Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
15 Ιουνίου 2016 22:15

Σε ασφάλεια δεδομένων και cloud επενδύουν οι εταιρείες

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F7776e9668d7192450d67b1d14410f108 XL

.H Toshiba Europe αποκαλύπτει ότι η ασφάλεια δεδομένων, σε ποσοστό 54%, και οι νέες λύσεις cloud, σε ποσοστό 52%, θα είναι οι βασικοί τομείς επενδύσεων για τα τμήματα IT στην Ευρώπη φέτος. Η συγκεκριμένη πληροφορία προκύπτει από μια νέα έρευνα σε 400 senior IT decision makers σε μεσαίες επιχειρήσεις…H Toshiba Europe αποκαλύπτει ότι η ασφάλεια δεδομένων, σε ποσοστό 54%, και οι νέες λύσεις cloud, σε ποσοστό 52%, θα είναι οι βασικοί τομείς επενδύσεων για τα τμήματα IT στην Ευρώπη φέτος.

Η συγκεκριμένη πληροφορία προκύπτει από μια νέα έρευνα σε 400 senior IT decision makers σε μεσαίες επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γαλλία και στη Γερμανία.

Η συγκεκριμένη έρευνα την οποία ανέθεσε η Toshiba στην ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών ICM Unlimited, αναδεικνύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το προσωπικό IT λόγω του πολλαπλασιασμού των συσκευών και της ανόδου του Internet of Things και πώς αυτές οι τάσεις οδηγούν σε αυξημένες απαιτήσεις για προσωπικό και διοικητικό συμβούλιο.

Οι απαιτήσεις αυτές περιλαμβάνουν τη διαχείριση των αναβαθμίσεων λογισμικού – που θεωρούνται η μεγαλύτερη πρόκληση αναφορικά με τη διαχείριση πολλαπλών συσκευών στο Ηνωμένο Βασίλειο (36%) και στη Γερμανία (39%) – μέχρι την προστασία των επιχειρήσεων από απειλές ασφαλείας που ενδέχεται να προκύψουν από την αύξηση των touchpoints.

Καθώς περισσότερες συσκευές από ποτέ μπορούν να συνδέονται με εταιρικά δεδομένα, με το 62% του προσωπικού σε όλες τις αγορές να χρησιμοποιεί προσωπικές συσκευές όπως smartphones (42%) και tablets (31%) για εργασία εξ’ αποστάσεως, οι εταιρίες θεωρούν πλέον την ασφάλεια ως προτεραιότητα.

Τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης ότι οι πολλαπλές απειλές σε επίπεδο IT ασφαλείας οδηγούν τις επιχειρήσεις σε συνεχή reviews, με πάνω από 60% των επιχειρήσεων να έχουν προχωρήσει σε αξιολόγηση της στρατηγικής ασφαλείας τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία, ένας στους πέντε senior IT decision makers βλέπουν τις εξωτερικές κυβερνοεπιθέσεις σαν το μεγαλύτερο κίνδυνο στην εταιρική ασφάλεια, ενώ οι ιοί (22%) είναι ο βασικότερος παράγοντας ανησυχίας στη Γαλλία.

Προκειμένου να διασφαλίσουν μια επαρκή ισορροπία ασφαλείας, επιτρέποντας στο προσωπικό να χρησιμοποιεί τις συσκευές της επιλογής του, οι έξυπνες και συνειδητοποιημένες αγορές IT είναι εξαιρετικά σημαντικές. Η χαμηλή διάρκεια μπαταρίας (41%) είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι senior IT decision makers, καταδεικνύοντας ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να επενδύσουν σε συσκευές που είναι φτιαγμένες για εταιρική χρήση, όπως ο Toshiba Portégé Z20t-C που προσφέρει διάρκεια μπαταρίας έως 17 ώρες.

Οι λύσεις Cloud είναι επίσης μια βασική επένδυση, που βοηθάει τις εταιρίες να ξεπεράσουν τον ανταγωνισμό καθώς επιτρέπουν απλούστερη διαχείριση δεδομένων, εγγράφων και εφαρμογών που οι υπάλληλοι χρησιμοποιούν στις συσκευές τους. Μέσω cloud computing, οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν το IT σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους, γεγονός που τους επιτρέπει να αυξάνουν ή να μειώνουν τις τεχνολογικές τους υποδομές σε απόλυτη συνάρτηση με την επιχείρηση.

Περισσότερα αποτελέσματα και ευρήματα από τον οδηγό Make IT Work της Toshiba, που παρουσιάζεται στην Ευρώπη είναι διαθέσιμα για κατέβασμα μέσω της ιστοσελίδας Make IT Work της Toshiba.

Πηγή:http://www.pestaola.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...