Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
14 Σεπτεμβρίου 2015 17:40

«Στρατός»… μπράβων στη Μύκονο

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F2f7c13232e13404e23cfd28dd9d8bff9 XL

.Ένας «στρατός» 500 μπράβων και security – πολλοί από τους οποίους είναι αδήλωτοι – δρα ανεξέλεγκτος, στον «άγνωστο πόλεμο της Μυκόνου» , με στόχο εισπράξεις εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής». Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ πρόκειται για «αόρατες» εταιρείες συνοδείας, προστασίας…Ένας «στρατός» 500 μπράβων και security – πολλοί από τους οποίους είναι αδήλωτοι – δρα ανεξέλεγκτος, στον «άγνωστο πόλεμο της Μυκόνου» , με στόχο εισπράξεις εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ πρόκειται για «αόρατες» εταιρείες συνοδείας, προστασίας και παντός είδους… εξυπηρέτησης κοσμικών με δεκάδες μπράβους «έτοιμους για όλα».

Το πρόσφατο επεισόδιο με τον άγριο ξυλοδαρμό 31χρονου Κύπριου έξω από κλαμπ είναι μόνο ένα επεισόδιο σε αυτόν άγνωστο πόλεμο. Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί τον περασμένο Ιούλιο έξω από άλλο κλαμπ, με τη συμμετοχή σεκιουριτά που ανήκε στην ίδια εταιρεία που εμπλέκεται στον τελευταίο τραυματισμό.

Την ίδια ώρα, αποκαλύπτεται σύμφωνα με το δημοσίευμα ότι επιχειρηματίες που σχετίζονται με άλλη εταιρεία security, η οποία αρχίζει να έχει παρουσία και στη Μύκονο, ήταν πελάτες του μεγάλου κυκλώματος κοκαΐνης που αποκαλύφθηκε προ μερικών εβδομάδων και συσχετίζονται με ιδιοκτήτη εστιατορίου στο Κολωνάκι με το ψευδώνυμο «Πιγκουίνος», αλλά και με δύο ιδιώτες, έναν Έλληνα και έναν Αλβανό. Οι τελευταίοι ήταν τροφοδότες ναρκωτικών στην ίδια περιοχή της Αθήνας και δεν αποκλείεται να εμπλέκονται στην υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης στο νησί.

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ και νομικούς που επικαλείται η εφημερίδα, μετά την δολοφονία του Αυστραλού Ντουζόν από μπράβους σε κλαμπ τον Ιούλιο του 2008, τα 20-25 μεγάλα κλαμπ της Μυκόνου προχώρησαν σε συμφωνίες με εταιρείες security για τη φύλαξη των μαγαζιών τους και υπέγραφαν ιδιωτικά συμφωνητικά μαζί τους για την μετάθεση των ποινικών ευθυνών σε περίπτωση τραυματισμού θαμώνων.

Πρόκειται για έναν τεράστιο τζίρο δεκάδων χιλιάδων ευρώ μηνιαίως με έσοδα από 20-25 κλαμπ, που έχουν από 500 έως 5.000 πελάτες σε καθημερινή βάση.

Στα μεγάλα κλαμπ υπάρχουν σε κάθε βάρδια 4-10 σεκιουριτάδες που αμείβονται με μεροκάματο 30-60 ευρώ. Οι περισσότεροι έρχονται στο νησί μετά από προσκλητήριο στο Facebook που ξεκινά στις αρχές Μαρτίου.

Το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό στην αγορά “security” έχει αθλητής πυγμαχίας από τη Βόρεια Ελλάδα, συγγενής του οποίου είχαν συστήματα ασφαλείας.

Ο κύκλος των συμφερόντων όμως δεν περιορίζεται εδώ, καθώς σύμφωνα με παράγοντες του νησιού εμφανίζονται μετά το Πάσχα διάφοροι τυχοδιώκτες που προσφέρουν υπηρεσίες κάθε είδους σε Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες τουρίστες, ακόμη και για τις παραλίες, με άνθρωπο να τους κλείνει τραπέζια σε νυχτερινά κέντρα ή… ξαπλώστρες στην παραλία κ.ο.κ. με «μαύρες αμοιβές».

Ακόμη, όπως προέκυψε από την πρόσφατη δικογραφία για τα ναρκωτικά, υπάρχουν και άνθρωποι για άλλου είδους μεσολαβήσεις, μέχρι την προμήθεια ναρκωτικών και γυναικών για ερωτικά πάρτι.

Πηγή: http://www.star.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...