Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
22 Μαρτίου 2016 17:16

Ευρωπαϊκό συνέδριο για την ενοποίηση των συστημάτων πτήσης των drones

Γράφει: Δημήτρης Σταμούλης
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F4f2b2921d5adfbf8552ab9cbd77502b5 XL

Διήμερο συνέδριο για το καθεστώς πτήσης των μη επανδρωμένων ιπτάμενων συσκευών γνωστών και ως drones, πραγματοποιείται στις 22 και 23 Μαρτίου στις Βρυξέλες, Sheraton Brussels Hotel, με φορέα διοργάνωσης τη Διεθνή Ένωση Μη Επανδρωμένων Ιπτάμενων Συσκευών..Διήμερο συνέδριο για το καθεστώς πτήσης των μη επανδρωμένων ιπτάμενων συσκευών γνωστών και ως drones, πραγματοποιείται στις 22 και 23 Μαρτίου στις Βρυξέλες, Sheraton Brussels Hotel, με φορέα διοργάνωσης τη Διεθνή Ένωση Μη Επανδρωμένων Ιπτάμενων Συσκευών (Association for Unmanned Vehicle Systems International).

Θέμα του συνεδρίου είναι η ενοποίηση των διαφόρων συστημάτων drones όσον αφορά το καθεστώς πτήσης τους στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο. Ανάμεσα στους ομιλητές συμπεριλαμβάνονται οι:

Η Jacqueline Foster, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία θα μοιραστεί τις ιδέες της σχετικά με την ενοποίηση του καθεστώτος πτήσης των τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών και επιπλέον θα παρουσιάσει μια συνοπτική ενημέρωση σχετικά με το έργο της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο σύνολό τους.

Ο Trevor Γουντς, διευθυντής πιστοποίησης, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας, θα αναφερθεί σε θέματα ρύθμισης του εναέριου χώρου που αντιμετωπίζει η βιομηχανία στην Ευρώπη.

Ο Koen De Vos, εμπειρογνώμονας των drones και στέλεχος στον τομέα των μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα αναφερθεί στην ανάπτυξη των προτύπων βιομηχανίας.

Ο Ron van de Leijgraaf, ανώτερος σύμβουλος πολιτικής, στο ολλανδικό υπουργείο Υποδομών και Περιβάλλοντος, θα παρουσιάσει τα σχέδια της ολλανδικής προεδρίας της ΕΕ σχετικά με τους κοινούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς πτήσης για drones.

O Mike Gadd, ειδικός σε θέματα πολιτικής, από το Βρετανική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας θα μιλήσει για την ανάπτυξη των προτύπων και των συνιστώμενων πρακτικών του ICAO για την αξιοπλοΐα, και την αδειοδότηση των εξ αποστάσεως χειριστών αεροσκαφών.

Τέλος ο Earl Lawrence, διευθυντής στην Διεθνή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, θα αναφερθεί στο πώς μπορούν να συνυπάρξουν πλατφόρμες για επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AUVSI –διοργανωτής του συνεδρίου- κ. Brian Wynne, υπογράμμισε τη δέσμευση που έχει αναλάβει για την προώθηση της παγκόσμιας κοινότητας των ηγετών της βιομηχανίας drones, των ερευνητών και των ιθυνόντων που διαμορφώνουν την επίσημη πολιτική στο χώρο, ώστε όλοι αυτοί να συνεργαστούν πιο αποτελεσματικά στον τομέα των μη επανδρωμένων ιπτάμενων συσκευών.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...