Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
9 Ιουλίου 2015 17:04

Κίνδυνοι ελλοχεύουν από τις εξελιγμένες οθόνες αυτοκινήτων

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F17c8134c204c292f728a10b8131224be XL

Οι οθόνες πολλαπλών χρήσεων, αποτελούν πλέον ένα σημαντικό δέλεαρ για τους αγοραστές καινούργιων αυτοκινήτων, και θεωρούνται αναπόσπαστο αξεσουάρ για κάθε όχημα που βγαίνει από την γραμμή μαζικής παραγωγήςΟι οθόνες πολλαπλών χρήσεων, αποτελούν πλέον ένα σημαντικό δέλεαρ για τους αγοραστές καινούργιων αυτοκινήτων, και θεωρούνται αναπόσπαστο αξεσουάρ για κάθε όχημα που βγαίνει από την γραμμή μαζικής παραγωγής.

Οι εμπειρογνώμονες από την πλευρά τους προειδοποιούν για τους πιθανούς κινδύνους που υπάρχουν για την ασφάλεια των αυτοκινήτων, από το γεγονός ότι έχουν γίνει πλέον πολύ… hi-tech.

Οι υποστηρικτές αυτής της άποψης λένε ότι τα τάμπλετ που αναπτύσσονται από εταιρίες όπως η Google και η Apple, προκειμένου να τοποθετηθούν στα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να αποσπάσουν την προσοχή των οδηγών από τον δρόμο, γεγονός που θα είχε ως αποτέλεσμα την ύπαρξη πολλών και σοβαρών ατυχημάτων.

«Πιστεύω ότι οι οθόνες εγείρουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη δημόσια ασφάλεια. Από νομοθετικής άποψης, αυτό το ζήτημα απασχολεί και να συνεχίσει να απασχολεί τους νομοθέτες για πολλά ακόμα χρόνια», δήλωσε ο Τζο Σιμίσιαν, πρώην βουλευτής της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος πρότεινε τους απαγορευτικούς νόμους για τη χρήση κινητών τηλεφώνων, κατά τη κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γιούτα, Ντέιβιντ Στράιερ, τονίζει με εμφαντικό τρόπο, ότι, «δεν είναι δυνατόν ο οδηγός να κοιτά μια οθόνη και τον δρόμο την ίδια στιγμή. Οι οθόνες παρέχουν διαδραστικές δυνατότητες στους οδηγούς, οι οποίες αποσπούν την προσοχή από το δρόμο για περισσότερο χρονικό διάστημα από ότι είναι ασφαλές».

Ο αντίλογος σε όλα αυτά προέρχεται από τις ίδιες τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι οθόνες πολλαπλών χρήσεων αποτελούν, πλέον, σημαντικό στοιχείο για την προώθηση των πωλήσεών τους. Και, τυχόν απαγόρευσή τους, ενδεχομένως να είχε αρνητικό αντίκτυπο στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων, ειδικά σε εκείνη την μερίδα των καταναλωτών που δεν «βλέπει» το λόγο να αλλάξει το παλιό της αυτοκίνητο, αφού το νέο δεν θα έχει καινοτομίες οι οποίος είναι ελκυστικές.

Η παραπάνω άποψη ενδεχομένως να θεωρηθεί υπερβολική. Όμως, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη της εταιρείας έρευνας της αγοράς JD Power, περίπου το 15% των καταναλωτών αποκλείει την αγορά ενός αυτοκινήτου εάν αυτό δεν συμπεριλαμβάνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σε σύγκριση με το 4% που ήταν το ποσοστό ένα χρόνο νωρίτερα.

Η απάντηση από τον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, έρχεται δια στόματος του εκπροσώπου της Audi, Μαρκ Ντάνκε, ο ο οποίος σημειώνει:

«Αν δεν παρέχουμε στον καταναλωτή κάτι που θεωρείται χρήσιμο, τότε αυτός θα χρησιμοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο και όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους ασφαλείας κατά τη διάρκεια της οδήγησης».

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...