Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
6 Νοεμβρίου 2015 15:52

20 χρόνια Υπηρεσία Εναέριων Μέσων της ΕΛΑΣ

62ce28ec99c2fa1d4d37c00276d38905 XL 4fa046ee

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα, εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου των 20 ετών λειτουργίας της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη.Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα, εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου των 20 ετών λειτουργίας της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη και του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτου Φιλιππάκου.

Επιπλέον, παρευρέθηκε η Φυσική Ηγεσία του Σώματος, με επικεφαλής τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη.

Ο κ. Αναγνωστάκης κατά τον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων, τόνισε:

«.Τα ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας, όλα αυτά τα χρόνια, έχουν καταφέρει να δώσουν το στίγμα τους και να «γράψουν» τη δική τους ιστορία μέσα στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Ως το «εναέριο άγρυπνο μάτι» για την προστασία του πολίτη συμβάλλουν καθημερινά στη δύσκολη μάχη κατά του εγκλήματος, και όχι μόνο.

Στη συνέχεια, απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Καπάκης που μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«..Χαίρομαι που βρίσκομαι κοντά σας σε αυτή την ιδιαίτερη γιορτή, σε μια Μονάδα, η οποία πλέον γράφει τη δικιά της ιστορία. Συμπλήρωσε 20 χρόνια και η προστιθέμενη αξία που έχει δημιουργήσει για την Ελληνική Αστυνομία είναι πάρα πολύ μεγάλη, ενώ ενισχύει σημαντικά κι από την πλευρά της πολιτικής προστασίας. Είναι μία δύναμη κι ένα άγρυπνο μάτι, το οποίο πραγματικά ενημερώνει και δίνει σημαντικές πληροφορίες, όπου χρειάζονται…».

Ο κ. Φιλιππάκος κατά το χαιρετισμό του μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«… Πάντοτε σε ετοιμότητα, με στελέχη εκπαιδευμένα και με ελικόπτερα εφοδιασμένα με σύγχρονο εξοπλισμό, η Υπηρεσία Εναέριων Μέσων υποστηρίζει τις αστυνομικές επιχειρήσεις, έχοντας αφήσει το στίγμα της στην διαχείριση κρίσιμων περιστατικών στη σύγχρονη ιστορία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο συνεχή αγώνα της κατά της εγκληματικότητας και στις συνεχείς δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την προστασία των πολιτών, η Υπηρεσία Εναέριων Μέσων συμβάλλει καθοριστικά “από αέρος”.

Επιπλέον, χαιρετισμό απηύθυνε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας που μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Υπηρεσία Εναερίων Μέσων διαδραματίζει τον δικό της ρόλο στην καθημερινή αστυνόμευση και στην πάταξη της εγκληματικότητας. Βρίσκεται στις επάλξεις με τον τρόπο που εμείς γνωρίζουμε και έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια και η συνεισφορά της είναι εξόχως σημαντική, αφού συμπληρώνει, υποστηρίζει και ενισχύει την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας από αέρος. Ειδικότερα, πέραν της συνεισφοράς της σε επιχειρησιακές αστυνομικές δράσεις, συμμετέχει άμεσα σε διασώσεις και απεγκλωβισμούς ατόμων, γεγονός που δείχνει την αξία της και την προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο».

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...