Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
6 Οκτωβρίου 2015 21:41

Στις Βρυξέλλες ο Ερντογάν για προσφυγικό και ασφάλεια των συνόρων

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F31fe0310ed4d0bed42f543c4122795e2 XL

Με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συναντάται στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Τουρκίας με κεντρικό θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και την ασφάλεια των συνόρων της Τουρκίας με την Ελλάδα και τη ΒουλγαρίαΜε τον πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συναντάται στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Τουρκίας με κεντρικό θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και την ασφάλεια των συνόρων της Τουρκίας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καυτηρίασε την προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προσφυγική κρίση.«Την ώρα που εμείς φιλοξενούμε 2,2 εκατομμύρια πρόσφυγες, η Ευρώπη στο σύνολό της φιλοξενεί λιγότερους από 250.000 πρόσφυγες συνολικά» τόνισε ο Ερντογάν στη διάρκεια συνάντησης, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, με Βέλγους επικεφαλής επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, το θέμα που βρίσκεται στο επίκεντρο της επίσκεψης Ερντογάν είναι η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και η ασφάλεια των συνόρων της Τουρκίας, κυρίως αυτών με τη Συρία.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα ανέφερε ότι η χορήγηση βίζας στους Τούρκους πολίτες είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν επίσης κατά τη συνάντηση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με τον Τούρκο πρόεδρο, υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι η Τουρκία δεν πληροί ακόμα τις αναγκαίες προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο.

Στη συνάντηση με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνερ θα συζητηθεί και το ζήτημα της ασφάλειας των συνόρων της Τουρκίας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, ενώ θα τεθεί και το θέμα της παροχής βοήθειας προς την Άγκυρα με στόχο την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

Στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Σεπτεμβρίου για το προσφυγικό αποφασίστηκε να δοθεί στην Τουρκία εντός του 2015 και 2016 ποσό ύψους 1 δισ. ευρώ για τους προσφυγικούς καταυλισμούς, εφόσον η Τουρκία αποδεχθεί συγκεκριμένους όρους.

Όπως ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία κατέληξαν σε συμφωνία επί της αρχής για ένα σχέδιο δράσης που έχει σκοπό να ανακόψει το κύμα των προσφύγων που κατευθύνεται προς την Ευρώπη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η συμφωνία αυτή αναμένεται να εγκριθεί κατά τις συναντήσεις που θα έχει στις Βρυξέλλες ο Ερντογάν.

Βάσει του σχεδίου αυτού, η Τουρκία θα πρέπει να δεχθεί να εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να ασφαλίσει τα σύνορά της με την ΕΕ συμμετέχοντας σε κοινές περιπολίες με την ελληνική ακτοφυλακή στο ανατολικό τμήμα του Αιγαίου, οι οποίες (περιπολίες) θα συντονίζονται από την ευρωπαϊκή υπηρεσία εποπτείας των συνόρων Frontex.

Πηγές: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...