Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
23 Ιουνίου 2016 15:40

Κανόνες ασφάλειας στη θάλασσα

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F52471a78b8a2a48c90c8c9b034d1d945 XL

Τo καλοκαίρι είναι ήδη εδώ, τα μπάνια σε θάλασσα και πισίνα έχουν την τιμητική τους, το ίδιο και η αγωνία των γονιών για την ασφάλεια των επίδοξων πρωταθλητών του παιχνιδιού και της άμμου. Γιατί αγωνιούν; Διότι τα περισσότερα παιδικά ατυχήματα συμβαίνουν τη θερινή περίοδο, αφού συχνά τα παιδιά κολυμπούν χωρίς την επιτήρηση των γονιών τουςΤo καλοκαίρι είναι ήδη εδώ, τα μπάνια σε θάλασσα και πισίνα έχουν την τιμητική τους, το ίδιο και η αγωνία των γονιών για την ασφάλεια των επίδοξων πρωταθλητών του παιχνιδιού και της άμμου. Γιατί αγωνιούν; Διότι τα περισσότερα παιδικά ατυχήματα συμβαίνουν τη θερινή περίοδο, αφού συχνά τα παιδιά κολυμπούν χωρίς την επιτήρηση των γονιών τους.

Μάλιστα, αν λάβουμε υπόψη τις στατιστικές που δείχνουν ότι κάθε χρόνο 300-400 άνθρωποι πνίγονται στη θάλασσα (παρότι οι περισσότεροι γνωρίζουν κολύμπι), κατανοούμε πόσο επικίνδυνο μπορεί να αποβεί το κολύμπι για τα παιδιά, χωρίς την επίβλεψη ενηλίκων, γονιών ή μη. Τα παιδιά, λοιπόν, πρέπει να εκπαιδεύονται όσο το δυνατόν νωρίτερα, να αναγνωρίζουν τους κινδύνους και να προφυλάσσονται από αυτούς. Παράλληλα, είναι καθήκον των γονιών να λαμβάνουν προληπτικά και προστατευτικά μέτρα για την ασφάλειά τους. Επίσης, προσοχή! Η προστασία από τον ήλιο είναι πλέον ζήτημα υγείας. Ποτέ τα παιδιά χωρίς πλατύγυρο καπέλο, πάντα καλυμμένα με δροσερά, ανοιχτόχρωμα ρούχα, προστασία με γυαλιά, ποιοτικό -πιστοποιημένο- αντηλιακό με εφαρμογή κάθε δύο ώρες και καλή ενυδάτωση πριν από κάθε έντονη φυσική δραστηριότητα με λήψη υγρών κάθε 20 λεπτά. Τα μικρά παιδιά αφυδατώνονται πολύ γρήγορα!

– Ποτέ να μην τα αφήνετε μόνα τους μέσα ή κοντά σε νερό. Τα παιδιά χρειάζονται συνεχή επίβλεψη!- Να μην κολυμπούν με γεμάτο στομάχι. Μετά από ένα πλήρες γεύμα πρέπει να μεσολαβούν 2-4 ώρες μέχρι το μπάνιο.

– Μη βασίζεστε στη χρήση συσκευών επίπλευσης (μπρατσάκια, κουλούρες κ.ά.) για την ασφάλεια των παιδιών σας. Να τους διδάξετε να κολυμπούν σωστά από μικρή ηλικία (συνήθως μετά τα 4 έτη ή ακόμα νωρίτερα).

– Να τους μάθετε ότι δεν πρέπει να κολυμπούν μόνα τους όταν η θάλασσα είναι ταραγμένη ή υπάρχουν θαλάσσια ρεύματα.

– Αν πρώτα δε βεβαιωθούν ότι τα νερά είναι βαθιά και ότι δεν υπάρχουν εμπόδια, να μην κάνουν βουτιές στη θάλασσα ή στην πισίνα.

– Φροντίστε να φορούν τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό (π.χ. σωστό μέγεθος σωσιβίου) αν τα παιδιά σας ασχολούνται με κάποιο θαλάσσιο σπορ.

– Μάθετε οι ίδιοι καρδιοαναπνευστική ανάνηψη ή επιλέγετε οργανωμένες παραλίες και πισίνες, όπου εκπαιδευμένοι ναυαγοσώστες θα μπορούν να σας παράσχουν τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ανάγκης.

– Δεν πιέζουμε τα παιδιά να μπουν στη θάλασσα με το ζόρι αν για οποιονδήποτε λόγο δε θέλουν, αλλά ούτε οι ενήλικες πρέπει να μπαίνουν αν δεν αισθάνονται καλά. Το κολύμπι είναι πάνω απ’ όλα διασκέδαση και όχι υποχρέωση.

– Προσοχή σε άγνωστες παραλίες και θάλασσες: Δεν αφήνουμε το παιδί να μπει μόνο του σε μια παραλία που επισκεπτόμαστε για πρώτη φορά, καθώς μπορεί στα ρηχά να έχει κοφτερούς βράχους, αχινούς ή να βαθαίνει απότομα.

– Αποκλείονται οι βουτιές σε άγνωστα μέρη. Όλοι μας, δυστυχώς, γνωρίζουμε και από μια τέτοια τραγική ιστορία παιδιού που παρέλυσε από μια μοιραία βουτιά.

– Δεν επιτρέπουμε στα παιδιά νυχτερινή κολύμβηση αν δεν είμαστε εμείς διαρκώς δίπλα τους. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και γνώση της παραλίας.

– Ζητάμε τη γνώμη του παιδιάτρου προτού το πάμε στη θάλασσα, αν το παιδί αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας. Έχουμε πάντα μαζί μας κάποια ειδική κρέμα-τζελ για τσιμπήματα, σε περίπτωση που το παιδί τσιμπηθεί από τσούχτρα και σπεύδουμε χωρίς καθυστέρηση στο κοντινότερο ιατρείο, αν υπάρξει κάποιο ατύχημα σοβαρότερο από τσίμπημα ή εμφανίσει κάποια αλλεργία.

– Ποτέ το παιδί δίπλα σε πισίνα χωρίς επιτήρηση. Όσο πιο μικρά είναι, τόσο πιο κοντά πρέπει να είμαστε ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε άμεσα με τα χέρια μας.- Να προτιμάμε πισίνες που έχουν διαχωριστικό κιγκλίδωμα με πόρτες που κλείνουν αυτόματα.

– Να γνωρίζουμε από πριν πού βρίσκονται τα διασωστικά μέσα της πισίνας.

– Να έχουμε πάντα ένα κινητό δίπλα μας.

Πηγή: http://www.protothema.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...