτελέσματα, θα αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη του Νέου Οδικού Χάρτη για τη συνεργασία Αστυνομίας –πολιτών στην Ευρώπη.

Το ΚΕΜΕΑ έχει κομβικό ρόλο στο συγκεκριμένο έργο καθώς είναι ο συντονιστής (co-coordinator) του Έργου και συμμετέχει ενεργά στα περισσότερα πακέτα εργασίας του Έργου. Στην κοινοπραξία (consortium), εκτός από το ΚΕΜΕΑ., συμμετέχουν 17 Οργανισμοί από 8 Ευρωπαϊκές χώρες:

• Netherlands Organization for Applied Scientific Research (TNO), Ολλανδία

• The German Police University (DHPOL), Γερμανία

• The Vienna Centre for Societal Security (VICESSE), Αυστρία

• Vicomtech-IK4, Ισπανία

• Ulster University , ΗνΒασίλειο

• Intrasoft International, Λουξεμβούργο

• CGI, Ολλανδία

• Aditess, Κύπρος

• Trilateral Research & Consulting, ΗνΒασίλειο

• Satways Ltd, Ελλάδα

• Eticas Research & Consulting, Ισπανία

• Exus Software Ltd, ΗνΒασίλειο

• IMC Technologies, Ελλάδα

• Valencia City Council – Local Police, Ισπανία

• Lancashire Constabulary, ΗνΒασίλειο

• Guardia Civil, Ισπανία

• Playgen, ΗνΒασίλειο

Κατά τη διάρκεια της Εναρκτήριας Συνάντησης, οι εταίροι του Έργου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα και τις προβλεπόμενες δραστηριότητες του Έργου, να εξετάσουν τις απαραίτητες συνδέσεις και συσχετισμούς μεταξύ δραστηριοτήτων, αλλά και να έχουν μια γενική εικόνα για το σχεδιασμό του Έργου και τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Η επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση για το Έργο είναι η 1η Συνάντηση Εργασίας της Συμβουλευτικής Ομάδας του Έργου (SAG- Stakeholders Advisory Group) & της Ομάδας Ειδικών Εμπειρογνωμόνων του Έργου (EEG – External Experts Group), η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Βιέννη της Αυστρίας, την 1η εβδομάδα του Νοεμβρίου 2015 (η ημερομηνία θα καθοριστεί σύντομα).

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...