Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
15 Σεπτεμβρίου 2015 17:32

Ουκρανία – Ρωσία κοντά σε συμφωνία για απόσυρση των όπλων

8f465ff8a390896d2db03a2f6dfc1b4e XL 9c478115

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Ρώσο, τον Ουκρανό και τον Γάλλο ομόλογο του στο Βερολίνο χθες πως επετεύχθη “σημαντική πρόοδος” για την επίτευξη μιας λύσης στην σύγκρουση μεταξύ Κιέβου και ΜόσχαςΟ υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Ρώσο, τον Ουκρανό και τον Γάλλο ομόλογο του στο Βερολίνο χθες πως επετεύχθη “σημαντική πρόοδος” για την επίτευξη μιας λύσης στην σύγκρουση μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας συναντήθηκαν χθες στο Βερολίνο για να συζητήσουν την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία και την εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας του Μινσκ.

Ο Σταϊνμάγερ δήλωσε πως η Ουκρανία και η Ρωσία είναι κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας για την απόσυρση των όπλων από την οριοθετημένη γραμμή μεταξύ των αυτονομιστών και των ουκρανικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία και συμφώνησαν να μην τοποθετήσουν άλλες νάρκες και να αφαιρέσουν τις υπάρχουσες.

“Όλοι μας επαναδιαβεβαιώσαμε ότι η εκεχειρία που τηρείται εδώ και δύο εβδομάδες χρειάζεται να κατοχυρωθεί και να διασφαλιστεί περαιτέρω”, ανέφερε με δήλωσή του.

Πρόσθεσε πως οι χώρες συμφώνησαν επί της αρχής πως οι προγραμματισμένες τοπικές εκλογές στην ανατολική Ουκρανία πρέπει να διεξαχθούν υπό κοινή νομική βάση και υπό την εποπτεία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Παράλληλα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά τη συνάντηση δήλωσε πως οι υπουργοί Εξωτερικών κάλεσαν για την τελική συμφωνία απόσυρσης των όπλων διαμετρήματος κάτω των 100 χιλιοστών από την εμπόλεμη ζώνη στην ανατολική Ουκρανία.

“Συζητήσαμε σήμερα για τη στήριξη της συμφωνίας και υπογράφοντας ένα έγγραφο στο πλαίσιο μιας αντίστοιχης υποομάδας για την ασφάλεια της συμφωνίας του Μινσκ, σχετικά με όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν την απόσυρση των όπλων διαμετρήματος κάτω των 100 χιλιοστών. Αυτό καθορίζει μια πολύ στενή εξακρίβωση, σε παρακολούθηση της ειδικής ομάδας παρακολούθησης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη”, δήλωσε ο Λαβρόφ.

“Ελπίζουμε πως για τα υπόλοιπα θέματα θα υπάρχει συντονισμός κατά τη διάρκεια της επικείμενης συνάντησης της ομάδας για την ασφάλεια, που προγραμματίζεται για τις 15-16 Σεπτεμβρίου στο Μινσκ”, πρόσθεσε.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των τεσσάρων χωρών εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ξεπεράσουν όποιες υπάρχουσες διαφορές στην ερμηνεία της συμφωνίας του Μινσκ για την πραγματοποίηση περιφερειακών εκλογών στην Ουκρανία εάν κριθεί απαραίτητο, δήλωσε ο Λαβρόφ.

“Εμείς, πρώτα από όλα, εκφράσαμε την ικανοποίηση μας ότι η εκεχειρία τηρείται σε γενικές γραμμές. Ξεχωριστές υποθέσεις βίας από αυτό το καθεστώς πραγματοποιούνται, αλλά γενικά έχουμε μια θετική αξιολόγηση του τι γίνεται”, τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών επίσης συμφώνησαν πως επιπλέον συγκεκριμένα βήματα χρειάζονται να γίνουν επειγόντως για να διασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθεί φέτος η ανθρωπιστική κατάσταση ανάγκης του περασμένου χειμώνα, διασφαλίζοντας ότι οι οργανώσεις βοήθειας μπορούν να προσεγγίσουν ανθρώπους στην περιοχή των συγκρούσεων και βελτιώνοντας την παροχή νερού.

Οι ηγέτες Ρωσίας, Ουκρανίας, Γερμανίας και Γαλλίας αναμένεται να συναντηθούν στο Παρίσι στις αρχές Οκτωβρίου για να συζητήσουν προσπάθειες επίλυσης της ουκρανικής σύγκρουσης.

Πηγή: http://www.imerisia.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...