Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
18 Φεβρουαρίου 2016 18:31

Ολική επαναφορά Σφακιανάκη στη Δίωξη

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F32699af76cfc6e0191d612ffd4e88ee9 XL

Δεκτή έγινε η προσφυγή του Μανώλη Σφακιανάκη κατά της απομάκρυνσής του από τη θέση του Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία σχετικά με τις μετακινήσεις – τοποθετήσεις των ταξιάρχων της ΕΛΑΣΔεκτή έγινε η προσφυγή του Μανώλη Σφακιανάκη κατά της απομάκρυνσής του από τη θέση του Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία σχετικά με τις μετακινήσεις – τοποθετήσεις των ταξιάρχων της ΕΛΑΣ.

Νωρίτερα σήμερα ο υποστράτηγος ζήτησε την ακύρωση της αιφνιδιαστικής μετακίνησής του, δικαίωμα που του παρέχει ο σχετικός κανονισμός και συγκεκριμένα το άρθρο 18 του ΠΔ100/2003.

Ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/ΑΕΑ. και στη θέση του θα βρεθεί ο ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σφακιανάκης είχε ενοχληθεί έντονα εξαιτίας της απομάκρυνσής του από μια υπηρεσία που είχε ουσιαστικά δημιουργηθεί από τον ίδιο.

Η μετακίνησή του προκάλεσε αναστάτωση στους κόλπους της Αστυνομίας. Συνεργάτες του ίδιου του έκαναν λόγο για «παράξενη μεθόδευση» από μερίδα υψηλό­βαθμων αξιωματικών οι οποίοι δεν έβλεπαν με καλό μάτι την προβολή που είχε λόγω των δραστηριοτήτων του.

Με εξορθολογισμό, δικαιοσύνη και διαφάνεια, οι κρίσεις στα Σώματα Ασφαλείας, απάντησε σήμερα από τη Βουλή ο Νίκος Τόσκας, απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ. Δ. Κυριαζίδη για το ζήτημα του Μ. Σφακιανάκη.

«Η αντίληψη της ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της αστυνομίας έχει να κάνει με τις πραγματικές αστυνομικές ικανότητες και όχι με τις ικανότητες που έχουν κάποιοι στις δημόσιες σχέσεις και το χρόνο που διαθέτουν στα Μέσα Ενημέρωσης», πρόσθεσε.

Ο κ. Κυριαζίδης, χαρακτήρισε την αντικατάσταση Σφακιανάκη «ακατάληπτο ανοσιούργημα» και πρόσθεσε: «Με αγωνία προσπαθούσε να στήσει ένα σύστημα. Εσείς τον κρίνατε ως ακατάλληλο και περισσότερο δημοσιοσχεσίτη, η καθαίρεση του έγινε πριν λήξει η θητεία του τον Απρίλιο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «δεν μπορεί να ξεχάσει την ιδιοκτησιακή αντίληψη που είχε πάντα σε ό,τι αφορά τα Σώματα Ασφαλείας».

Ο ίδιος τόνισε ότι «τα ίδια τα υπηρεσιακά συμβούλια εξεπλάγησαν όταν η ηγεσία του υπουργείου τούς είπε να κρίνουν κατά συνείδηση».

«Αν θέλετε να αποστρατεύσετε όλους τους ικανούς και λειτουργικούς αστυνομικούς να κάνετε προκήρυξη. Να προσλάβετε έτσι ανθρώπους από τα Εξάρχεια που γνωρίζουν καλύτερα το αντικείμενο. Αυτό όμως η ελληνική κοινωνία δεν το αποδέχεται», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Κυριαζίδης.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...