Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
8 Νοεμβρίου 2016 15:35

Στα… όπλα 300.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ στα ρωσικά σύνορα

ded0d43f607a3e2a36eed8deb9a6add0 XL afbc0576

Ο κύβος ερρίφθη και το ΝΑΤΟ στέλνει στρατό στα σύνορα με την Ρωσία. Αυτό, άλλωστε διεμήνυσε και ο γγ του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, σημειώνοντας: “Έχουμε δει τη Ρωσία να κάνει χρήση προπαγάνδας, ακόμη και στους Ευρωπαίους συμμάχους του ΝΑΤΟ και αυτός είναι ο λόγος που αποφασίσαμε να δράσουμε”Ο κύβος ερρίφθη και το ΝΑΤΟ στέλνει στρατό στα σύνορα με την Ρωσία. Αυτό, άλλωστε διεμήνυσε και ο γγ του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, σημειώνοντας: “Έχουμε δει τη Ρωσία να κάνει χρήση προπαγάνδας, ακόμη και στους Ευρωπαίους συμμάχους του ΝΑΤΟ και αυτός είναι ο λόγος που αποφασίσαμε να δράσουμε”.

Οι σχέσεις μεταξύ των δυο πλευρών παραμένουν τεταμένες, με τη Ρωσία να έχει ανοίξει και άλλο μέτωπο κατά των ΗΠΑ στη Συρία, όπου το Κρεμλίνο έχει ταχθεί στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων.

Η Μόσχα έχει δηλώσει επανειλημμένα πως δεν σκοπεύει να αποσύρει τα στρατεύματά της ούτε από τη Συρία, ούτε και από τα σύνορά της στην ανατολική Ευρώπη, αυξάνοντας την ένταση στις σχέσεις τόσο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και με τις ΗΠΑ.

Τον τελευταίο καιρό μια σειρά από χώρες έχουν ανακοινώσει την αποστολή στρατευμάτων και μαχητικών αεροσκαφών στις χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία, προκειμένου να αυξηθεί η άμυνα στην περιοχή σε περίπτωση επίθεσης από τις Ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες βρίσκονται παρατεταμένες στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Ο γγ του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, δήλωσε αυτή την εβδομάδα πως: “Έχουμε δει τη Ρωσία να κάνει χρήση προπαγάνδας, ακόμη και στους Ευρωπαίους συμμάχους του ΝΑΤΟ και αυτός είναι ο λόγος που αποφασίσαμε να δράσουμε.”

“Απαντάμε με την μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη των συλλογικών μας δυνάμεων από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως πρόκειται να στείλει στράτευμα και βαρύ οπλισμό στη Ρουμανία το ερχόμενο έτος, με τις ΗΠΑ να δηλώνουν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση πολέμου, έχοντας αποστείλει δυνάμεις σε στρατιωτική βάση στην Πολωνία.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινούνται και οι ανακοινώσεις από τη Γερμανία, τον Καναδά και άλλες συμμαχικές χώρες του ΝΑΤΟ, οι οποίες σκοπεύουν να στείλουν ενισχύσεις, και ιδιαίτερα μετά από την παραβίαση της Βαλτικής από δύο ρωσικά πολεμικά πλοία.

Το Κρεμλίνο είχε δικαιολογηθεί τότε με μια ανακοίνωση που ανέφερε πως τα πλοία ανήκαν ομάδα μάχης αεροπλανοφόρου δύναμης οκτώ σκαφών, περιλαμβανομένου του μοναδικού αεροπλανοφόρου της Ρωσίας, “Ναύαρχος Κουζνετσόφ”, που πρόκειται να ενωθούν με άλλα 10 ρωσικά πλοία που είναι ήδη στα ανοιχτά της Συρίας.

Ωστόσο, φαίνεται πως το ΝΑΤΟ δεν εκτίμησε ιδιαίτερα την επίδειξη δύναμης από τη Ρωσία. Μάλιστα, είναι η ενισχυμένη στρατιωτική δραστηριότητα της Ρωσίας σε συνδυασμό με τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι, που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία.

Πηγή: Dailymail

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...