Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
16 Δεκεμβρίου 2015 17:43

Η Cisco επεκτείνει τη στρατηγική Security Everywhere

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F18794c339f726f0dc7ae55a6c179ba6c XL

Η Cisco ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα δώσει νέα ώθηση στη στρατηγική Security Everywhere, με μεγαλύτερη έμφαση σε cloud, δίκτυα και σταθμούς εργασίας, με νέα προϊόντα και λειτουργίες ασφαλείας καθώς και με υπηρεσία ενημέρωσης σχετικά με τις απειλές, κι όλα αυτά τη στιγμή που εταιρείες και οργανισμοί προχωρούν στην ψηφιακή..Η Cisco ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα δώσει νέα ώθηση στη στρατηγική Security Everywhere, με μεγαλύτερη έμφαση σε cloud, δίκτυα και σταθμούς εργασίας, με νέα προϊόντα και λειτουργίες ασφαλείας καθώς και με υπηρεσία ενημέρωσης σχετικά με τις απειλές, κι όλα αυτά τη στιγμή που εταιρείες και οργανισμοί προχωρούν στην ψηφιακή μεταμόρφωσή τους.

Οι εταιρείες βασίζονται στις ψηφιακές πρωτοβουλίες για τη δημιουργία νέων προοπτικών οικονομικής ανάπτυξης και μείωσης της λειτουργικής πολυπλοκότητας. Όσο περισσότερο αυξάνεται η διακίνηση δεδομένων, άλλο τόσο αυξάνονται οι επιθέσεις από διάφορες πηγές απειλών, με αποτέλεσμα οι εταιρείες να κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες να προστατέψουν τα δεδομένα τους. Βρίσκονται αντιμέτωπες με μια περίπλοκη σειρά διαφορετικών λύσεων ασφάλειας που λύνουν συγκεκριμένα προβλήματα, οι οποίες συχνά λόγω του σχεδιασμού τους δεν προσφέρουν διαλειτουργικότητα, με αποτέλεσμα οι ομάδες ασφαλείας να έχουν περιορισμένη ορατότητα όσον αφορά πιθανές απειλές και παραβιάσεις των δικτύων τους. Η αξία που προσφέρει η αρχιτεκτονική της Cisco έγκειται στην έμφαση που δίνει στην παροχή ασφάλειας που εκτείνεται σε ολόκληρο το δίκτυο (τοπικό LAN WLAN, WAN, και το data center), καλύπτοντας τα κενά σε ολόκληρο το φάσμα πιθανών επιθέσεων και μειώνοντας σημαντικά το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ανίχνευση και την αποκατάσταση.

Συγκεκριμένα, η Cisco έρχεται να προσθέσει: το Cisco® Cloud Access Security (CAS), μια λύση που παρέχει ορατότητα και ασφάλεια δεδομένων για εφαρμογές βασιζόμενες στο cloud, βελτιώσεις του Identity Services Engine (ISE), αυξάνοντας την ορατότητα και τον έλεγχο του δικτύου και των συσκευών χρηστών με νέους ελέγχους πρόσβασης θέσης και την υπηρεσία Threat Awareness Service, η οποία προσφέρει σε εταιρείες και οργανισμούς ορατότητα στα δίκτυά τους ενημερώνοντας σχετικά με απειλές.

Σύμφωνα με δεδομένα ανάλυσης τάσεων των Υπηρεσιών Cisco Cloud Consumption, ο αριθμός των μη εξουσιοδοτημένων εφαρμογών cloud που χρησιμοποιούνται από τους εργαζόμενους σε μια επιχείρηση είναι κατά 15 έως 20 φορές μεγαλύτερος από αυτόν που είχε προβλεφθεί από τους CIO λόγω της ύπαρξης συστημάτων Shadow IT. Η νέα λύση Cloud Access Security (CAS) της Cisco έρχεται να προσφέρει σε εταιρείες και οργανισμούς τη δυνατότητα αντιμετώπισης αυτού του περίπλοκου ζητήματος και αύξησης της ορατότητας και του ελέγχου των δεδομένων σε εφαρμογές cloud.

Σε συνεργασία με τις Skyhigh Networks και Elastica, η λύση CAS προσφέρει αυξημένη ορατότητα σε «κρυφές» εφαρμογές που οι εργαζόμενοι μπορεί να φέρουν στο δίκτυο, δυνατότητα ανίχνευσης κακόβουλης συμπεριφοράς και δυνατότητα ορισμού πολιτικών ασφαλείας που προσαρμόζουν τη χρήση εφαρμογών και τη συμπεριφορά των χρηστών ώστε να ευθυγραμμίζονται με τις εταιρικές πολιτικές. Όσον αφορά την προστασία εφαρμογών βασιζόμενων στο cloud, όπως είναι οι εφαρμογές Dropbox και Salesforce.com, η λύση CAS αποτρέπει την αποστολή (uploading) ευαίσθητων πληροφοριών και την παράτυπη ανταλλαγή δεδομένων σε εφαρμογές, περιορίζοντας τις παραβιάσεις έκθεσης δεδομένων.

Η λύση Cisco Cloud Web Security συνεργάζεται πλέον με τη λύση CAS, προσφέροντας ασφαλή άμεση πρόσβαση στο Internet υποστηρίζοντας πλέον και τους Integrated Services Router 4K, εξοικονομώντας τηλεπικοινωνιακά κόστη.

Προστασία συνδέσεων συσκευών χρηστών και πρόσβασης δεδομένων

Καθώς οι επιχειρήσεις “ανοίγουν” πλέον τα δίκτυά τους στο IoT, σε κινητές συσκευές καθώς και σε εφαρμογές τρίτων, έρχονται αντιμέτωπες με την ανάγκη ισορρόπησης μεταξύ της πρόσβασης και της προστασίας και των ταχυτήτων με τις οποίες μπορούν να υλοποιούν αλλαγές ασφαλείας ώστε να ανταποκρίνονται στις επιχειρηματικές τους ανάγκες. Περισσότερες από το 68% των επιχειρήσεων θεωρούν ότι η χρήση από τους εργαζόμενους τους κινητών συσκευών στο δίκτυό τους έχει αυξήσει σημαντικά τους κίνδυνους ασφάλειας στις συσκευές των χρηστών.

Η λύση Identity Services Engine (ISE) της Cisco, επεκτείνει τις επιχειρηματικές πολιτικές και δίνει δυνατότητα διαφορετικής πολιτικής πρόσβασης ανάλογα με το χρήστη, της συσκευής του αλλά και της γεωγραφικής θέσης τους. Η λύση ISE συνεργάζεται πλέον τη λύση Cisco Mobility Services Engine, ώστε το ΙΤ ενός οργανισμού να είναι σε θέση να δημιουργούν και να επιβάλουν πολιτικές τοποθεσίας που ορίζουν την πρόσβαση σε δεδομένα από ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, χώρο ή κτίριο. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η συνολική έκθεση σε επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των απειλών δικτύου και της προστασίας της ενσύρματης, ασύρματης και απομακρυσμένης πρόσβασης.

Η λύση ISE επεκτείνει επίσης την κάλυψη ασφάλειας μέσω του οικοσυστήματος συνεργατών pxGrid με εννέα νέους συνεργάτες —συμπεριλαμβανομένων των Check Point, Infoblox, Invincea, E8 Security, Hawk Defense, Huntsman Security, LogRhythm, SAINT και SOTI— αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των συνεργατών σε 30 τον πρώτο χρόνο ανάπτυξής της. Οι συνεργάτες του οικοσυστήματος μπορούν πλέον να ανταλλάσσουν τηλεμετρικά στοιχεία για την ασφάλεια αμφίδρομα μεταξύ συνεργατών του pxGrid. Μια νέα λειτουργία του pxGrid Adaptive Control Network επιτρέπει στους συνεργάτες να αξιοποιούν τη λύση ISE ώστε να διερευνούν και να περιορίζουν γρήγορα επιθέσεις που χρησιμοποιούν το δίκτυο ως μέσο.

Εταιρείες και οργανισμοί συχνά δεν έχουν ορατότητα των πιθανών αδύναμων σημείων των δικτύων τους. Συνεπώς δεν μπορούν να προστατέψουν αυτό που δεν μπορούν να δουν.

Αξιοποιώντας την ισχύ που προσφέρει η τηλεμετρία απειλών της Cisco, η υπηρεσία Cisco Threat Awareness Service αυξάνει την ορατότητα της δραστηριότητας του δικτύου και επισημαίνει πιθανές απειλές που ενδέχεται να απαιτούν περισσότερη προσοχή. Μια βασική έκδοση προσφέρεται με την αγορά της υπηρεσίας της Cisco Smart Net™ Total Care™ Service, ενώ η πλήρης έκδοση, με πρόσθετες λειτουργίες, διατίθεται βάσει ετήσιας συνδρομής.

Τις νέες λύσεις για την ασφάλεια έρχεται να συμπληρώσει η προσθήκη της μονάδας Network Visibility Module στο AnyConnect® VPN για την παροχή στοιχείων ροής διακίνησης δεδομένων και στοιχείων συνάφειας (contextual) για χρήστες, εφαρμογές, συσκευές, τοποθεσίες και προορισμούς. Επίσης, το AMP (Advanced Malware Protection) Threat Grid προσφέρει πλέον μεγαλύτερη πληροφόρηση σε όλες τις λύσεις του χαρτοφυλακίου AMP, επεκτείνοντας την προστασία του ASA με τις υπηρεσίες FirePOWER™ Services και το AMP for Networks. Και τα δύο αυτά προϊόντα προσφέρουν στις επιχειρήσεις μεγαλύτερη ορατότητα και έλεγχο για την ταχύτερη αντιμετώπιση των απειλών στον κυβερνοχώρο.

Πηγή: http://www.epixeiro.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...