Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
9 Ιουνίου 2016 15:49

Εντυπωσιακή άσκηση προσομοίωσης τρομοκρατικής επίθεσης ενόψει Euro 2016

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2Fad70919ba7124735ebdecbb717f331e8 XL

.Εικόνες που όλοι ευχόμαστε να μην βγουν αληθινές εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη στη Λυών της Γαλλίας, όπου «τρομοκράτες» έκαναν επίθεση με βόμβα στην Fan Zone, το σημείο συγκέντρωσης των φιλάθλων του Euro 2016 στην πόλη. Φυσικά επρόκειτο για μία εντυπωσιακή άσκηση προσομοίωσης της γαλλικής αντιτρομοκρατικής και όχι για πραγματική τρομοκρατική επίθεση.Εικόνες που όλοι ευχόμαστε να μην βγουν αληθινές εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη στη Λυών της Γαλλίας, όπου «τρομοκράτες» έκαναν επίθεση με βόμβα στην Fan Zone, το σημείο συγκέντρωσης των φιλάθλων του Euro 2016 στην πόλη. Φυσικά επρόκειτο για μία εντυπωσιακή άσκηση προσομοίωσης της γαλλικής αντιτρομοκρατικής και όχι για πραγματική τρομοκρατική επίθεση.

Λίγα μόλις 24ωρα πριν την έναρξη του Euro την Παρασκευή, η Γαλλία προετοιμάζεται να διοργανώσει την κορυφαία ποδοσφαιρική γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στη σκιά των δύο τρομοκρατικών επιθέσεων που αιματοκύλισαν το Παρίσι.

Πάνω από 13.000 αστυνομικοί βγαίνουν στους δρόμους της Γαλλίας προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια του Euro 2016. Τα μέτρα ασφαλείας αναμένονται δρακόντεια καθώς όπως ο ίδιος ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ παραδέχτηκε δημοσίως η απειλή ενός τρομοκρατικού χτυπήματος είναι υπαρκτή.

Στην διάρκεια των τελευταίων 2 μηνών οι Γαλλικές Αρχές επεξεργάστηκαν περισσότερα από 30 διαφορετικά σενάρια τρομοκρατικού κτυπήματος και της αντιμετώπισης τους. Από επιθέσεις βομβιστών αυτοκτονίας, μέχρι την επίθεση με χημικά ή αέριο σε γήπεδα, fan zones, ακόμη και στο κέντρο των Γαλλικών πόλεων.

Σήμερα, η γαλλική αντιτρομοκρατική επέλεξε τη Fan Zone της Λυών για μια από τις εν λόγω ασκήσεις. Οι χώροι των Fan Zones βρίσκονται κοντά στα γήπεδα όπου θα διεξάγονται οι αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κι εκεί θα γίνονται δραστηριότητες σχετικά με τους αγώνες και τη διοργάνωση. Είναι στα αλήθεια οι τόποι συγκέντρωσης των οπαδών που θέλουν να μετάσχουν στα πάρτι του Euro.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης,«τρομοκράτες» έκαναν επίθεση με βόμβα στην Fan Zone, που βρίσκεται στο κέντρο της Λυόν, ενώ παράλληλα έδρασαν και ένοπλοι σύντροφοί τους. Μετά την «επίθεση» οι ειδικές δυνάμεις απέκλεισαν άμεσα τον χώρο, όπου είχαν συγκεντρωθεί φίλαθλοι για να παρακολουθήσουν από τις γιγαντοοθόνες τα παιχνίδια, εξουδετέρωσαν τους ένοπλους «τρομοκράτες» και ασθενοφόρα και πυροσβέστες για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες σε όσους είχαν τραυματιστεί.

«Στόχος της άσκησης είναι ασφαλώς η ετοιμότητα των μονάδων της Αστυνομίας από την μια πλευρά, αλλά και των μονάδων διάσωσης (πυροσβέστες, νοσοκόμοι) να προετοιμαστούν σε ρεαλιστικό περιβάλλον», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Γαλλικής Αστυνομίας Μισέλ Ντελπυές.

«Δεν έχουμε στόχο τον εντυπωσιασμό ή να αποδείξουμε κάτι, αλλά να προετοιμάσουμε τις μονάδες μας με τρόπο απόλυτα επαγγελματικό και ρεαλιστικό. Ρωτάτε αν είμαστε προετοιμασμένοι; Νομίζω αυτό δείξαμε το βράδυ στη Λυών, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, που έγιναν παρόμοιες ασκήσεις».

«Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι και ταυτόχρονα σε επιφυλακή, με απόλυτη διαύγεια και ηρεμία. Όσο είμαστε σε αυτή την κατάσταση η «γιορτή του EURO» θα κυλήσει χωρίς το παραμικρό γεγονός», κατέληξε.

πηγή tvxs.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...