Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
23 Οκτωβρίου 2015 11:17

«Ψήνεται» συντονισμός Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F3428a4d45eefd1bdcb76832876a2651c XL

Πρέπει να επιδιωχθεί ο συντονισμός στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται για κοινές περιπολίες και ότι το Βερολίνο γνωρίζει τις ελληνικές ευαισθησίες για το θέμαΠρέπει να επιδιωχθεί ο συντονισμός στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται για κοινές περιπολίες και ότι το Βερολίνο γνωρίζει τις ελληνικές ευαισθησίες για το θέμα.

Αναφερόμενος στην άτυπη συνάντηση κορυφής που διοργανώνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, την Κυριακή, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε:

«Σε αυτή την ανεπίσημη συνάντηση κάποιων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, την Κυριακή, θα πρέπει να γίνουν και σκέψεις για το πώς μπορούν να εφαρμοστούν οι αποφάσεις όλου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Μέρος αυτών των αποφάσεων είναι ότι χρειαζόμαστε έναν καλύτερο, αποτελεσματικότερο έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Σε αυτό, τα σύνορα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας -δύο μελών του ΝΑΤΟ- στο Αιγαίο παίζουν μεγάλο ρόλο.

Συντονισμός, πιστεύω, είναι εκεί αυτό το οποίο θα έπρεπε να επιδιώξουμε. Ασφαλώς μας είναι γνωστές οι ευαισθησίες στην Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να επιδιωχθεί συντονισμός κατά μήκος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ με έναν εταίρο στο ΝΑΤΟ όπως την Τουρκία. Αυτό δε σημαίνει κοινές περιπολίες, αυτό είναι κάτι άλλο».

Κληθείς να διευκρινίσει πώς θα μπορούσε να γίνει αυτός ο συντονισμός στο Αιγαίο, ο κ. Ζάιμπερτ περιορίστηκε να επισημάνει ότι δεν είναι σε θέση, ως εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, να περιγράψει με λεπτομέρειες τον συντονισμό μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής πλευράς. «Αλλά ο στόχος, πιστεύω, είναι προς το συμφέρον όλων», κατέληξε.

Η Βουδαπέστη κλείνει “διάδρομο” για τους μετανάστες

Η Ουγγαρία δεν προτίθεται να ανοίξει οποιονδήποτε διάδρομο για τους μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν από το νότο στη ζώνη Σένγκεν της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε άλλωστε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ζόλταν Κόβατς έκανε τη δήλωση αυτή έπειτα από μια συνάντηση στη Βιέννη των αρχηγών των αστυνομιών της Κροατίας, της Σλοβενίας, της Αυστρίας και της Ουγγαρίας. Η Ουγγαρία έχει κλείσει τα νότια σύνορά της με τη Σερβία και την Κροατία για να σταματήσει τη ροή των μεταναστών.

“Η Ουγγαρία το έχει καταστήσει απολύτως σαφές … ότι δεν υποστηρίζει οποιαδήποτε πρόταση να ανοιχτούν διάδρομοι στα τμήματα των συνόρων που έχουν κλείσει στο νότο ή να παρασχεθούν μέσα μεταφοράς για μετανάστες μέσα στη ζώνη Σένγκεν”, δήλωσε ο Κόβατς σε συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: http://news247.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...