Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
12 Απριλίου 2016 18:17

«Kυνηγοί»… προσφύγων στα βουλγαρικά σύνορα

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F87b1b3b74c11543f31520df0522706cd XL

Την έντονη ανησυχία των ΜΚΟ προκαλούν στη Βουλγαρία οι «κυνηγοί κεφαλών» που συλλαμβάνουν πρόσφυγες και μετανάστες. Τα επεισόδια στα οποία εμπλέκονται πολιτοφυλακές στη Βουλγαρία για τη σύλληψη μεταναστών αυξάνονται, ενώ μετά τη δημοσιοποίηση των σχετικών βίντεο, οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζήτησαν την έναρξη έρευναςΤην έντονη ανησυχία των ΜΚΟ προκαλούν στη Βουλγαρία οι «κυνηγοί κεφαλών» που συλλαμβάνουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Τα επεισόδια στα οποία εμπλέκονται πολιτοφυλακές στη Βουλγαρία για τη σύλληψη μεταναστών αυξάνονται, ενώ μετά τη δημοσιοποίηση των σχετικών βίντεο, οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζήτησαν την έναρξη έρευνας.

“Πρόκειται για τις πιο άγριες εικόνες συλλήψεων μεταναστών από πολίτες που έχουν μεταδοθεί στη Βουλγαρία. Αν τέτοιες πρωτοβουλίες αφεθούν χωρίς να υπάρξει αντίδραση, θα πολλαπλασιαστούν”, προειδοποίησε ο Κρασιμίρ Κάνεφ, πρόεδρος της ΜΚΟ Επιτροπή του Ελσίνκι.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα πλάνα, τα οποία γυρίστηκαν με κινητό τηλέφωνο και μεταδόθηκαν από πολλά τοπικά κανάλια, φαίνονται τρεις μετανάστες με τρομαγμένο βλέμμα, ξαπλωμένοι με την κοιλιά στο έδαφος, τα χέρια δεμένα στην πλάτη, σε ένα δάσος στη βουλγαρο-τουρκική μεθόριο.

“Το λιγότερο παράνομη” χαρακτήρισε αυτή την ενέργεια από ιδιώτες, ο επικεφαλής της συνοριακής αστυνομίας, Αντόνιο Ανγκέλοφ.

Χθες, ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ προειδοποίησε τους πολίτες να μην “κάνουν κατάχρηση των δικαιωμάτων τους”.

Μερικές ημέρες νωρίτερα ο βούλγαρος πρόεδρος είχε συγχαρεί μια ομάδα ιδιωτικών πολιτοφυλάκων που είχαν ειδοποιήσει την αστυνομία για την παρουσία περίπου είκοσι μεταναστών στα βουλγαρο-τουρικά σύνορα, χωρίς ωστόσο να τους ενοχλήσουν. Αυτοί οι ακτιβιστές θεάθηκαν να λαμβάνουν τιμητικές διακρίσεις από τον Ανγκέλοφ.

Η Βουλγαρία, που φοβάται ότι θα γίνει κύριος άξονας διέλευσης των μεταναστών μετά την ενίσχυση των ελέγχων στην Ελλάδα, αύξησε τις περιπολίες στα σύνορά της και αποφάσισε να επεκτείνει τον φράκτη των 95 χλμ. που ανήγειρε στη μεθόριο με την Τουρκία.

Ο Μπορίσοφ κάλεσε τους κατοίκους να επαγρυπνούν για την ενδεχόμενη παρουσία παράτυπων διερχομένων, προειδοποιώντας τους ωστόσο να μην το παρακάνουν. “Το κράτος είναι για όλους εμάς, όποιος θέλει να βοηθήσει είναι καλοδεχούμενος”, είπε.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, το 60% των Βούλγαρων θεωρούν πως οι μετανάστες συνιστούν “απειλή για την εθνική ασφάλεια”.

Οι πρωτοβουλίες των κυνηγών κεφαλών στην περιοχή των συνόρων έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες στη Βουλγαρία, μια χώρα που μοιράζεται μια μεθόριο έκτασης 269 χιλιομέτρων με την Τουρκία.

Όπως είχε δημοσιεύσει πρόσφατα το CNN Greece, ο Ντίνκο Βάλεφ, ηλικίας 29 ετών, εμφορούμενος από ρατσιστικά κίνητρα, πήρε το νόμο στα χέρια του επειδή κάποιοι επιχείρησαν να του κλέψουν τη μηχανή και φώναξαν «Αλλάχ». Έκτοτε κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να τους διώξει από τη Βουλγαρία έχοντας μάλιστα και αρκετούς υποστηρικτές.

Ο Βάλεφ οργανώνει περιπολίες, στις οποίες συμμετέχουν άτομα που μοιράζονται τις ίδιες απόψεις με αυτόν, ότι δηλαδή όλοι οι παράτυποι μετανάστες είναι τζιχαντιστές.

Έχει μάλιστα καταφέρει να αποκτήσει δύο τεθωρακισμένα τα οποία και χρησιμοποιούνται στις περιπολίες, μαζί με σκυλιά και άλογα!

Πηγή: http://www.cnn.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...