Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
29 Ιανουαρίου 2016 16:49

SAFEPOST Project για τα ΕΛΤΑ

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2Fc89fcf24630d373e7f8c4815dbae99ac XL

Με στόχο την περαιτέρω αύξηση του επιπέδου της ταχυδρομικής ασφάλειας μέσω της ενσωμάτωσης καινοτόμων λύσεων ανίχνευσης και ελέγχου, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμμετέχουν στο συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ. πρόγραμμα SAFEPOST Project. Το έργο ολοκληρώνεται το Μάρτιο του 2016 και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμμετέχουν ως τελικός χρήστηςΜε στόχο την περαιτέρω αύξηση του επιπέδου της ταχυδρομικής ασφάλειας μέσω της ενσωμάτωσης καινοτόμων λύσεων ανίχνευσης και ελέγχου, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμμετέχουν στο συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ. πρόγραμμα SAFEPOST Project.

Το έργο ολοκληρώνεται το Μάρτιο του 2016 και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμμετέχουν ως τελικός χρήστης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος και σε συνεργασία με την την PostEurop (την Ένωση των 52 Ευρωπαϊκών Ταχυδρομικών Οργανισμών Φορέων Παροχής Καθολικής Υπηρεσίας), τα Ελληνικά Ταχυδρομεία διοργανώνουν, σήμερα και αύριο, στην Αθήνα το ετήσιο «Forum για την ταχυδρομική ασφάλεια» και το «Πιλοτικό Πρόγραμμα Εφαρμογής στα ΕΛΤΑ».

Το “Postal Security Forum” είναι μία συνάντηση ευρωπαϊκού βεληνεκούς που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Εκπρόσωποι ευρωπαϊκών ταχυδρομείων και τελωνειακών αρχών συναντώνται για πρώτη φορά στη χώρα μας για να αναλύσουν τις βέλτιστες πρακτικές σε θέματα ασφάλειας διακινούμενων ταχυδρομικών αντικειμένων όπως αυτές εφαρμόζονται στην κάθε χώρα και να καταθέσουν τις απόψεις τους με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας όλων προς όφελος του ευρωπαίου πολίτη.

Το «Πιλοτικό Πρόγραμμα Εφαρμογής στα ΕΛΤΑ» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 στις εγκαταστάσεις του αυτοματοποιημένου Κέντρου Διαλογής Αττικής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι Αττικής και επικεντρώνεται στην παρουσίαση:

1. Του μηχανήματος ανίχνευσης επικίνδυνων / απαγορευμένων ουσιών σε επιστολές και δέματα “D-Tube”, το οποίο αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του SAFEPOST Project.

2. Της ψηφιακής πλατφόρμας “Common Postal Security Space” για την ταχεία και ασφαλή ανταλλαγή πληροφοριών ασφαλείας για τα διακινούμενα ταχυδρομικά αντικείμενα μεταξύ των ταχυδρομείων.

Θα αναπτυχθούν συγκεκριμένα σενάρια ανίχνευσης ύποπτων αντικειμένων και θα γίνει παρουσίαση της πλατφόρμας και του τρόπου ανταλλαγής δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Στη διήμερη συνάντηση συμμετέχουν 14 ευρωπαϊκοί ταχυδρομικοί οργανισμοί (Ολλανδία, Ιρλανδία, Γαλλία, Πολωνία, Λετονία, Ισλανδία, Τσεχία, Σλοβακία, Ρουμανία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Εσθονία), εκπρόσωποι των τελωνειακών αρχών της Ολλανδίας, της Φινλανδίας, της Σλοβακίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας, εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης Universal Postal Union, της World Customs Association και της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης (DGTaxud) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επίσης, συμμετέχει ερευνητικό προσωπικό από το Πανεπιστήμιο της Γένοβα και του Muster της Γερμανίας, ενώ από την Ελλάδα θα παραβρεθούν στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων & ΕΦΚ. του υπουργείου Οικονομικών και στελέχη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Πηγή: http://voria.gr/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...